Na wyjeździe #2

12 sierpnia 2013 23:05
byłam zapalić na tarasie i nic nie spadlo :(
odinstalowałam google chrome i chcę zainstalowac od nowa ale za słaby mam net i lipa , muszę zrobic to jutro na stałym łączu bo ten IE mnie dobija , padaka jakich malo .
Dobranoc ,spokojnej nocki :)
13 sierpnia 2013 07:10
Dzień dobry :) Miłego dnia wszystkim. Moje walizki prawie spakowane, mieszkanie prawie sprzątnięte. Jutro jadę do domu. Dzisiaj mnie czeka pożegnalna impreza z rodziną podopiecznego. Pogrzeb był wczoraj, piękna ceremonia. Wnuki grały w kościele zamiast pieśni religijnych ulubione piosenki Herra, ksiądz się zgodził mimo, że kościół katolicki. I byłam zdziwiona, bo przy komunii pomagały dwie panie 60+ ubrane po cywilnemu i ksiądz dawał im wino do picia. Obiad jedliśmy w ulubionej restauracji Gintera a w mowie na temat Gintka ( w kościele) córka podziękowała mi za wszystko a po mszy znajomi podchodzili też do mnie z kondolencjami i dziękowali za opiekę nad przyjacielem.
13 sierpnia 2013 07:48
Dzien dobry. Jeszcze tylko kawa i schodze na dól. I nie zobaczylam gwiazdy. Kasia mówi ze najlepiej bylo widac miedzy20 a 22...no tak ale tu o tej porze jeszcze jasno :)) No nic...nastepnym razem.
13 sierpnia 2013 07:54
judora

Dzień dobry :) Miłego dnia wszystkim. Moje walizki prawie spakowane, mieszkanie prawie sprzątnięte. Jutro jadę do domu. Dzisiaj mnie czeka pożegnalna impreza z rodziną podopiecznego. Pogrzeb był wczoraj, piękna ceremonia. Wnuki grały w kościele zamiast pieśni religijnych ulubione piosenki Herra, ksiądz się zgodził mimo, że kościół katolicki. I byłam zdziwiona, bo przy komunii pomagały dwie panie 60+ ubrane po cywilnemu i ksiądz dawał im wino do picia. Obiad jedliśmy w ulubionej restauracji Gintera a w mowie na temat Gintka ( w kościele) córka podziękowała mi za wszystko a po mszy znajomi podchodzili też do mnie z kondolencjami i dziękowali za opiekę nad przyjacielem.

Judora...to naprawde piękne, ze doceniono cie. Co do tych pan rozdających komunie to były szafarki. U nas w PL o ile mi wiadomo to szfarkami mogą być siostry zakonne. A komunie pod dwiema postaciami to jak zauwazylam w DE czesto rozdają. Ale to tez zalezy od parafii. Spokojnej podrózy do domu ci zycze :))
13 sierpnia 2013 08:04
Asik bardzo dziękuję za informacje i życzenia szczęśliwej podróży.
13 sierpnia 2013 08:07
Asik

Dzien dobry. Jeszcze tylko kawa i schodze na dól. I nie zobaczylam gwiazdy. Kasia mówi ze najlepiej bylo widac miedzy20 a 22...no tak ale tu o tej porze jeszcze jasno :)) No nic...nastepnym razem.

Asik, dla pocieszenia napiszę, że ja nawet gdybym chciała te gwiazdy obejrzeć, to rolety od 20 mamy szczelnie pozamykane, więc nie ma szans.Myślę więc sobie, że skoro teraz mi nie było dane, to może chociaż jakaś spadnie we wrześniu gdy będę już w domu ;-) Tobie też życzę takiej spóźnionej, pamiętaj więc o życzeniu, abyś w porę je pomyślała ;-)

Judora, szczęśliwej podróży i udanego pobytu w domku!
13 sierpnia 2013 08:22
witajcie opiekuneczki
pamiętacie mnie jeszcze?
7 tyg siedziałam jak niewolnik bez internetu-wczoraj sasiad dał mi krótki kabel i podłaczył do rutera
ten internet z aldika i lidla wogóle tutaj nie chodzi!
mam jeszcze 3 tyg do wyjazdu w sumie będzie 9 tyg
13 sierpnia 2013 08:47
Dzień dobry Opiekunkowo :)
U mnie też mokro, trochę świeżości :)

Gwiazd nie widziałam - chmury zasłoniły wszystko.
Nutka miło Cię widzieć ;)
13 sierpnia 2013 08:58 / 2 osobom podoba się ten post
Hejka i ja Was witam :)
Dam wtorkowi szanse bo w nastepny wtorek walizka i papaa :) 
To wspaniałe obudzić się w pięknym nastroju i myslećo  niedługim powrocie do domu. :)
Miłego dnia dziewczyny i chłopaki :)
13 sierpnia 2013 09:22 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień Doberek wszystkim , ja dzis troche zaspalam po wczorajszej obserwacji gwiazd , hi hi nie było spadających ale i tak sobie poatrzylam hi hi , dzis wstalam o 8.30 )
13 sierpnia 2013 09:26
nutka43

witajcie opiekuneczki
pamiętacie mnie jeszcze?
7 tyg siedziałam jak niewolnik bez internetu-wczoraj sasiad dał mi krótki kabel i podłaczył do rutera
ten internet z aldika i lidla wogóle tutaj nie chodzi!
mam jeszcze 3 tyg do wyjazdu w sumie będzie 9 tyg

Nutka, jak wytrzymałaś aż 7 tygodni bez nas i tego forum - to twarda babka z Ciebie. Pamiętam Cię. Fajnie, że jesteś.
13 sierpnia 2013 10:20
Witam dziewczyny,Nutka pamiętam cię i podziwiam,jak wytrzymałaś bez forum 7 tygodni,ja dziś będe miała ciężką rozmowę ze zmienniczką,ale dam radę,miłego dzionka.
13 sierpnia 2013 10:27
Witask:)
Jestem nie wyspana,babcia mi troche dala popalic w nocy(kupa i glosne gadanie przez sen).Wstawalam ze 3 razy,no to i po spokojnym spaniu mialam,ehhhhhhhh.
Pogoda do bani,zachmurzone niebo,jakis wiatr wieje,chlodno sie zrobilo:(Juz po lecie:(
Kawa wypita,ale nie pomogla.Babcia,juz po sniadanku,juz umyta-teraz smacznie spi.
Ja chyba pojde w babci slady i tez sie kimne troszke.Chociaz u mnie jest taki problem,ze jak jestem przemeczona,to juz w ogole nie moge zasnac:(
Potem chodze jak jakis ZOOMBIE,nieprzytomna,z przekrwionymi oczetami.
Gwiazd wcale wczoraj nie widzialam, bylo niebo zachmurzone.
Nutka Witaj:)
No to sobie pomarudzilam i spadam ,hahahahahaha.Milego:):):)
13 sierpnia 2013 10:36 / 3 osobom podoba się ten post
Oj tam,oj tam:):):)Optymizm jest,tylko mniejszy...Juz wczesniej pisalam,ze lato sie konczy,ja trace czesc optymizmu.Ta mala czastke,ktora sie uchowala,chowam gleboko do kieszeni,zeby calkiem nie zgnusniec:):):)
Ja do zycia potrzebuje slonca,ciepla,wtedy jestem wesola,pozytywnie zwariowana.Taka juz jestem.
13 sierpnia 2013 11:03
hogata76

Oj tam,oj tam:):):)Optymizm jest,tylko mniejszy...Juz wczesniej pisalam,ze lato sie konczy,ja trace czesc optymizmu.Ta mala czastke,ktora sie uchowala,chowam gleboko do kieszeni,zeby calkiem nie zgnusniec:):):)
Ja do zycia potrzebuje slonca,ciepla,wtedy jestem wesola,pozytywnie zwariowana.Taka juz jestem.

Hogata to jesień Cie przygnębia pewnie ? , to tak jak mnie