Na wyjeździe #2

11 sierpnia 2013 17:39
I tak trzymaj steni. Ja żałuję, że odkryłam to forum tak późno. Nie popełniłabym wielu błędów...
11 sierpnia 2013 18:05 / 2 osobom podoba się ten post
steni

Dzięki dziewczyny za ogromne wsparcie a forum to czytam nie odpuszczam wciąga prawie jak narkotyk

Prawie? Bądźmi szczerzy - większość z nas rano robi kawę i odpala kompa pisząc - opiekunki24. A najdalej po 3 dniach bez forum cżłowiek robi się nerwowy i zdekoncentrowany. Kto powie, że jest inaczej?
11 sierpnia 2013 18:11 / 2 osobom podoba się ten post
efka66

Alexia, to się tylko cieszyć:) Ja też załatwiłam rower i telefon na stacjonarne, niestety internetu niet, bo dziadek uważa, żę to samo zło. A rodzina dziadka sie słucha, szanują jego decyzję i nic właściwie nie robią wbrew niemu, tym bardziej że on dostaje wszystkie rachunki i po cichu sie nie da tego zrobić. Ale mam zamiar jeszcze dziadka pomęczyć, może się uda za drugim razem;)

Pokaż dziadkowi coś fajnego w internecie, nie wiem, może jakieś zdjęcia z jego młodości, albo puść mu na you tube piosenki z dawnych lat. Jak się chłopak wzruszy, że to nie samo zło, to będzie łatwiej go namówić.  

Alexia - tyś taka cichutka, a taka spryciula! No, no, no... Jednak myślę, że te włosy blond i długie nogi też miały u Niemca coś do powiedzenia!

Wiesiula, wierszyk spłodziłam na okoliczność Twego powrotu na forum

Ferajna się ucieszyła, bo Wiesiula do nas wróciła
Choć średnio fajna jej nowa praca,
finansowo i tak się opłaca.
Wiesiula, pokaż pazura,
nie daj się Niemcom robić w ci...!

Nie jest to poziom Kasi63, ale zawsze coś!
11 sierpnia 2013 18:19
Mleczko :) już albo dopiero, ale jestem!!!!
To miejsce ma być moim domem w De do końca września.
Pewnie by dużo opowiadać, ale po co język strzepić .... Chyba, że mnie cosik trafi i trzeba będzie "wywalić" co na wątrobie leży....
Narazie cierpliwość jeszcze mam ;)
11 sierpnia 2013 19:52 / 2 osobom podoba się ten post
Muszę wam dziewczyny powiedzieć ze trochę mi lepiej ,powiedziałam babci niech uzgodni z córką co mam robić z tymi posiłkami i niech mi dadzą odpowiedź no i córka po pewnym czasie przyszła mi powiedzieć że ona za dwa dni wyjeżdża i będę mogła robić to co wcześniej czyli normalnie a dzisiaj babci przyprowadziła gości nie wiem jak ja z babką po jej wizycie dojdę do ładu teraz pewnie będzie odsypiać a ja odpoczywać . No to się pośpieszyłam z tą informacją do Firmy że zjeżdżam ale co tam zobaczę czy zadzwonią najważniejsze że odetchnełam ale bez WAS !!! nie wie czy by mi się udało !!!! DZIĘKI!!!!!!
11 sierpnia 2013 19:55
steni

Muszę wam dziewczyny powiedzieć ze trochę mi lepiej ,powiedziałam babci niech uzgodni z córką co mam robić z tymi posiłkami i niech mi dadzą odpowiedź no i córka po pewnym czasie przyszła mi powiedzieć że ona za dwa dni wyjeżdża i będę mogła robić to co wcześniej czyli normalnie a dzisiaj babci przyprowadziła gości nie wiem jak ja z babką po jej wizycie dojdę do ładu teraz pewnie będzie odsypiać a ja odpoczywać . No to się pośpieszyłam z tą informacją do Firmy że zjeżdżam ale co tam zobaczę czy zadzwonią najważniejsze że odetchnełam ale bez WAS !!! nie wie czy by mi się udało !!!! DZIĘKI!!!!!!

Widzisz ! ?   Brava, oklaski dla ciebie....

Rumianeczek teraz zaparz dla siebie i dla babuszki i bedzie ok

Firmą sie nie przejmuj,wytłumacz,ze miałaś zly dzień ;)
11 sierpnia 2013 20:05
Napewno zaparzę niech tylko ta czarownica na miotle mi stąd jedzie to ja już z babcią sobie poradzę .
Biega lata porządki jakieś dziwne w ogródku porobiła powycinała babci krzewiki nie wiem babcia tylko patrzyła i nic nie mówiła , a przecież ogrodnik przychodzi co dwa tygodnie i robi porzadki w ogródku ??????????????
11 sierpnia 2013 20:09 / 1 osobie podoba się ten post
Wiesiula

Witaj Opiekunkowo :)
Dziś doczekałam się internetu!!!! "duszenie" rodzinki podopiecznej dało efekt.
Jak określić moje obecne miejsce pracy? Nie najłatwiejsze, raczej trudne...
Moja podopieczna to Dama w wieku 79 lat, sprawna fizycznie lecz od 3 lat chorująca na Al, który przez ostatnie miesiące mocno się o Damę upomniał. Smutne jest to, że żadna z wcześniej pracujących tu Opiekunek nie chciała tu wrócić.
Śmiałam się sama z siebie, iż mówi się trudno... Karuzela kręci się dalej i czas mija....

Wiesiula witaj,
cudnie że jesteś.

Brakowało Twoich wpisów,
już się upominałyśmy o Ciebie.
11 sierpnia 2013 20:24
Polecam na dzisiejszy wieczór koncert lata z radiem. Ok 21.30 Maryla Rodowicz. Ogladałam równiez wczoraj, było cudnie. Zapraszam pod wirtualną scenę :)

http://www.polskieradio.pl/160,Lato-z-Radiem-2013
11 sierpnia 2013 20:25 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

U mnie internet jest porządny,telefony do Polski tez,choć ani razu nie skorzystałam,a rower sprzedali w pierwszym tygodniu jak przyjechałam,bo po co? Opiekunka może z buta wszędzie chodzić,no i chodzi,a lasy tu są takie sliczne i trasy rowerowe,ale nie korzystam bo zu fuss nie sprawia już takiej przyjemnosci jak na rowerku.
Na następny wyjazd poproszę o rodzinę ,gdzie będzie potrzebne prawo jazdy,bardzo brakuje mi autka.

Mnie internet dziadek kupił na drugi dzień, on w ogóle jest komuterowy, całe dopołudnia siedzi na internecie, też ma ze sticka,
prowadzi przez internet interesy i jakąś firmę a ma 76 lat, raz w tygodniu jeździ też na jakieś rozmowy.

Nie wiem jak moja poprzedniczka mogła żyć bez neta, może dlatego takie zapasy różnych napojów w piwnicy.

Normalnie aż mi głupio, wspomniałam któregos dnia ze mam znajomą w Norymberdze, to dziadki zaraz, a kiedy chcę ją odwiedzić,
mówię, że może we wrześniu.
Na drugi dzień dziadek gdzieś pojechał i wrócił z GPS do mojego autka, bo Norymergia taka duża i mogłabym nie trafić.

Cudne miejsce i cudni ludzie,
a żebyście widziały jak palą jednego papierosa na spółkę,
bo babcia często, ale tylko trzy pociągniecia.
A dziadek z domu nie wyjdzie bez dania babci buzi.

Ja też tak chcę z miom 50 lat po ślubie.

11 sierpnia 2013 20:30
Romana :)dziękuję
Scarlet :)

JA TEŻ SIĘ BARDZO CIESZĘ!!!
Nawet się dzisiaj zastanawiałam, czy aby nie zacząć pisać karykatualnie o sobie i mojej stelli dla rozluźnienia, ale chyba talentu mi zabraknie.
11 sierpnia 2013 22:06
Dziewczyny i chłopaki zaglądacie czasem do naszego pokoju na portalu wiadomym?:)
11 sierpnia 2013 22:12
Sylwunia

Dziewczyny i chłopaki zaglądacie czasem do naszego pokoju na portalu wiadomym?:)

Juz kilka miesięcy temy byłam ciekawa co to za pokój,ale nie pytałam,a z postów nie wykumałam,moze ktoś mnie oświeci ?
11 sierpnia 2013 22:38
DSobranoc wszystkim na wyjezdzie i w domku na urlopie spokojnej nocy:))))
11 sierpnia 2013 22:50
Sylwunia

Ja codziennie zagladam i nikogo nie ma. Ale moze dlatego ze mam czas tylko juz dla siebie po 22giej :( Dzis tez nikogo juz nie ma. Dla mnie to nie jest przykre :) ze klade sie późno. Wlasnie czekam na "Misje" z muzyka Ennio Morricone. Zakladam słuchawki i ...odlatuje :))