Na wyjeździe #2

22 sierpnia 2013 09:36
lwica

Jak na razie podglądam i przysłuchuje(wiem, że to nie ładnie), ale na razie jestem jeszcze w kraju i czekam na moje pierwsze zlecenie, które już się zapowiada, ale jeszcze-moment muszę poczekać. Przysłuchuje, bo wiele mnie wasze wpisy uczą. Praktycznie podstawy teorii (dzieki Wam) już mam, teraz tylko praktyka.Więc sorki, że czasem podglądam, ale cóż pisać 'na sucho".Życzę Wam dziewczyny dobrego, spokojnego dnia i jak zawsze uśmiechu.

Dzięki:)))) To forum jest kpalnią wiedzy, cudowni ludzie, pomoc na wyciągnięcie ręki. Dobre miejsce.

Moja babcia jeszcze śpi, idę delikatnie zaproponuję kawe i prysznic:)))
22 sierpnia 2013 11:58
Witam:) u mnie się obiadek już gotuje, jakąś kalafiorową podobną :) Dziś obudziłam się wcześnie, bo bardzo mnie powieka oka prawego swędziała... popatrzyłam w lustro i wyglądam jak mops. Powieka spuchnięta pod samą brew prawie i czerwona jak malina :) Nie wiem, od czego to byłam już w Polsce z tym u lekarza,okulisty, alergologa, dermatologa, internisty... badania miałam zrobione. Żaden z nich nie potrafił mi powiedzieć od czego tak moje powieki się zachowują... Miłego dnia :*
22 sierpnia 2013 15:45 / 2 osobom podoba się ten post
lwica

Jak na razie podglądam i przysłuchuje(wiem, że to nie ładnie), ale na razie jestem jeszcze w kraju i czekam na moje pierwsze zlecenie, które już się zapowiada, ale jeszcze-moment muszę poczekać. Przysłuchuje, bo wiele mnie wasze wpisy uczą. Praktycznie podstawy teorii (dzieki Wam) już mam, teraz tylko praktyka.Więc sorki, że czasem podglądam, ale cóż pisać 'na sucho".Życzę Wam dziewczyny dobrego, spokojnego dnia i jak zawsze uśmiechu.

Lwica,
ja nim się zalogowałam czytałam całe forum od początku przez dwa m-ce.
Do końca życia będę wdzięczna, ze znalazłam to miejsce przed wyjazdem.

Dzięki temu jak pojechałam prawie nic mnie nie zaskoczyło.
22 sierpnia 2013 17:37 / 2 osobom podoba się ten post
20 uzytkownikow online i nikt nic nie pisze,co sie dzieje nie macie sie czym podzielić,to napiszcie jak wysylacie swoje dzieci do szkoly,kto je odprowadza?tato czy babcia.Czy  niektore wracaja do domu specjalnie na ten dzień.
22 sierpnia 2013 17:56 / 1 osobie podoba się ten post
Nie wiem czy kto z Was ,kto ma konto na FB to zauważył - od jakiegos miesiąca na FB pokazuja sie fragmenty naszych postów-dzis np.natrafiłam m.in. na swoje wiersze.......Nie wiem czy to tak wolno publicznie to nasze pisanie wykorzystywać bez naszej zgody......Co myślicie?Forum to forum ale ,żeby wrzucac na FB fragmenty postów powyrywane z kontekstu.....moze ja przesadzam ale nie podoba mi sie to.
22 sierpnia 2013 18:48
Nie wolno tak robić i masz prawo Kasiu zaprotestować. Ale tu na forum jest tak śmiesznie, że o ile dobrze zrozumiałam regulamin, zgodę na przedruk wydajemy nie my, lecz administrator.

Miałam dziś fajny dzień, nałaziłam się jak bezpański pies, znalazłam kolejne darmowe śliwki i po objedzeniu się, zabrałam też trochę dla babci. A poza tym był otwarty tutejszy gotycki kościół z cudownymi sklepieniami gwiaździstymi, o ile się nie mylę, bo z historii sztuki tom niedouczona. Taki, gdzie po wejściu człowiek woła natychmiast:
-ło matko, czymajcie mnie, jakie to pikne!

No i zadzwoniła moja kumpela, że ma na szteli urlop podobnie jak parę z nas, z czego się baaaardzo cieszę, bo to jej trzecie miejsce dopiero, a na pierwszym, na czarno, dostała dobry wycisk, więc należy się jej odpoczynek.
A co u Was dziś dobrego?
22 sierpnia 2013 19:16
romana

Nie wolno tak robić i masz prawo Kasiu zaprotestować. Ale tu na forum jest tak śmiesznie, że o ile dobrze zrozumiałam regulamin, zgodę na przedruk wydajemy nie my, lecz administrator.

Miałam dziś fajny dzień, nałaziłam się jak bezpański pies, znalazłam kolejne darmowe śliwki i po objedzeniu się, zabrałam też trochę dla babci. A poza tym był otwarty tutejszy gotycki kościół z cudownymi sklepieniami gwiaździstymi, o ile się nie mylę, bo z historii sztuki tom niedouczona. Taki, gdzie po wejściu człowiek woła natychmiast:
-ło matko, czymajcie mnie, jakie to pikne!

No i zadzwoniła moja kumpela, że ma na szteli urlop podobnie jak parę z nas, z czego się baaaardzo cieszę, bo to jej trzecie miejsce dopiero, a na pierwszym, na czarno, dostała dobry wycisk, więc należy się jej odpoczynek.
A co u Was dziś dobrego?

Ja miałam dziś wychodne, całe 6,5 godziny :) Przejechalam pół miasta na rowerze, obejrzałam przeceny i trzeba było wracać na posterunek :(
22 sierpnia 2013 19:17
u mnie poza zupa ,,woda,, ktora okazala sie na wieczor jeszcze lepsza niz w poludnie:) z czego dziadek byl taki dumny:) wyjatkowa spokojnym dniem i spokojnym zachowaniem demencyjnej babci nic dobrego.....
a moze az tyle dobrego:))))))))
22 sierpnia 2013 19:26
U mnie dzis dzień pod znakiem wizyty u kardiologa i miłe zaskoczenie-w Koszalinie w przeciwieństwie do Wrocławia nie ma kolejek!!!!Szok:)Terminy badań zaleconych przez lekarza wiecej niż przyzwoite-naprawdę ,jestem b pozytywnie zaskoczona:)Ale ,zeby az tak pięknie nie było to poza panem mężem ,nasze stare auto też było u doktora i tu za wizyte stówka:)jak na takiego staruszka to i tak mało:)Teraz siedzę z Wami i pożeram racuszki z jabłuszkiem i śmietanką upieczone przez teściową:)
22 sierpnia 2013 19:35
Uffffff,a Ja jestem zmeczonaaaaa,zeskrobalam farbe w jednym pokoju,stara farbe,oj stara. W domku na wsiiii.A moj mezus w drugim kladl gladz i Ja tak z dobrego serca chcialam Mu pomoc.No i jutro nie rusze lapami,ha,ha
Najbardziej z tego wszystkiego zadowolona byla moja sunia,ganiala koty ino sie kurzylo
22 sierpnia 2013 19:54 / 1 osobie podoba się ten post
Bea, są takie środki chemiczne, że smarujesz tym starą farbę i za jakiś czas łatwo złazi, tylko szpachelką zsuwasz.

Kasia, czytałam niedawno artykuł o facecie, który za pieniądze stoi w kolejkach do rejestracji, czasem przychodzi w nocy i śpi pod przychodnią. Ma kajecik, i tam wszystko - komu, kiedy i za ile. Serce chore "to od papierosów", jak w piosence Marka Grechuty, czy od innej przyczyny?

Mala, oglądać ciuchy przez jakieś 5 godzin? Ale Ci zazdroszczę! U mnie w miasteczku jest tylko jeden normalny sklep odzieżowy, poza tym drugi, nienormalny, gdzie ohydne rzeczy bez gustu po przecenie kosztują powyżej 70 euro( bluzki). Co to znaczy dla kobiety, same rozumiecie.

Dzisiaj o g.20.15 jest Forrest Gump na Kabel 1. Komu nie przeszkadza, że będzie mówił po niemiecku, a reklamy potrwają dobre 10 minut i pokażą je co kwadrans - niech sobie rzuci okiem. Ja spróbuję, bo to uroczy film!
22 sierpnia 2013 20:03
Romanka - narazie nie chore-było kilka incydentow kardiologicznych ,które mnie zaniepokoiły więc jako dobra żona zapisałam męża do dr coby powykluczać jedne a zdiagnozowac inne -lepiej dmuchac na zimne:) A miał juz podobne problemy jak młody był,ok 30tki.więc rozumiesz ,że bezczynnie siedzieć nie mogę:)
W Koszalinie taki stacz by mało zarobił,naprawde tu nie ma ogonów pod przychodniami:)ogladałam ten reportaż-o takim panu-karle ,renciscie co tak sobie dorabia w Łodzi chyba.Ja jako wieloletni pr.sł. zdrowia nie znam kolejek bo nigdy w nich stać nie musiałam:)Dlatego tak mnie pozytywnie zdziwił ich brak tutaj bo nastawiona byłam na inną rzeczywistość:)
22 sierpnia 2013 20:07
Tak Romanka psikalam.
A tak na marginesie,to nie orientujeciesie,ktory bank ma slabe zabezpieczenia ,ha,ha
Chcialabym taki dom na wsi z ogrodeczkiem,ech.
Moze Lotto.E tam biedny ma zawsze pod gorke.A moze mam jakas ciotke w Chameryce?
22 sierpnia 2013 20:08
BEA

Uffffff,a Ja jestem zmeczonaaaaa,zeskrobalam farbe w jednym pokoju,stara farbe,oj stara. W domku na wsiiii.A moj mezus w drugim kladl gladz i Ja tak z dobrego serca chcialam Mu pomoc.No i jutro nie rusze lapami,ha,ha
Najbardziej z tego wszystkiego zadowolona byla moja sunia,ganiala koty ino sie kurzylo

skad ja to znam u nas tez taki remont byl jak bylam w domku to pomagalam wiec znam ten bol:)
22 sierpnia 2013 20:14 / 3 osobom podoba się ten post
 Moje pierwsze wstawione na forum zdjęcie. Kiedyś Sylwunia pytała gdzie jestem - teraz gdzie byłam. Latem pięknie, zimy sobie tam nie wyobrażam ;-)