Na wyjeździe #2

10 sierpnia 2013 20:38
Alexia,
dziekuję za plusiki.

Dzięki Tobie polubione przekroczyły ilość napisanych.
10 sierpnia 2013 20:50
scarlet

Alexia,
dziekuję za plusiki.

Dzięki Tobie polubione przekroczyły ilość napisanych.

:)))
10 sierpnia 2013 21:00
Dzięki za ogrodnicze porady, może też córki ruszą tyłek i coś przyniosą.

Słuchajcie, mam pytanie z innej beczki - czy w D można oddać płytę CD tylko dlatego, że nam się nie podoba? U mnie w sklepie nie ma (chyba, bo nie zauważyłam) możliwości odsłuchania i kupiłam coś, co mi się średnio podoba. Rachunek mam, czy ktoś tak zwracał?
10 sierpnia 2013 21:00
romana

Wiatrak w Ingersheim i ja go jeszcze nie zwiedziłam????? nie, tak być nie może, dzięki Myszko za pozdrowienia i wskazanie kierunku wędrówek po okolicy.

Dobrzy ludzie, ogródek babci właśnie skopałam, ale jako analfabeta ogrodniczy pytam - można w nim ziarenek kwiatków nasadzić, co jeszcze wzejdą teraz niedługo, czy już po ptakach? To może zimowych jakiś? Jak córkom powiem, co mają kupić, to nabędą, bo w Lidlu są jedynie gotowe kwiatki w doniczkach. Ich długi żywot jest mocno wątpliwy, a chcę, by babcia i zmienniczki widziały coś ładniejszego od chwastów za oknem przez parę miesięcy.

Romana wyraziłam się nieprecyzyjnie. Ten "wiatrak" to elektrownia ;-))  Stoi sobie tak pojedyńczo. Ale też go można zwiedzać, wjechac windą na górę, tylko nie wiem kiedy. Doskonały punkt orientacyjny. Przepaszam Romana, wprowadziłam Cię w błąd.  

Poszłam sobie dzisiaj podreptać pomiędzy ogródeczkami i jabłoniami i spotkała mnie niespodzianka. W jednym z ogródeczków zobaczyłam powiewającą flagę : niemiecką i polską. Obie na jednym maszcie. No proszę, ktoś się nie wstydzi swoich korzeni. To chyba w DE rzadkie, tak mi się wydaje na podstawie dotychczasowych doświadczeń. 
10 sierpnia 2013 21:28
romana

Dzięki za ogrodnicze porady, może też córki ruszą tyłek i coś przyniosą.

Słuchajcie, mam pytanie z innej beczki - czy w D można oddać płytę CD tylko dlatego, że nam się nie podoba? U mnie w sklepie nie ma (chyba, bo nie zauważyłam) możliwości odsłuchania i kupiłam coś, co mi się średnio podoba. Rachunek mam, czy ktoś tak zwracał?

Płyty CD jeszcze nie oddawałam ale inne rzeczy i owszem. Ostatnio BH kupilam sobie i mialam 4 tygodnie na zwrot. To samo dotyczylo walizki. Jak chcialam spodnie a nie mialam kasy to sprzedawczyni powiedziala ze mi je zatrzyma a jak bede miala pieniadze to zaplace. I zapytala na jak dlugo ma zatrzymac. Nieśmialo powiedzialam dwa tygodnie. A ona z usmiechem ze ok :) Wiec mysle ze mozna. A przynajmniej spróbowac warto.
10 sierpnia 2013 23:10
hogata76

:O:O:O:O:O:O Romana,ja sie kurcze ,chyba nad tym bardzo mocno zastanowie.
Hmmmmmm,ale jak z powrotami do Pl?Kurcze ja musze tam na tego ploniusza wejsc,w sumie nie wchodze tam wcale:(

Wejdx...ja tam mam konto. Na maila codziennie przychodza do mnie oferty. Musisz tylko wybrac o jaka prace ci chodzi. :))
11 sierpnia 2013 09:33 / 1 osobie podoba się ten post
Witam serdecznie.
Wczoraj miałam nie za fajny dzień. Ale ogarnełam , poszłam na zakupy, obkupiłam się i poprawiło mi się.
Dlatego idę szukać zaraz tematu o zakupach hahaha :)
Jak ja to kocham zakupy :)
Teraz kawa obowiązkowo i forum :)
Miłej niedzieli moje kochane dziewczyny :)
11 sierpnia 2013 09:47
Witajcie Witajcie , czy u Was tez taki piękny dzionek sie zaczyna ? , Andrea a gdzie jestes bo juz dawno nie sledzilam forum , ja jeszcze do następnej niedzieli w Bonn jestem , a potem kto wie hi hi. Pozdrawiam całe opiekunowie )
11 sierpnia 2013 09:48
Miało byc opiekunkowo , !!!!
11 sierpnia 2013 09:49
margaretka82

Witam serdecznie.
Wczoraj miałam nie za fajny dzień. Ale ogarnełam , poszłam na zakupy, obkupiłam się i poprawiło mi się.
Dlatego idę szukać zaraz tematu o zakupach hahaha :)
Jak ja to kocham zakupy :)
Teraz kawa obowiązkowo i forum :)
Miłej niedzieli moje kochane dziewczyny :)

Też kocham zakupy i jutro miałam jechać "odstresować" się,ale niestety moja noga uległa kontuzji i kuśtykam jak moja babcia.Narazie przeglądam sklepy internetowe,to naka namiastka zakupów he,he
Jak wpadnę do Stuttgartu to chyba od razu walizkę dokupię he,he
11 sierpnia 2013 09:59 / 1 osobie podoba się ten post
Hi hi ja tez musze sie za walizka dodatkowa rozglądnac
11 sierpnia 2013 09:59
Misiek porzucił pracę "u Niemca"!
Teraz do końca miesiąca będę odpoczywał w Sauerland, a potem się zobaczy.
Mam w perspektywie pracę na własny rachunek.

Ze spraw przyziemnych: dzisiaj o 07.00 było tylko 8 stopni, teraz jest 13 i nie zapowiada się na dużo więcej.
11 sierpnia 2013 10:02
Witam w niedzielny poranek u mnie słonecznie ale chłodno,dziś postanowiliśmy z mężem że nigdzie nie jdziemy ani nikogo nie wpuszczamy,hi,hi taka leniwa niedziela,miłego dzionka,Misiek trzymam kciuki,oby ci wszystko się udało.
11 sierpnia 2013 10:03
He he Misiek witaj w klubie pracujących inaczej ))
11 sierpnia 2013 10:04
doris

Miało byc opiekunkowo , !!!!:-)

Hehe, opiekunowie Ci w głowie siedzą. No tak, co faceci to faceci ;-))
Witaj nam Doris.