Na wyjeździe #2

09 sierpnia 2013 21:44 / 1 osobie podoba się ten post
Asik

Mycha!! Bez takich! Dodam ( no nie wiem czy to miejsce na to) ale musze!! Tylko tak gdzie gatki i BH. 

Asik !! Ja się z Ciebie nabijam, dobrodusznie ;-)))  Szkoda mi Cięebie bo swędzenie jest przykre. Ale nie potrafię Ci poradzić.  Acha !! jeszcze mówią "trzeba myć, nie drapać". Haha. Biedna jesteś ;-//  Ale nie bij mnie Asik, proszę. Zwierzątek nie wolno.
09 sierpnia 2013 21:54 / 1 osobie podoba się ten post
Asik

Opiekunkowo! Własnie ogladam "Armagedon" :) mój hit po "2012" ale mam problem...cos mnie żre od kilku dni. Nie moge zlokalizowac co. Jestem cala swedzaca, pryszczata Najpierw jest swedzenie a potem pojawia sie czerwony punkt z bąbelkiem osocza w środku. I daje mi do wiwatu. Kurde co to moze być?

Asik,moja Mamusia,nie dawno miala podobny problem.Niby nic,zwykle swedzenie,potem babelek,zaczelo sie od palcow u nog,doszlo do kolan,potem rece i do lokci.Brzydkie plamy coraz to bardziej bordowe.Myslalysmy,ze to uczulenie od slonca,ale nie.Okazalo sie ze dostala nowe leki i to byl problem.Leczenie trwalo 2 m-ce,robiona mascia.
Bierzesz jakies nowe leki?
09 sierpnia 2013 22:04 / 2 osobom podoba się ten post
No ale proszek czy leki to wysypuje stopniowo na całym ciele. Asik, a może ty gatki Skarba założyłaś ?? Przyjżyj się dokładnie
( chyba jednak "zarobię" od Asika ) ;-))
09 sierpnia 2013 22:08
Asik

Opiekunkowo! Własnie ogladam "Armagedon" :) mój hit po "2012" ale mam problem...cos mnie żre od kilku dni. Nie moge zlokalizowac co. Jestem cala swedzaca, pryszczata Najpierw jest swedzenie a potem pojawia sie czerwony punkt z bąbelkiem osocza w środku. I daje mi do wiwatu. Kurde co to moze być?

Ja proponuje wapno pić, trochę pomoże w zmniejszeniu swędzenia...
09 sierpnia 2013 22:09 / 1 osobie podoba się ten post
Eeee,ja pisałam o proszku do prania,jak Asik wyprała w jakimś nowym,czy użyła nowego płynu do płukania,to pojawia się tzw.wyprysk kontaktowy,w miejscu zetknięcia się skóry z alergenem.A może i Asik gatki Skarba założyła,można się przecież pomylić;-))).Wyprysk po lekach wystepuje na całym ciele.Mozna smarować Fenistilem,zawiera substancję przeciwhistaminową,jak to wyprysk alergiczny to powinno zejść.
09 sierpnia 2013 22:14 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

No ale proszek czy leki to wysypuje stopniowo na całym ciele. Asik, a może ty gatki Skarba założyłaś ?? Przyjżyj się dokładnie
( chyba jednak "zarobię" od Asika ) ;-))

Mycha!! Zarobiłas. Na 100%. O mało sie nie udławiłam ze śmiechu. Jak mogłam gatki Skarba pomylić??!! On pieluchomajtli nosi. I ma na dole...te majtki a ja swoja na górze! 
09 sierpnia 2013 22:15 / 1 osobie podoba się ten post
No, Tina, tak to jest, tylko Asik napisala, ze juz kilka dni, hmm, chyba ze od tego czasu ten nowy proszek w uzyciu, czy plyn. Asik - przemysl dobrze, co jeszcze nowego masz, dezodorant, szukaj czegos takiego i odstaw pomidory na pare dni.A moze to uczulenie na Skarby????
09 sierpnia 2013 22:18
tina 100%

Eeee,ja pisałam o proszku do prania,jak Asik wyprała w jakimś nowym,czy użyła nowego płynu do płukania,to pojawia się tzw.wyprysk kontaktowy,w miejscu zetknięcia się skóry z alergenem.A może i Asik gatki Skarba założyła,można się przecież pomylić;-))).Wyprysk po lekach wystepuje na całym ciele.Mozna smarować Fenistilem,zawiera substancję przeciwhistaminową,jak to wyprysk alergiczny to powinno zejść.

Absolutnie,nie chce podwazac Twojej wiedzy:)Wiem ,ze z Ciebie madra babka(medycyna),ale tak bylo z moja Mamusia,a ze jest osoba gluchoniema to pilotowalam sprawe i latalam po lekarzach.Testy alegiczne itd.(caly czas bralam udzial w rozmowach z lekarzami).
Ja tylko podsunelam mysl:)
emilia

No, Tina, tak to jest, tylko Asik napisala, ze juz kilka dni, hmm, chyba ze od tego czasu ten nowy proszek w uzyciu, czy plyn. Asik - przemysl dobrze, co jeszcze nowego masz, dezodorant, szukaj czegos takiego i odstaw pomidory na pare dni.A moze to uczulenie na Skarby????

Na Skarby...za zadne skarby!! Na nich nie mozna byc uczulonym...no chyba na ich dobroć.Ale wtedy to ja chce zeby mnie swedziało :))
Annika

A ja miałam dzisiaj kąpiel Babci, jak w każdy czwartek. Dzisiaj mnie zadziwiła. Siedzi już w wannie i nagle się pyta, czy zmienniczka będzie umiała obsługiwać prysznic. Popatrzyłam na Nią zdziwiona... Zapytałam się jej, czy ma na myśli lift do wanny, ale ona powtórzyła, ze chodzi Jej o baterię prysznicową w wannie. Powiedziała, że dziewczyna, która była wcześniej, powiedziała , że umie obsługiwać, ale raz puściła za silny strumień wody i Ją oblała... Zapytała, czy my w Polsce mamy takie coś w łazienkach. Odpowiedziałam, że takich już nie mamy, bo teraz są nowocześniejsze i może stąd ten silny strumień wody... Ja umiem się tą baterią posługiwać, bo moja prababcia taką miała i zapamiętałam jak to się robi... :-)

hahaa a to ci dobre :)) 
Tez miałam taką babunie co ją kapalam tylko w czwartki i tez miała lift w wannie :) 
Kurde ale byłby numer jakby to ta sama babunia była haha :)
Bo babunia fajna była i kochana ;) 
Twoja babunia mieszka z dziaduniem ???

09 sierpnia 2013 22:19 / 1 osobie podoba się ten post
Wyprysk alergiczny nie znika tak od razu,tydzień ,to norma jak męczy,ale po odstawieniu alergenu powinien stopniowo zanikać.
09 sierpnia 2013 22:20
Słuchajcie! A moze to faktycznie pchły? Tu jest Puma. Kot. Moze ma i te wariaty lokal pomyliły?
09 sierpnia 2013 22:22
Witam ..dziewczyny pomocy..hehe..bilety drukujemy na wyjezdzie w automacie i placimy????quurcze,,pogubilam sie..dajcie znac...
09 sierpnia 2013 22:23 / 1 osobie podoba się ten post
Nie wiem, ale one by chyba ciely rowno, gdzie popadnie, niekoniecznie w trudno dostepne tereny, chyba, ze jakies masochistki.
09 sierpnia 2013 22:23 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

Absolutnie,nie chce podwazac Twojej wiedzy:)Wiem ,ze z Ciebie madra babka(medycyna),ale tak bylo z moja Mamusia,a ze jest osoba gluchoniema to pilotowalam sprawe i latalam po lekarzach.Testy alegiczne itd.(caly czas bralam udzial w rozmowach z lekarzami).
Ja tylko podsunelam mysl:)

Ok rozumiem,ja Ci wierzę Hogato,rodzaje wyprysków polekowych są rózne,ale zazwyczaj stopniowo się rozłażą,a u Asika to ma charakter kontaktowy.Temat rzeka ,naprawdę.