Na wyjeździe #2

24 sierpnia 2013 11:27 / 1 osobie podoba się ten post
No wiecie co? Pani Skarb dzis od rana podlewala kwiatki. Mówie ze nie trzeba bo deszcz zaraz bedzie padal. A pani Skarb:"Ich weiß es nicht.Vielleicht ja vielleicht nein." No tez niewierny Tomasz :) tylko ze jak skonczyla i weszla do domu to sie rozpadalo.
24 sierpnia 2013 11:40 / 8 osobom podoba się ten post
Dobry,internet mi zaginął :) Nie miałem kontaktu przez dwa dni i widzę ze coś tu się dzieje. Nikt na nikogo nie wpływa,nie zmusza do pisania,a z tego co mi wiadomo,zawsze kiedy poznajemy kogoś nowego pytamy co i jak. Czy jest to przejaw arogancji,braku kultury,wychowania? Nie. Rozmawiamy o różnych sprawach,po to są stworzone odp wątki aby każdy mógł wymienić się swoim zdaniem,podpowiedzieć coś,itd. Czy jest jakaś grupa dziewczyn,które to ciągną? Tak,może i jest kilka Dam ,które częściej zabierają głos w rożnego rodzaju dyskusjach. Niektóre są tu od dawna,znają sieci ze spotkań,zlotów. Jednak nie zauważyłem aby kogoś obrażono,dyskryminowano. Praca opiekunki nie należy do łatwej jakby to się komuś wydawało. To naprawdę ciężki kawałek chleba. Jesteśmy tu dla siebie,żeby jedno pomagało,wspierało drugie. Miłego dnia i buziole. Motto na dziś - postępuj w życiu tak aby nikt przez ciebie nie cierpiał. Wasz Naczelnik.
24 sierpnia 2013 12:14 / 2 osobom podoba się ten post
Madziulka60

Wiecie co dziewczyny,wlasnie od jakiegos czasu,widze niestety zwarta grupe ktora trzyma wladze na forum.Nie umiejszajac Wam,fakt-witacje,pocieszacie oki.Nowe kobietki,ktore tu zaczynaja swoja przygode z tym forum sa pewnie nieswiadome,tego,ze pod uprzejmym powitaniem,zaczynacie wypytywanie dane osoby co i jak.Przypuszczam,ze robicie to swiadomie,potem zaczyna sie odbijanie pileczki od jednej do drugiej i tak karuzela sie kreci.Uwazam,ze nie na tym polega forum,tu powinno pisac sie o problemach z podopiecznym,jego chorobach,wymieniac sie doswiadczeniami.Nie pisac bzdetowo,co komu jak.po to chyba jest forum Opiekunki24.pl

Ale to juz polityka pachnie! Grupa trzymajaca wladze , na forum!!!!!!!!!!!
Dla mnie forum  to kopalnia wiedzy czesto popartej doswiadczeniem, no i niezle odprezenie. Pozdrawiam obie frakcje,
24 sierpnia 2013 12:39 / 4 osobom podoba się ten post
A ja ide na przyjecie weselne, widze z balkonu, ze budka z napisem hod-dog juz stoi, jakis jegomosc sie kolo niej krzata. Ha ha, tylko Niemcy moga wpasc na taki pomysl i serwowac hod-dogi na weselu, trzeba wziac kase na wszelki wypadek, bo moze zbieraja na karme dla koni(mają 2 zabidzone bardzo)!
24 sierpnia 2013 13:35
Dostałam namiary od swojej kuzynki z Norymbergii i chyba ją odwiedzę w drodze powrotnej do kraju za miesiąc, bo mnie zaprasza. Ale byłoby fajnie, bo nie widziałyśmy się lata całe, no i nowe miasto do zwiedzania!

Wiecie, mam tremę przed pracą na nowej szteli od września. Pracuje tam na stałe Rumunka i mam nadzieję, że nie jest uwiązana od rana do nocy, nie opiera też i nie prasuje rzeczy całej rodziny. Mam się opiekować tylko babcią, dziadek jest samodzielny, lecz w życiu bywa różnie. Nastawiam się na to, że wyjdę na pyskatą, wredną Polkę, która nie chce za darmo obsługiwać dziadka, skoro jest do JEDNEJ osoby zgodnie z umową. A Rumunka mogła i trzecia wojna światowa za progiem...
24 sierpnia 2013 13:41
romana

Dostałam namiary od swojej kuzynki z Norymbergii i chyba ją odwiedzę w drodze powrotnej do kraju za miesiąc, bo mnie zaprasza. Ale byłoby fajnie, bo nie widziałyśmy się lata całe, no i nowe miasto do zwiedzania!

Wiecie, mam tremę przed pracą na nowej szteli od września. Pracuje tam na stałe Rumunka i mam nadzieję, że nie jest uwiązana od rana do nocy, nie opiera też i nie prasuje rzeczy całej rodziny. Mam się opiekować tylko babcią, dziadek jest samodzielny, lecz w życiu bywa różnie. Nastawiam się na to, że wyjdę na pyskatą, wredną Polkę, która nie chce za darmo obsługiwać dziadka, skoro jest do JEDNEJ osoby zgodnie z umową. A Rumunka mogła i trzecia wojna światowa za progiem...

Na mojej szteli przede mną była Rumunka i powiem Ci, że było wręcz odwrotnie do tego czego się boisz, a na koniec zostawiła babcię samą i wyjechała rano nic nikomu nie mówiąc.
24 sierpnia 2013 13:53 / 1 osobie podoba się ten post
Tali

Barbarella dziś na szmacie latałam... rano moja fucha na sprzątanku, potem kawa z dziewczynami u Włocha, następnie sprzątanko po budwlańcach, a na zakończenie dnia kolacja u znajomych... 
wymalowłam paznokietki u nóg... u rąk coś mi nie poszło... hehehehe!
A Kochanie przyjeżdża jutro! :DDDDDDDDDD
Muszę wstać wcześnie oskrobać nózie  i jadę do Franfurtu po niego, bo się chłopina sam zagubi... hehehehe! Taki nieobyty! 
Siedzi w autobusie już!!! 

Także moi Drodzy żegnam się na trzy dni!!!! 

A Twój dziadzio Barbarella kiedy wraca??? 
W następny weekend jest Latarenenfest w Bad Homburg i wpadłabym chętnie to wypiłybyśmy znowu tego dobrego drina i pojemy dobrych rzeczy! Hehehe! Mam nadzieję, że dziadek już będzie w domu!!! 
Trzymaj się!

Baw się dobrze. Napisze jak będę cos wiedziała.
24 sierpnia 2013 15:44
U nas właśnie leje i grzmi. A rano słonko świeciło.
24 sierpnia 2013 15:46
Między Stuttgartem i Ulm
24 sierpnia 2013 15:47
U mnie też !! Myślałam, że się dzisiaj "zdeptam" na śmierć z kijkami w łapkach a tu ni jak nie da się wyjść. Chociaż w taką pogodę pomiędzy winogronami..... hehe ciekawie by było.
24 sierpnia 2013 15:47 / 1 osobie podoba się ten post
a u nas piekne słoneczko,21stopni i wiaterek - psa idziemy kapać!!!!!!Tzn spróbujemy bo to cała operacja!!!Gadzina zapchlona jak widzi czysta wode to sie chowa w najciemniejszy kąt:):):)Potem my mokrzy a on ledwo po wierzchu umoczony ,bandzior jeden:):):)
24 sierpnia 2013 15:49
wisienka

Między Stuttgartem i Ulm

No to Wisienko i Andrejko w naszych rejonach leje ;-))
24 sierpnia 2013 15:54
Tu jeszcze nie spotkałąm nikogo mówiącego po polsku, a jestem tu 2 i pół miesiąca
Są lub były dziewczyny niedaleko mnie te z forum , ale ja nie mam zbyt duzo wolnego, zeby jechac do sąsiedniego miasteczka, no i nie wiem czym.
24 sierpnia 2013 16:03
Ettlingen------ Baden_Württemberg jest ktoś z koleżanek zalogowanych na forum lub czytających ;) ? Ja nie chcę znów sama być ;(
24 sierpnia 2013 16:06
ania37

Ettlingen------ Baden_Württemberg jest ktoś z koleżanek zalogowanych na forum lub czytających ;) ? Ja nie chcę znów sama być ;(

ode mnie  mnie "tylko" 122 km