17 sierpnia 2013 20:40 / 14 osobom podoba się ten post
W życiu jest tak,ze z pewnymi problemami,mniejszymi lub większymi trzeba się każdego dnia zmierzyć,przeciwstawić złym diabelkom. Ważne jest aby starać sie do wszystkiego podejść z dystansem. Wiem,nie zawsze tak się udaje,ba,więcej,zawsze jest tak że tego dystansu brakuje,ze najpierw są emocje. Nie wolno przed nimi uciekać,nie wolno się poddawać. Łzy,płacz oczyszczają człowieka. Jest ból,cierpienie ale to od nas samych zależy jak długo będą. To my decydujemy o sobie. Nie można bać się podejmować decyzji,nawet tych najbardziej drastycznych. Zawsze ale to Zawsze jest rozwiązanie. To co dajemy innym tak naprawdę dajemy sobie. Wiecie co,kiedy wylądowałem na onkologii,przyszedł ksiądz i zapytał czy może ze mną porozmawiać. Zgodziłem się pomimo tego,ze od czasu do czasu bywałem w kościele. Nie rozgrzeszal mnie a jedynie rozmawiał. Rozmawiał o wszystkim. W życiu trzeba umieć rozmawiać. Brak porozumienia dialogu prowadzi do nieporozumień,kłótni a w konsekwencji do różnych problemów które jeszcze bardziej narastają i same się nie rozwiążą. Umieć rozmawiać i słuchać co druga osoba do nas mówi. Hogatko,mój kolega raczek nie poszedł sobie na stale. On jest od czasu do czasu da o sobie znać. Polubiłem go. Jest częścią mnie. Ode mnie zależy jak długo będziemy na dobre i na zle...