Na wyjeździe #2

24 sierpnia 2013 16:09
ania37

Ettlingen------ Baden_Württemberg jest ktoś z koleżanek zalogowanych na forum lub czytających ;) ? Ja nie chcę znów sama być ;(

Witam ja mam do ciebie 38 km.
24 sierpnia 2013 16:10
wisienka

ode mnie  mnie "tylko" 122 km

no,nie dojadę w ciągu pausy,bo daleko ;) ale fajnie wiedzieć,że ktoś jest :)
24 sierpnia 2013 16:11
mamusia2

Witam ja mam do ciebie 38 km.

Witaj Mamusia2,jak sie cieszę,że chociaż te 38 km,ale ktoś w okolicy jest....możesz zdradzić w jakim kierunku jesteś? 
24 sierpnia 2013 16:16
ania37

no,nie dojadę w ciągu pausy,bo daleko ;) ale fajnie wiedzieć,że ktoś jest :)

Są tu dziewczyny w okolicznych miasteczkach, tylko mamy czesto za krótkie przerwy i nie zawsze mamy jak dojechać do siebie.
24 sierpnia 2013 16:21
nowadanuta

Dorotee - co u Ciebie ? ))))

Hallo od miesiaca w Schwabach, nawet nie jest zle, sporo pracy- osoba lezaca, ale mila atmosfera w domu, jeden dzien wolny na podroze, niedaleko 15 km do Norymbergii, tylko nie wiem do kiedy tutj bede, poprzednia opiekunka nie moze sie okreslic, o ile zreszta rodzna nie wymieni nas na pania z Rumunii, troche, wl sporo taniej, z innej agencji.
A Ty sie wybierasz do De, kiedy konczysz kurs?
24 sierpnia 2013 16:21
Witam :) Ja jestem od Ciebie też za daleko :) od wczoraj koło Schaffhausen :)
24 sierpnia 2013 16:23
Kolo wodospadu na Renie?
24 sierpnia 2013 16:24
Pozdrawiam wszystkie wyjazdówki :)

24 sierpnia 2013 16:25
nad Renem ,tak :) ale wodospadu nie widzę ,,hihihi
24 sierpnia 2013 16:25 / 1 osobie podoba się ten post
wisienka

Są tu dziewczyny w okolicznych miasteczkach, tylko mamy czesto za krótkie przerwy i nie zawsze mamy jak dojechać do siebie.

Dlatego będę negocjować dluższą pausę 3 godz dziennie i jeden wolny dzień-najlepiej niedziela wolna...Zobaczymy co wyjdzie,bo to na razie tylko propozycja pracy...trwają rozmowy ;)
24 sierpnia 2013 16:26
konkretnie w Busingen 2 domy od szwajcarii
24 sierpnia 2013 16:28
Okolice piekne, cos pomylilam z tym wodospadem, zalom wodny?
24 sierpnia 2013 16:35 / 1 osobie podoba się ten post
wisienka

Wisienka, jeśli macie 2 godziny przerwy w podobnym czasie i stację kolejową u siebie, to tu są szybkie pociągi podmiejskie, kursują w małych dziurach tak średnio co 40 minut, ale śmigają, jak u nas expressy. Ma się szansę na godzinne spotkanie z kumpelką jak nic. U mnie bilet obejmujący 4 stacje kosztuje 2,60 w jedną stronę, kupuje się w automacie na peronie. Jako matołek proszę zawsze jakiegoś Niemca, by mi kupił, bo tego jeszcze nie ogarnęłam. Są też jakieś wersje zakupu 4 przejazdów, podobno korzystniejsze cenowo, zorientowana rodzina niemiecka powinna wyjaśnić co i jak. Moja nie wie, bo nie jeżdżą koleją.

Andrejka, nie nastawiam się na nic złego, tylko jako człowiek zapobiegawczy myślę, jak się zachować w różnych, potencjalnych sytuacjach.

Kasia, to kąpiąc Waszego psa, Wy macie dobrą kąpiel, a on niekoniecznie, he, he...

Deszcz pada dość ostro, a babcia już zapowiada, że jak przestanie, to ona wychodzi na umówione spotkanie. Ha, czyżby czekał nas ulubiony spacerek na dworzec?
24 sierpnia 2013 16:43
Ja za 2 tygodnie już wyjeżdżam stąd, a przerwy mam tylko 1 godzinę. nie prosiłam nawet o więcej bo po co jak tu taka małą mieścina. A 2 czasem 3 razy szłam z babcią na spacery.
24 sierpnia 2013 16:47
dorotee

Hallo od miesiaca w Schwabach, nawet nie jest zle, sporo pracy- osoba lezaca, ale mila atmosfera w domu, jeden dzien wolny na podroze, niedaleko 15 km do Norymbergii, tylko nie wiem do kiedy tutj bede, poprzednia opiekunka nie moze sie okreslic, o ile zreszta rodzna nie wymieni nas na pania z Rumunii, troche, wl sporo taniej, z innej agencji.
A Ty sie wybierasz do De, kiedy konczysz kurs?

Ostatni dzień kursu to 01.09. i zaraz potem mam zamiar wyjechać, mam kilka propozycji z różnych firm, ale na żadną z nich nie zaświeciały mi się oczy ... chciałabym wreszcie coś normalnego ... z telewizorem i dostępem do internetu ... żebym mogła uczyć się na poważnie niemieckiego i mieć kontakt z ludzmi... Ale na pewno trudno mi będzie wyjężdżać bo zasiedziałam się w domu... Też masz  "dziwną " sytuację, że nie wiesz czy Ty czy jakaś Rumunka ?  Rumunki dużo taniej niż Polki? ))))