Na wyjeździe #2

06 sierpnia 2013 00:13 / 2 osobom podoba się ten post
romana

Osa jakaś się przykolegowała do pokoju tuż przed północą. Bzyczy toto okrutnie, lecz zabijać nie będę, okno szeroko otwarte, pewnie sama wyleci. Co do pisania o playbojach, to same koleżanki zaczynacie o lodach, o truskawkach, a jak ktoś pięknie rozwija temat, to jest be... Zdecydujta się - albo wstrzemięźliwe jesteście, albo wręcz przeciwnie. Umiaru chybam nie przekroczyła, co? A może jednak...

Jak się będzieta spotykać na pogawędce wieczorem, to dajcie tutaj znać.
Jutro idę 4km do Steiheim zrobić zdjęcie domu ostatniego niemieckiego trubadura, bo jak tam byłam, to już mi się aparat wyładował. W tamtejszym Kauflandzie sprzedają też baleriny i mokasyny za 5,99euro, ciekawe jak długo da się w nich pochodzić. Podobne, zakupione w NKD posłużyły mi aż 3 miesiące, może tak długo, bo nie lałam nimi ślubnego. I pomyśleć, że w komunie człowiek kupował buty, co prawda często brzydaśne, lecz za to na wiele sezonów...

Ooooo jak to sie wacpani "łoburzyła" - alez Romanko droga ja tylko Ci sugerowałam przyjemniejszy temat do tłumaczenia:):):)Niczego nie przekroczyłas -narazie:):):):)hi hi hi  

U mnie sie własnie rozszalała burza:) Z grzmotami i piorunami - cudenko moje :):):) Uwielbiam burze wszelakie:)

Butki za 6 euro do lania ślubnego słabo się nadają :):):) nawet z NKD:):):)i dlatego tylko na 3mce wystarczyły:):):)hi hi hi
06 sierpnia 2013 00:29 / 1 osobie podoba się ten post
Noz poczulam sie jak na ZJEZDZIE Wy kochane wariatki,Asik Ciebie nie bylo,ale tak jak bys byla:D:-D:D:D:D
06 sierpnia 2013 00:35 / 1 osobie podoba się ten post
Macedonia mię w polszczyźnie mojej dotąd czystej lekuśno nadwyrężyła, pisałam kiedyś o cudzie smacznym i zdrowym za jedyne 1,59 euro, o czułej nazwie ROSENWEIN! Tu leży przyczyna. Rozlali to coś w Niemczech i ciągle nadaje się do picia! Dziwne, bo w Polsce taka czynność na ogół źle się kończy dla nabywcy.
A osa sama poszła, może Schillera użądlić w pomnik!
06 sierpnia 2013 00:38 / 1 osobie podoba się ten post
Romana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Rosewein?????????????Po nocy-do lustra?????OOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!Szok mnie chyba do switu nie opusci!!!!!!!!!!!!!!
06 sierpnia 2013 00:45
Niech tam osa sama zdecyduje, w co Fridrisia ugryzie.
Ja tak sobie myślę, że jak ktoś z Was zachęci skutecznie naszego Misia do aktywnego jak kiedyś pisania, to ja w nagrodę wyprodukuję dla niego opowiadanko. I jak już będę sławna, to je sprzeda na allegro po korzystnej cenie. Bo brakuje tu Misia w naszym wariatkowie. BARDZO. Co Wy na to?
06 sierpnia 2013 00:49 / 1 osobie podoba się ten post
romana

Macedonia mię w polszczyźnie mojej dotąd czystej lekuśno nadwyrężyła, pisałam kiedyś o cudzie smacznym i zdrowym za jedyne 1,59 euro, o czułej nazwie ROSENWEIN! Tu leży przyczyna. Rozlali to coś w Niemczech i ciągle nadaje się do picia! Dziwne, bo w Polsce taka czynność na ogół źle się kończy dla nabywcy.
A osa sama poszła, może Schillera użądlić w pomnik!

Znam,pilam i do domu wozilam,hahahaha.Dziwne ,w De wina dobre,sa takie jakies tanie:)
W busie zawsze mam problem,bo kierowca pyta:
-To nie proszki do prania,nie?
Moja odpowiedz...
-Nie,hahah,a co??????????
-A nic,tylko tak pytam,hahahaha
Dokladnie hahahaha Romana....
06 sierpnia 2013 00:53
Kurna chata,chyba i ja sie pozegnam,ale i tak mi sie nie chce spac:(
A tak sobie obiecalam,po poludniu walne sie spac....
I co? To tak jest,jak sie przemeczysz,to juz kaplica...:(
06 sierpnia 2013 05:02
Dzien dorby wszystkim!!! ja to juz na koncowce spac z wrazenia nie moge !!!oczywiscie wy pyszyny spicie spokojnie jeszcze ,no bo po co sie zrywac tak wczesni, jak tu niektorzy dobre 2godzinki snu maja, ale jak wstanieci wyspane, przy kawusi spokojnie usiadziecie sobie, to ja juz niestety nie bede mogla byc wtedy z wami ,wiec teraz mam dla was"JAK DOBRZE WSTAC SKORO SIT,JUTRZENKI BLASK ......." no to pospiewałam,a teraz spokojnego miłego dnia zycze wszystkim usmiechnietego!!! Usmiech nam raos i spokuj niesie ktorego tak bardzo potrzebujemy,wyjezdajacym szerokosci zycze a mam wytrwałosci dni minutami byly,płyneły szybciutko jak rzeka!!! miluskiego:)))))))))
06 sierpnia 2013 05:49
cześć dziewczyny , nie mogę spać dzieci mnie za tydzień odwiedzają i to jest fajne ale chcą pojeździć i pozwiedzać tylko nie wiem czy muszą mieć tą plakietkę zieloną na samochodzie wjeżdżając do tych miast strefy ekologicznej i gdzie ja nabyć ?
06 sierpnia 2013 07:08 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Romana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Rosewein?????????????Po nocy-do lustra?????OOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!Szok mnie chyba do switu nie opusci!!!!!!!!!!!!!!

A czy ja mówię, że do lustra?No!
Wiecie co, ja uważam, że twórca powiedzenia - licho nie śpi, mógł mieć na myśli korpulentną, starszą panią, taką jak moja babcia. Dziś już po szóstej rano była jak polska armia przed II wojną światową - silna, zwarta i gotowa. Nie ma w tym nic złego, gdyby nie fakt, że jej opiekunka zasnęła dopiero przed czwartą rano. I tak w prosty sposób licho sprawiło, że jedyny obiekt turystyczny, który budzi moje zainteresowanie w tej chwili, to ...łóżeczko.    

Ale Wam życzę na dziś otwartości umysłu. Może wypatrzycie coś ciekawego, np. portfel z zawartością 10,000 euro. I karteczką- -Uczciwy znalazco, nie bądź głupi - nie oddawaj! Drugi raz taka szansa ci się nie trafi!-

Mamuela, udanego pobytu w kraju, lodów się najedz, bo nie ma jak polskie, znaczy się swojskie! Gospodarkę naszą wesprzesz!
06 sierpnia 2013 07:26 / 3 osobom podoba się ten post
No , ja też pozdrawiam i Ciebie i wszystkich forumowiczów .A rzadko się teraz odzywam , bo zajęć sporo a i syn z dziewczyną przyjechali na tydzień i miło spędzamy czas .Wczoraj wieczorem to jak na południu Europy - kolację zjedliśmy przy stoliku w ogrodzie i siedzielismy do późna.Ale jak widzę ile sprzątania w ogrodzie mnie czeka , to mi się słabo robi . Moje piękne trawniki kolor zmieniły na zimowy , bo kuleczek styropianu co niemiara ale może jakiś solidny wiatr przyjdzie i polecą same (rada pana budowlańca) !
06 sierpnia 2013 07:43 / 1 osobie podoba się ten post
Mozah, dobrze że komarów nie ma jakoś w tym roku, pewnie słońce wysuszyło je do cna. Co do czekania na wiatr, to nie jest zły pomysł, albo odkurzaczem je można jakoś wykurzyć, te styropianowe drobiny.
Własny dom z ogrodem, ciekawe ilu Polaków go ma... Tu w Badenii Wirtembergii zrobili badania i wyszło, że prawie połowa mieszkańców landu ma albo własnościowe mieszkanie, albo dom. To pewnie w przewadze Niemcy z dziada pradziada, ale chciałabym się mylić...
Miłego pobytu, kochanie!
06 sierpnia 2013 08:28 / 2 osobom podoba się ten post
No , z komarami spokój , ale to te wysokie temperatury dały radę i komarom i ślimakom. Ja mam za domem las i łąkę i 3 km do centrum miasta , 2,5 do basenu a sklep spożywczy naprzeciwko - nawet mi się nie chce z domu ruszać bo gdzie mi będzie lepiej ! Ale wyjazd już 22 sierpnia - 2 miesiące zleciało , na razie praca aktualna tylko nie wiem jak długo. Podzwoniłam trochę tu i tam , żeby temat rozeznać jakby co - ofert co niemiara , w różnych firmach , stawki 1100- 1200.
Miłego dnia Ci życzę ! I wszystkim forumowiczom też !
06 sierpnia 2013 08:54 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dziś chłodem przywitało.
W nocy grzmiało i trzaskało.
Ale lepsze to od żaru.
Nie mam smażyć się zamiaru ;)

Witam na pokładzie dzielne babeczki :) W nocy miałam istny sztorm za oknem. No myślałam ze mi się woda wedrze przez dach.A jakie trzaski i grzmoty o matko jedyna. Ale co ja widzę za oknem ?? Słońce się przedziera przez chmury ... znów będzie parno. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego oraz udanego dzionka :)
06 sierpnia 2013 09:29
http://praca.wp.pl/title,Niewolnica-starszej-pani-czyli-polska-opiekunka-w-Niemczech,wid,15873207,wiadomosc.html