Na wyjeździe #2

14 sierpnia 2013 19:35
Wiesiula

Przyznaje się, że dziś chętnie bym wsunęła coś dużego i słodkiego !!!! Ale tego nie zrobię, bo walczę ze swoim uzależnieniem od słodkosci - to po pierwsze, codziennie rano ćwiczę 6 areobowa Weidera i daję z siebie wszystko. A wszystko dla zdrowia i własnego lepszego samopoczucia i samooceny. Obym wytrwała.

Błaaaa! Wiesiula chylę czoła!
6 Weidera nie dla mnie... próbowałam, ale za bardzo obciąża mi kark... tak się  jakoś spinam, że nie daję rady...
Powodzenia! Zdawaj sprawozdania jak Ci idzie! :D
14 sierpnia 2013 19:54
Kobitki i nieliczni Faceci!
Dziś na arte zapowiada się dość ciekawy film pt. "Lourdes"... ja włączam i biorę się za prasowanko...
14 sierpnia 2013 19:58
Tali

Kobitki i nieliczni Faceci!
Dziś na arte zapowiada się dość ciekawy film pt. "Lourdes"... ja włączam i biorę się za prasowanko...

Ja nie dysponuję gazetą,o której ten film?
14 sierpnia 2013 20:00
ania37

o 20.15... :D
to film o sparaliżowanej dziewczynie nie wierzącej w Boga... otóż owa dziewczyna udaje się do Lourdes i poddaje się różnym rytuałom, w nadziei, że wyzdrowieje...i faktycznie zaczyna chodzić... 
może być dobry...produkcja francusko-niemieck-austriacka...
14 sierpnia 2013 20:11
hogata76

Witam,witam,ale o zdrowie nikogo nie pytam.Mysle,ze jest ok:):):)
Margaretka w sumie cos tam,ale Ona przeciez okno przeziebila,to nie jest tak zle:D:D:D:D:D
Andrea,Ty to jestes baba nie do zajechania,nawet jak jednen dzien Ci zle,to Ty sie tak szybko ladujesz,ze nawet tego nie zauwazamy:):):)Chodzacy POZYTYW:)
Sylwunia,jak dla mnie to czy lody czy ogorek,nie ma znaczenia-jedno i drugie tak mnie orzezwia,ze....uhuhuhuhuhu:D:D:D:D:D:D
Kasia63,kurcze bele,ja sie zaoferowalam do ogorkow,a tu zaraz Wszystkie by chcialy,hahahahahahah,a to ja mialam byc adoptowana przez Ciebie,Twojego meza i Yogislawa::D:D:D:D:D:D
Benitka,Andrea z tym resetm cos popierniczyla,ale najwazniejsze ze dziala jak ta lala:):)
Asik,Ty pisalas ,ze u Ciebie jezyn duzo,ja sie chyba przelece do Ciebie i razem pozbieramy,ja tez do domku bym zawiozla.Dobra naleweczka nie jest zla:)
Mleczko.Ty sie nie wyglupiaj:)Wracaj do Pl,do rodziny,do Twojego miejsca na ziemi,ale do nas skrobaj:)Jak Ty sobie to wyobrazasz?
Romana,hahahaha,przepraszam,ale Delta Won-mnie rozbawila hahahaha-dobre:):):)
Zycze Wszytkim Wam i sobie tak pozytywnegho podejscia jak ma Andrea,bo jak widac u niej wiecznie gitara gra:)Tak jest latwiej,na obczyznie:):):)Milego:)

Hahaha...:) jak nie zdązysz doleciec to w Kuchni wstawie przepis na pomaranczówke. Ooooch...jakie ja mam wspomnienia z tym trunkiem :) A ze tu sa tzry ogromne drzewa orzecha włoskiego to skrobne do kolegi bo on robił wspaniala orzechówke :)...laskowe orzechy tez tu są :) Wlasciwie zastanawiam sie czego tu nie ma :))
14 sierpnia 2013 21:57
ania37

Aniu i co oglądałaś ten film?
Obejrzałam i bardzo mi się podobał... skłania do myślenia o szukaniu sensu w życiu, o wierze, o nas samych... 

A teraz oglądam film na tvp kultura "Jak narkotyk" o dziewczynie chorej na serce z M. Cielecką w roli głównej... widziałam już ten film też świetny...
14 sierpnia 2013 22:17
Tali

Aniu i co oglądałaś ten film?
Obejrzałam i bardzo mi się podobał... skłania do myślenia o szukaniu sensu w życiu, o wierze, o nas samych... 

A teraz oglądam film na tvp kultura "Jak narkotyk" o dziewczynie chorej na serce z M. Cielecką w roli głównej... widziałam już ten film też świetny...

Hej kochana,niestety nie,bo u nas ten program nie odbiera,zrobiłam nowe wyszukiwanie i nic,jak nie było tak nie ma reakcji...Nie wiem,jak to u dziadzia wygląda,bo ma 1000 programów a oglądać można ze 100,w tym jeden polski tv polonia ;)
14 sierpnia 2013 22:20
Szkoda, bo był naprawdę dobry...
na polonii też się czasami trafi jakiś fajny...

A ktoś w ogóle oglądał ten film poza mną?
14 sierpnia 2013 22:32
ania37

Scarlet,oby do przodu :)

witanko fajnie ze ze masz jak masz pozdrawiam nie mam zle lecz ja tu pierwszy raz :)

14 sierpnia 2013 22:41
gewitter

witanko fajnie ze ze masz jak masz pozdrawiam nie mam zle lecz ja tu pierwszy raz :)

dlaczego nie uzupelnisz swojego profilu?
tak z dystansem,to nie wiadomo czy ty to on czy ona ?
15 sierpnia 2013 06:34 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ;)
Oby taki był, wczoraj był nie fajny.
Dobrze zrozumiałam dlaczego, żadna z moich poprzedniczek nie chciała tu wrócić
. Kolejna ostra lekcja za mną.
Dziś mam zamiar odpocząć i cieszyć się wycieczką, bowiem syn podopiecznej powiedział, iż jestem na nią zaproszona i za bilet na pociąg płaci On.
Jednakże mój organizm zastrajkował z nerwów wczorajszych i musiałam sięgnąć po nerwomix.

Tali - będę pisać :) walczę ze swoją słabością, zaczęłam program na początku pobytu. Codziennie rano po porcji ćwiczeń jestem mokra z wysiłku ale i zadowolona . Uparłam się, że musi mi się udać dotrwać do końca.
15 sierpnia 2013 08:41 / 1 osobie podoba się ten post
Andrejka, kawy jeszcze nie wypiłaś, a już nam zadania myśleniowe stawiasz. Pomalutku. Pysznej kawy i fajnego dnia.
Ja dziś świętuję. Robię tylko to, co naprawdę muszę. Dla siebie spacer, kwiaty do pokoju. Wieczorem w mojej wsi zaczyna się święto wina. Ma trwać do niedzieli. Już zapodałam - dziadki spać, a ja na imprezkę. A teraz do pracy, Rodacy.
15 sierpnia 2013 08:58 / 3 osobom podoba się ten post
U mnie w Polsce  jest czwartek :):):) miłego dnia

15 sierpnia 2013 09:01 / 1 osobie podoba się ten post
Dziendobry.
Wstalam taka pokrecona i niewyspana,ze jestem zla:(
Mialam dziwny sen i nie jestem pocieszona:(
Andrea-cytat jak najbrdziej-ja tak zawsze robie:)
Wiesiula????????Cos jest nie tak z podopiecznym rozumiem?Ehhhhhhh,ja tu jestem juz 4 raz i niby jest okidoki,tyle ze babcia,ktora nic nie mowila,teraz sie rozgadala i drze sie w nocy.Mnie to budzi,lece do Niej,a tm nic ,Ona ma poprostu Swoje bala-bala.Ja jednak mam juz po spaniu.Jestem tu 2 tyg.i sie ciagle nie wysypiam whrrrrrrrrrrr.No coz,dobrze,ze popoludniu moge sie kimnac bez problemu.
Wiesiula,Ty to jestes mistrzyni swiata wiesz?6 weidera?Wooooow-ja bym nie dala rady,co tam gadam moj syn po 2 tygodniach odpadl.Trzeba miec niesamowite samozaparcie-czapka z glowy dla Ciebie.A teraz sie rozluznij, jedziesz na wycieszke i bedzie git:):):)
Dobra,ide zrobic sobie kawe,wezme prysznic i moze dojde do siebie.Do potem Panie i nieliczni Panowie:)
15 sierpnia 2013 09:04
cześć dziewczyny siedzę tu już 4 miesiąc jestem zmęczona , szukam wiadomości na temat uznania dyplomu opiekuna medycznego - poszłabym na te 8 godzin do pracy a nie patrzeć na dziadka 24 godziny oraz wstawanie po 4 razy w nocy na sikanie masakra , mam jeszcze do końca 2 miesiące , .Ciesze sie bo dzieci do mnie przyjeżdżają dziś wieczorem na tydzień to jakieś oderwanie ,bedzie ciasno bo w jednym pokoiku ale damy rade. Może któraś z dziewczyn ma już jakieś info na temat pracy opiekuna medycznego w Niemczech