Na wyjeździe #2

19 sierpnia 2013 23:07 / 2 osobom podoba się ten post
Tina40, Magdalena_m, Bea, Benita, Barbarella, Sas-anka, Hogata, Andrea, Gosia1234, Gewitter, Wiesiula, Alexia dziękuję Wam wszystkim i każdej/każdemu z osobna...
normalnie aż się popłakałam Hogata po Twoich postach... dzięki!!!!!!!!

Na pewno spróbuję tej pracy, bo taka okazja nie nadarzy się już!!! Kiedyś zrezygnowałam z pracy i do tej pory żałuję, ze to zrobiłam... pewnie moje życie potoczyłoby się inaczej, ale wtedy obleciał mnie strach, że nie dam rady...  tego błedu nie popełnię tym razem!!
I jak nawet jak nie wyjdzie, to nie będę sobie pluła w brodę całe życie, że nie spróbowałam!!! 
A mam tu wokół siebie tylu życzliwych mi ludzi, że czasami się zastanawiam, czym ja sobie na to zasłużyłam??? To może przez to, że wierzę, że każdy napotkany człowiek jest dobry... choć czasami ta wiara daje mi kopa, ale w zasadzie i tak rachunek wychodzi na plus... :DDD chyba nic nie dzieje się bez przyczyny... 
Mam nadzieję, że to moje szczęście mnie nie opuści... 

A tak w ogóle to mam schizę pająkową od wczoraj  i nie mogę spać, bo znowu to świństewko włazi do chałupy... po moim błagalnym krzyku córka udziabała jednego... masakra, jak ja tą noc przeżyję... po wczorjaszej wizycie jegomościa cały pokój przewróciłam dziś do góry nogami i tak wyodkurzałam każdą dziurę, że nic nie powinno być mam nadzieję... bo inaczej całe miasto obudzę moim darciem... :)

A w sobotę moje Kochanie przyjedzie na trzy dni i już przebieram nogami i cieszę się jak dziecko!!!!!!!! 

Sylwunia fajnie, że wycieczka Ci się udała... jak masz zdjęcia to wrzuć parę, abyśmy też mogli zobaczyć piękne Monachium... mam nadzieję, że kiedyś tam pojadę... 
19 sierpnia 2013 23:10
No i tak trzymaj, a pająki są bardzo fajne. Napisałam meila:)
19 sierpnia 2013 23:12 / 2 osobom podoba się ten post
"Na pewno spróbuję tej pracy, bo taka okazja nie nadarzy się już!!! Kiedyś zrezygnowałam z pracy i do tej pory żałuję, ze to zrobiłam... pewnie moje życie potoczyłoby się inaczej, ale wtedy obleciał mnie strach, że nie dam rady... tego błedu nie popełnię tym razem!!
I jak nawet jak nie wyjdzie, to nie będę sobie pluła w brodę całe życie, że nie spróbowałam!!! "
No i wlasnie w tym rzecz ! Nie boj sie, nie zakladaj, ze nie wyjdzie ! Masz naprawde wspaniala sytuacje i okazje do wykorzystania, bedac na Twoim miejscu - ani chwili bym sie nie wahala ! Powodzenia z calej duszy Tobie i Twojej Rodzinie zycze ! I masz kopniaka w zadek na szczescie ...
19 sierpnia 2013 23:13 / 1 osobie podoba się ten post
Tali

Kurde dziewczyny!!!!!
Mam pracę! Jeju jeju! Ale mam głowę pełną myśli i brzuch mnie boli od tego myślenia... hehhe!
To praca w Pflegedienst i wiąże się z zamieszkaniem w Niemczech... to są świetne dziewczyny i są strasznie entuzjastycznie do mnie nastawione, bo mnie znają... pracowałam z nimi u mojej poprzedniej podopiecznej... proponują mi też wykształcenie na pielęgniarkę, albo pomoc pielęgniarską... do przyszłego roku mogę w domu mojej zmarłej niedawno podopiecznej mieszkać, bez ponoszenia kosztów, więc byłaby okazja... wykształcenie trwa 3 lata... matko mam mętlik w głowie... bo chyba sama w siebie nie wierzę... trochę się boję, że sobie nie poradzę, albo one nie będą ze mnie zadowolone, jak im to powiedziałam to na mnie nakrzyczały, że jakby tak było to bym z nimi nie rozmawiała... już o dziecku gadały, że jakbym chciała to nie ma problemu, że pracę mi dostosują i w ogóle...
ojej! To się wiąże z rzadszymi powrotami do domu i moje Kochanie musiałby tu też się sprowadzić i pracować... on jest jak najbardziej za!!
Ojejjjjjjjjjj! Mam dużo do przemyślenia!!!!!!!!!!!!
Kopnijcie mnie w tyłek, bo muszę wreszcie w siebie i swoje siły uwierzyć! Córka Panny mówi, że ona mnie widzi na kierowniczym stanowisku, bo mam ku temu predyspozycje... mi się z tego tylko śmiać chce, bo aż takich ambicji nie mam... chcę dość normalną pracę i żyć sobie spokojnie, bez zamartwiania się o finanse...

Muszę się wziąć za siebie i coś ze swoim życiem zrobić, bo jestem jeszcze młoda i mogę coś zmienić!!

Nooo! Się wygadałam teraz!!!!!!!

gratuluję :)

Dokładnie jak piszą dziewczyny. Łap byka za rogi i dalej do przodu :)

"no nareszcie jakiś good news " 

Powodzenia !!!!!
19 sierpnia 2013 23:13 / 1 osobie podoba się ten post
Sylwunia

Dziewczyny wróciłam cała i zdrowa :) Monachium piękne, ale w taką pogodę nie za bardzo miałam jak się ruszyć. Zostały więc sklepy do obczajenia :) Zakupowe szaleństwo!!!

Alexia odeslałam Ci email :) 

Odważna z Ciebie kobita.
Sylwuniu ja byłam w Końskich 3 dni, opiłam się napoi wyskokowych, pogadałam z rodzinką, szkoda, że nie mogłyśmy sie spotkać.
19 sierpnia 2013 23:18
barbarella

Odważna z Ciebie kobita.
Sylwuniu ja byłam w Końskich 3 dni, opiłam się napoi wyskokowych, pogadałam z rodzinką, szkoda, że nie mogłyśmy sie spotkać.

Sylwunia: A Ty w Końskich mieszkasz? Byłam tam! Mam jamnika z tamtejszej hodowli
19 sierpnia 2013 23:19
Wiesiula

Dla poprawy humoru kupiłam sobie farbę do włosów: http://www.syoss.de/syoss/de/de/home/Haarfarbe/mixing_colours/blond/smokey_twist.html# i jestem bardzo ciekawa co mi wyjdzie, ale muszę.mieć dużo cierpliwości, bo nie wiem kiedy będę mogła ją zrobić ...
Zawsze ciemne, teraz resztki rudosci....

Kupuję też z tej firmy, ale w brązach, dobrze pokrywa siwe wlosy:)

19 sierpnia 2013 23:19
barbarella

Odważna z Ciebie kobita.

No też żałuje bardzo, ale nic straconego. Może uda się następnym razem mamy telefony :)))

Dobranoc Użytkownicy Opiekunkowa :) 
19 sierpnia 2013 23:23 / 1 osobie podoba się ten post
Też się żegnam...
Śpijcie dobrze! Niech Wam się przyśnią Dobre Anioły!
Dobranoc!!!
19 sierpnia 2013 23:26 / 2 osobom podoba się ten post
Dobranoc, Tali, dobre anioły to my!!!
19 sierpnia 2013 23:26
barbarella

Odważna z Ciebie kobita.

A propos Końskich to widzę ze następny zjazd opiekunek będzie w Końskich bo dwie tam mieszkają a dwie odwiedzają :)))) 

Kto za ??? hahhahaa :)

19 sierpnia 2013 23:30 / 1 osobie podoba się ten post
margaretka82

A propos Końskich to widzę ze następny zjazd opiekunek będzie w Końskich bo dwie tam mieszkają a dwie odwiedzają :)))) 

Kto za ??? hahhahaa :)

A kto jeszcze? Nic nie wiem.
Zawsze po Końskich moja wątroba wymaga regeneracji :)
19 sierpnia 2013 23:32
barbarella

A kto jeszcze? Nic nie wiem.
Zawsze po Końskich moja wątroba wymaga regeneracji :)

haha ja jestem z Końskich. :)))))
19 sierpnia 2013 23:43
margaretka82

haha ja jestem z Końskich. :)))))

Ale numer!!!  Mam tam rodzinę, siostra mojego ojca , czyli moja ciotka i jej dzieci. Teraz to siedziałam w Sierosławicach. Ale świat jest maly.
20 sierpnia 2013 08:50 / 2 osobom podoba się ten post
Tali:)
"To moze przezto,ze wierze,ze kazdy napotkany czlowiek jest dobry....choc czasami ta wiara daje mi kopa,ale w zasadzie i tak rachunek wychodzi na plus...:D:D:D::nic nie dzieje sie bez przyczyny"
Sama napisalas sobie Tali odpowiedz:):):)My Ci nie pomoglysmy podjac decyzji,my tylko trzymamy za Ciebie kciuki:):):)A tego pajaka zostaw w spokoju-on zjada inne wszelakie robactwo ,ktore dostaje sie przez okno.Ja tam pajakow nie zabijam i zyje sobie z nimi w symbiozie.Kurcze,one maja ze mna przechlapane,bo ciagle niszcze im pajeczyny hihihihihi.Ale sie lubimy,jak Pawlak z Kargulem-wrog ,ale swoj:):):)

Andrejka czy Ty masz jakies klopoty?Kurcze,jakas taka nie tego ten jestes:(Martwie sie:(

Witamy Super Admina-Moderatora,widac wrocil:):):)

Milego i postrzelonego pozytywnie dnia Wszystkim zyczy Hogata:):):)