Na wyjeździe #2

13 sierpnia 2013 21:33 / 2 osobom podoba się ten post
Ja juz spakowana i gotowa do drogi,babuszka w lozeczku od19,byla dzis wnuczka babci sie przywitac i pozegnac ze mna i wreczylsa mi prezencik bardzo mile to bo tylko znia rozmawialam telefonicznie 
13 sierpnia 2013 21:33 / 5 osobom podoba się ten post
Witam Opiekunkowo wieczorowa porą:)U mnie całe popołudnie grzmi i pada,błyskawice wpadaja do jeziora ale wciąż ciepło - lubię burzę:)Dzis miałam udany dzień - po wielu trudach i bieganinie po całym mieście udało mi sie wreszcie zakupić stosowany fatałaszek na wesele.Czas był najwyższy bo to juz w sobotę/męża syn/ a potem za dwa tygodnie kolejne/moja córka/Ale ,zeby nie było tak pięknie to przed samym wyjazdem czeka nas wizyta u mechanika bo sie tłumik oberwał!Nie miał kiedy!Zaś wydatek:(Poza tym codziennie siedzę w ogórkach:):):)Słoiki ,słoiki,słoiki:):):)Jak zwykle w domu -nie ma odpoczynku:)Wypocznę w D:)
13 sierpnia 2013 21:45 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Witam Opiekunkowo wieczorowa porą:)U mnie całe popołudnie grzmi i pada,błyskawice wpadaja do jeziora ale wciąż ciepło - lubię burzę:)Dzis miałam udany dzień - po wielu trudach i bieganinie po całym mieście udało mi sie wreszcie zakupić stosowany fatałaszek na wesele.Czas był najwyższy bo to juz w sobotę/męża syn/ a potem za dwa tygodnie kolejne/moja córka/Ale ,zeby nie było tak pięknie to przed samym wyjazdem czeka nas wizyta u mechanika bo sie tłumik oberwał!Nie miał kiedy!Zaś wydatek:(Poza tym codziennie siedzę w ogórkach:):):)Słoiki ,słoiki,słoiki:):):)Jak zwykle w domu -nie ma odpoczynku:)Wypocznę w D:)

Ja tam u Ciebie moglabym nieodpoczywac i nieodpoczywac:)Taka meczarnia-toz to tylko sama przyjemnosc:)Mam prawo tak rzec,bom byla i widziala:)
Ogorki,koper,chrzan itd.Sama przyjemnosc i jeszcze ten zapach hmmmmmmmm:)
13 sierpnia 2013 21:54
hogata76

Ja tam u Ciebie moglabym nieodpoczywac i nieodpoczywac:)Taka meczarnia-toz to tylko sama przyjemnosc:)Mam prawo tak rzec,bom byla i widziala:)
Ogorki,koper,chrzan itd.Sama przyjemnosc i jeszcze ten zapach hmmmmmmmm:)

Zapraszam:) Ogórki kochana to pryszcz bo mało ich w porównaniu do zeszlego roku ale jeszcze będa buraki,jabłka,maliny i jeżyny i na koniec grzyby - ja nie wiem moja Hogatko czy byś po tygodniu nie wiała do siebie:):);)
13 sierpnia 2013 22:14 / 3 osobom podoba się ten post
A ja, a ja!!! Przydam się na coś, mogę np. chrzan kopać i koperek wpychać :)
13 sierpnia 2013 22:15 / 2 osobom podoba się ten post
Burza minęła i teraz wisi księżyc -rogalik nad samą taflą jeziora jakby sprawdzał jednym rożkiem czy się woda od piorunów nagrzała czy nie:)I mam dwa księżyce, bo się oczywiście w wodzie odbija:)Piękny widok:)
13 sierpnia 2013 22:29
Normalne solone ogory to jest poemat.Ale ogorki w zalewie CHili ooooooooooo juz Mi slinka cieknie.
13 sierpnia 2013 22:32 / 1 osobie podoba się ten post
BEA

Normalne solone ogory to jest poemat.Ale ogorki w zalewie CHili ooooooooooo juz Mi slinka cieknie.

W curry zrobiłam i w musztardzie:)Jeszcze kiszone i  sałatka z papryką czerwoną:) Ogórki w kazdej postaci to poezja:):):)
13 sierpnia 2013 22:33 / 2 osobom podoba się ten post
Obiad ugotuję. Potem na grzyby się piszę, bo lubię zbierać i jeść.:)))))
13 sierpnia 2013 22:36
A u nas przede wszystkim rydze:):):):)Najwięcej:)
13 sierpnia 2013 22:38
Zaje..... no zajefajne.Robi je siostra mojego meza.
Dokladnie to Ja musze wziasc od niej przepis.
Z racji tego ,ze Ja to teraz taki 100%mieszczoch jestem zawsze na zime dostaje pare sloikow.
Napisze mniej i wiecej jak to sie robi.
Kroi sie ogorki w takie grubsze talarki,dodaje sie czerwona papryke,cebule,noi cos tam jeszcze chyba seler i zalewa sie to zalewa z chili.
Wiem napewno,ze tego sie nie gotuje to musi odstac 24h.Jeszcze ani jeden sloik Jej sie nie zepsol.
Jak bede miala recepture to zapodam na forum,bo ja opisalam z zawartosci sloika i troche tego jak Mi wspominala szwagierka.
Ale sa przepyszne.
13 sierpnia 2013 22:39 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

A u nas przede wszystkim rydze:):):):)Najwięcej:)

A ja wam potem wszystko posprzatam , upieke ciasto podam kawe żebyście mogły sobie odpocząć he he )
13 sierpnia 2013 22:45 / 1 osobie podoba się ten post
Moja babcia robi ogórki w zalewnie musztardowej i przeze mnie uwielbiane w zalewie curry... mniam już mi slinka cieknie na klawiaturę laptopa zaraz zaliżę monitor hihihi... Pocieszający jest fakt, że za 3 tyg spróbuje tych specyjałów :)
13 sierpnia 2013 22:47 / 1 osobie podoba się ten post
Sylwunia

A ja, a ja!!! Przydam się na coś, mogę np. chrzan kopać i koperek wpychać :)

A przydasz się słoneczko ,przydasz-na jeżyny zaraz trzeba zasuwać:) A one kolczaste paskudnie:)
13 sierpnia 2013 22:49 / 2 osobom podoba się ten post
Oooo nie!!!!! Kasia na to się nie piszę, bo będę rączki podrapane miała i jak ja będę wyglądać w sukni mojej :)