Na wyjeździe #2

22 sierpnia 2013 22:56 / 2 osobom podoba się ten post
Uwaga!!! Dla wszystkich przebywających We Frankfurcie nad Menem oraz w okolicy!!!

Jutro zaczyna się Museumsuferfest!!!
Kupuje się plakietkę za 4 euro (dostępna w każdym muzeum) i od piątku do niedzieli włącznie można wchodzić do każdego muzeum, jakie Wam się żywnie podoba! Jest mnóstwo stoisk i scen prezentujących kulturę, sztukę i muzykę różnych krajów. W tym roku krajem gościnnym jest Brazylia!

Jak macie możliwość to najlepiej wybrać się z rana, muzea otwierają o 10, ponieważ z każdą godziną tłum się zagęszcza...

Świetna impreza! Polecam!
Ja jadę z moim Kochaniem w niedzielę na cały dzień!  W planie Muzeum Filmu, Archeologiczne i Staedtel!
:DDDDDDDDDDDDDDDD
22 sierpnia 2013 23:11 / 1 osobie podoba się ten post
No fajnie i dzieki za zaproszenie:)Tyle ,ze mam jakies 200 km.Moja miotla sie posypala i chyba sie nie wypuszcze:)
Czaru teleportacji jeszcze sie nie nauczylam,probowalam ,ale zawsze ladowalAm w dziwnych miejscach i w dziwnej pozie:D:D:D:D
22 sierpnia 2013 23:47
romana

Bea, są takie środki chemiczne, że smarujesz tym starą farbę i za jakiś czas łatwo złazi, tylko szpachelką zsuwasz.

Kasia, czytałam niedawno artykuł o facecie, który za pieniądze stoi w kolejkach do rejestracji, czasem przychodzi w nocy i śpi pod przychodnią. Ma kajecik, i tam wszystko - komu, kiedy i za ile. Serce chore "to od papierosów", jak w piosence Marka Grechuty, czy od innej przyczyny?

Mala, oglądać ciuchy przez jakieś 5 godzin? Ale Ci zazdroszczę! U mnie w miasteczku jest tylko jeden normalny sklep odzieżowy, poza tym drugi, nienormalny, gdzie ohydne rzeczy bez gustu po przecenie kosztują powyżej 70 euro( bluzki). Co to znaczy dla kobiety, same rozumiecie.

Dzisiaj o g.20.15 jest Forrest Gump na Kabel 1. Komu nie przeszkadza, że będzie mówił po niemiecku, a reklamy potrwają dobre 10 minut i pokażą je co kwadrans - niech sobie rzuci okiem. Ja spróbuję, bo to uroczy film!

Romana bez przesady :)  Sklepów troszkę jest to fakt, miasteczko dość spore a, że przyjeżdża dużo Szwajcarów na zakupy to interesy im się kręcą całkiem nie źle ale całych 5 godzin na oglądanie ciuchów było by mi szkoda :)
23 sierpnia 2013 08:24
Dzien dobry:):):)
Ale sie wyspalam:)WOW:)Teraz kawka-kto sie ze mna napije?Zapraszam:)
:(Pocwiczyc chcilam ale, nie wyszlo:(Niby boczek nie boli,ale jak sie ruszylam ,to az mi swiczki w oczach stanely.:(Moze jednak sobie jeszcze odpuszcze.
Dziewczyny i chlopaki-fajnego dnia Wam zycze:)
23 sierpnia 2013 08:28
Witam opiekunkowo ;-) Zazdroszczę tym, które mają możliwość zwiedzania, zawsze czytam z łezką w oku wątek o podróżach i ulubionych miejscach. Moje miejsce ma jeden jedyny mankament- nie można babci dłużej niż na godzinę zostawić samej. Gdyby tego nie było, mogłabym stwierdzić, że mam świetne miejsce, ale jak widać wszystkiego mieć nie można ;-)
Pogodziłam się już z tym faktem i dziękuję Bogu, że mamy tu dom z ogródkiem, a nie mieszkanie w bloku, zawsze to trochę przestrzeni i w przypływie utraty cierpliwości na kosiarce się wyżyć można ;-)

Czytałam Wasze wczorajsze wątki o remontach, można by osobny temat na to założyć i pochwalić się swoimi inwestycjami. W końcu wiele z nas część zarobionych pieniędzy przeznacza na remonty mieszkań lub domów. Jeśli nikt nie zacznie to ja w październiku taki założę, narazie niestety nie mam zdjęć w laptopie.
23 sierpnia 2013 09:40
Esserga

Witam opiekunkowo ;-) Zazdroszczę tym, które mają możliwość zwiedzania, zawsze czytam z łezką w oku wątek o podróżach i ulubionych miejscach. Moje miejsce ma jeden jedyny mankament- nie można babci dłużej niż na godzinę zostawić samej. Gdyby tego nie było, mogłabym stwierdzić, że mam świetne miejsce, ale jak widać wszystkiego mieć nie można ;-)
Pogodziłam się już z tym faktem i dziękuję Bogu, że mamy tu dom z ogródkiem, a nie mieszkanie w bloku, zawsze to trochę przestrzeni i w przypływie utraty cierpliwości na kosiarce się wyżyć można ;-)

Czytałam Wasze wczorajsze wątki o remontach, można by osobny temat na to założyć i pochwalić się swoimi inwestycjami. W końcu wiele z nas część zarobionych pieniędzy przeznacza na remonty mieszkań lub domów. Jeśli nikt nie zacznie to ja w październiku taki założę, narazie niestety nie mam zdjęć w laptopie.

U mnie też tak jest, że tylko na godzinę mogę babcię zostawić, nawet zakupy muszę robić w biegu. W czwartki mam wychodne to babcia jedzie na spotkanie grupy demencyjnej na 6,5 godziny i to mówią, że za długo.  A najlepiej pasowało by gdybym te zakupy robiła w tym moim wolnym czasie.
23 sierpnia 2013 10:57 / 2 osobom podoba się ten post
Dzien dobry,przeczytalam Miskowe tarapaty z saszetka pelna szmalu,przypomniala sie moja przygoda tez z portfelem ale w domu,nie mam gdzie tego napisaC.Moze utworzymy nowty temat "Moje przygody po powrocie do domu" przeciez mamy takie nie koniecznie z portfelem ale z autem,naszymi zwierzetami,no i inne.Bo wracamy czesto zakrecone ze szczescia.
23 sierpnia 2013 11:07 / 2 osobom podoba się ten post
Znowu nowy temat:o:O:O:O:O:O:O:O????????????????????????????????
O Jessssuuuuuuuu,mala pierdolka i juz nowy temacik zalozony,potem gdzies zalega,nikt tam nie zaglada,a i tak male historyjki wpisujemy tutaj w "na wyjezdzie"
Temat-Remonty
Temat-co nam sie przytrafilo po powrocie z DE
Temat-co nam sie przytrafilo po powrocie z Pl do pracy
Temat-co zrobic jak mnie boli zab?
Temat-zlazl mi paznokiec,co robic?
Masakra......:(Nie jest to zlosliwosc z mojej strony,ale na Milosc Boska,tworzmy tematy potrzebne ,a nie tam takie pierdu-pierdu-smierdu-smierdu:(
23 sierpnia 2013 11:11 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

Znowu nowy temat:o:O:O:O:O:O:O:O????????????????????????????????
O Jessssuuuuuuuu,mala pierdolka i juz nowy temacik zalozony,potem gdzies zalega,nikt tam nie zaglada,a i tak male historyjki wpisujemy tutaj w "na wyjezdzie"
Temat-Remonty
Temat-co nam sie przytrafilo po powrocie z DE
Temat-co nam sie przytrafilo po powrocie z Pl do pracy
Temat-co zrobic jak mnie boli zab?
Temat-zlazl mi paznokiec,co robic?
Masakra......:(Nie jest to zlosliwosc z mojej strony,ale na Milosc Boska,tworzmy tematy potrzebne ,a nie tam takie pierdu-pierdu-smierdu-smierdu:(

Nie badz zgryzliwa przeciez nie zalozylam tematu tylko zapytalam.

Lepiej zloze temat "Szukam kolezanki w Wilddorf"

Piszesz sama w temacie nie na temat.I nikt Ci uwagi nie zwracał. Przepraszam.
23 sierpnia 2013 11:17
mała

U mnie też tak jest, że tylko na godzinę mogę babcię zostawić, nawet zakupy muszę robić w biegu. W czwartki mam wychodne to babcia jedzie na spotkanie grupy demencyjnej na 6,5 godziny i to mówią, że za długo.  A najlepiej pasowało by gdybym te zakupy robiła w tym moim wolnym czasie.

Czytaj  Mała - na forum jest Moderator i czuwa.Kazdy pisze co ma sercu lezy.Tobie Twoje wolne komu innemu remont.Masz wybor nie czytaj wpisow ktore Cie nie interesuja.
23 sierpnia 2013 11:18 / 3 osobom podoba się ten post
Hogatek - nerwusie:) Daj na luz:):):)Na forum tym czy innym zawsze jest tzw.twórczy bałagan.Nie napadaj na niewinna Mleczko,toć ona tylko pomysła miała:):) A Ty postrach siejesz:)Kawkie se zrób,szluga zajaraj,mietłą pomachaj-może Ci minie :):):)
ps.musi trza ci chłopa albo wódki:):):)
23 sierpnia 2013 11:20 / 5 osobom podoba się ten post
Hogatko, lewą nogą wstałaś? ;-)
Potrzebne tematy na forum są przerobione od deski do deski, każda "świeża" opiekunka jeśli tylko chce odnajdzie tu wszystkie najważniejsze informacje, a każda z nas, jeśli tylko chce, może jeszcze od siebie do danego tematu coś dodać.
Z tego pierdu-pierdu składa się nasze życie, wolę opowieści o tym jakie kto miał przygody, niż czytanie po raz tysięczny jak i komu podopieczna/podopieczny życie danego dnia umiliła.

Praca jaka jest każdy wie, a siebie nawzajem nie znamy, więc poprzez te pierdu-pierdu można sporo się o kimś dowiedzieć.
Pozdrawiam ciepło ;-) złaź z miotły prawą nogą ;-)
23 sierpnia 2013 11:20 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Nie badz zgryzliwa przeciez nie zalozylam tematu tylko zapytalam.

Lepiej zloze temat "Szukam kolezanki w Wilddorf"

Piszesz sama w temacie nie na temat.I nikt Ci uwagi nie zwracał. Przepraszam.

Nie chcialam byc zgryzliwa:)Tylko wypowiedzialam sie.Moze zle zabrzmialo:(
Chodzilo mi o to,ze juz jest setki watkow,ktore zalegaja gdzies tam gleboko,bo i tak czesciej piszemy w watku"na wyjezdzie".Ktos opowiada historyjke i albo jest odpowiedz ,albo nie.Po co zakladac nowy temat?
Tematy typu-jak sie wspolpracuje z dana firma,albo zwiazane z chorobami naszych podopiecznych-to sa normalne tematy.Mysle ,ze wlasnie "na wyjezdzie" jest tematem,do pogaduszek,na rozne tematy.Tak ,mi tez zdarza sie napisac nie w temacie,kazdemu z reszta,ale i tak nie rozumiem po co zakladac tematy na pare wpisow,to tyle:)
23 sierpnia 2013 11:22 / 1 osobie podoba się ten post
Wstalam prawa noga-mam dobry humor:)No tak,jednak nie mozna miec swojego zdania:(
Dobra,jesli myslicie ,ze jestem dzisiaj zgryzliwa,to ja juz sie nie bede wypowiadala.Przepraszam.
23 sierpnia 2013 11:23 / 3 osobom podoba się ten post
hogata76

Nie chcialam byc zgryzliwa:)Tylko wypowiedzialam sie.Moze zle zabrzmialo:(
Chodzilo mi o to,ze juz jest setki watkow,ktore zalegaja gdzies tam gleboko,bo i tak czesciej piszemy w watku"na wyjezdzie".Ktos opowiada historyjke i albo jest odpowiedz ,albo nie.Po co zakladac nowy temat?
Tematy typu-jak sie wspolpracuje z dana firma,albo zwiazane z chorobami naszych podopiecznych-to sa normalne tematy.Mysle ,ze wlasnie "na wyjezdzie" jest tematem,do pogaduszek,na rozne tematy.Tak ,mi tez zdarza sie napisac nie w temacie,kazdemu z reszta,ale i tak nie rozumiem po co zakladac tematy na pare wpisow,to tyle:)

Mnie nie zalegaja.A na forum jest Pan Moderator jak są nie potrzebne.Zamknie temat. I po krzyku.

A posty sa milsze jak dobrze brzmia.