Na wyjeździe #2

24 sierpnia 2013 18:06
Ja mam po 2 tygodniach bojow, jeden dzien wolny 8h, to znikam, miasteczko urocze, niedaleko tez Norymberga, reszte wolnego no wlascwie moglabym wychodzic w "obiad" st pani spi 0k 2h, no i nie wstaje , mowi tez ze mi nie ucieknie, ale tu rodzina ma problem, bo oni zamowili opiekunke 24h z dostawa do domu, ale ide na spacer wieczrem, po 20.30, jeszcze moge, moze pozniej uda sie w en obiad bo wieczory sa powoli ciemneee.
24 sierpnia 2013 18:09
Ja tak tez wybieram raczej, nie codziennie 2h, zamykam rano drzwi za soba i zyje chociaz te 8h inaczej, normalniej, 2h to przeciez z zegarkiem w reku tylko ale czsem nie ma innej mozliwosci, kiedys nawet poszlam na kurs jeyka wieczorem
24 sierpnia 2013 18:21 / 1 osobie podoba się ten post
romana

Burakami ludzkimi czy roślinnymi? Oj, Ty pracowita pszczółko, wkrótce Maję przegonisz!

Ach ,zapomniaąłm dodać,że Maja to przy mnie leniwe pszczelisko!!O!!!!!Hi hi hi,
24 sierpnia 2013 18:22
ania37

Witaj Mamusia2,jak sie cieszę,że chociaż te 38 km,ale ktoś w okolicy jest....możesz zdradzić w jakim kierunku jesteś? 

Ania ja jestem w Baden-Baden,10 km. od francuskiej granicy,duże miasto a też znam tylko 1 Polkę i to z mojej firmy,inne się jeszcze nie ujawniły,ale mam niedzielę wolną więc zobaczymy,od 2 września będe w Baden,dam ci znać.
24 sierpnia 2013 18:39
dorotee

Ja tak tez wybieram raczej, nie codziennie 2h, zamykam rano drzwi za soba i zyje chociaz te 8h inaczej, normalniej, 2h to przeciez z zegarkiem w reku tylko ale czsem nie ma innej mozliwosci, kiedys nawet poszlam na kurs jeyka wieczorem

Ale jak siedzisz przy babci to czyasz ?, dziergasz?.. uczysz się ? )))))
24 sierpnia 2013 19:00 / 2 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Ale jak siedzisz przy babci to czyasz ?, dziergasz?.. uczysz się ? )))))

Pani ma poczatki demencji, ale jest bardzo kontaktowa osoba, razem czytamy gazety, uczy mnie jezyka!!!, ale pytala czy moze poprawiac, tak ok 3-4 h razem spedzamy plus zabiegi pielegnacyjen, wtedy nie moze sie st pani nagadac, wczoraj np rozmawialysmy o eutanazji. ona jeszcze sama czyta, obserwuje chmury i ptaki, sporo spi, mam wrazenie, ze jej tyle mnie wystarczy, pomysl , ktos siedzi caly dzien Tobie na glowie?
Cieszy sie jak ja sie pojawiam, omawiamy jadlospis, zakupy, co robic, dzisiaj np w sobote mialam zamiar odkurzac, ale w sobote sie nie odkurza u niej, moglabym ale to jej dom, ona zreszta lubi sie przekomarzac, kolejny pgodny Sommerpatient.
24 sierpnia 2013 19:14
Przepraszam jak zle napisze  Kaszauuu? jestes nowa na forum,gdzie jestes?jak Ci sie pracuje. napisz cos.
24 sierpnia 2013 19:14
dorotee

Pani ma poczatki demencji, ale jest bardzo kontaktowa osoba, razem czytamy gazety, uczy mnie jezyka!!!, ale pytala czy moze poprawiac, tak ok 3-4 h razem spedzamy plus zabiegi pielegnacyjen, wtedy nie moze sie st pani nagadac, wczoraj np rozmawialysmy o eutanazji. ona jeszcze sama czyta, obserwuje chmury i ptaki, sporo spi, mam wrazenie, ze jej tyle mnie wystarczy, pomysl , ktos siedzi caly dzien Tobie na glowie?
Cieszy sie jak ja sie pojawiam, omawiamy jadlospis, zakupy, co robic, dzisiaj np w sobote mialam zamiar odkurzac, ale w sobote sie nie odkurza u niej, moglabym ale to jej dom, ona zreszta lubi sie przekomarzac, kolejny pgodny Sommerpatient.

O to dobrze, ja nie moge na takiego pacjenta trafić ... Moi byli zamknięci i juz mało kontaktowi.. trudno było o jakąkolwik więż ...)))
24 sierpnia 2013 19:52 / 2 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich juz na wyjezdzie właśnie dojechałam do tej samej rodziny co byłam ale dziadek miał juz dzisiaj wylew i czekam co bedzie dalej i czy w sumie przezyje ....wiec dalej nic nie planuje i czekam .Mam troche zaleglosci na forum ale postaram sie nadrobic bo w domu tez nie moglam.... wiec pozdrawiam ciepło wszystkich
24 sierpnia 2013 19:56 / 1 osobie podoba się ten post
Justa, witaj. Myślałam gdzie się podziewasz. Ale masz wejście! Powodzenia !
24 sierpnia 2013 19:57
Dzionek fajnie mi zleciał:))))))))))) juz po kolacji skarb jeden lezy w łozeczku a z drugim troche posiedze i około 22 dołacze do was kochani oj ciekawostki tu sa jakies:)))))))))))) musze poczytac to do pozniej kochani:)))))))
24 sierpnia 2013 20:58
Dorotee, dawaj tutaj !!  Ja tam mogę, Danuta też. 

Dorotee no o to chodzi, że na wyjeździe wszystko wolno. No delegacja to delegacja, tak jak napisałaś. 
24 sierpnia 2013 21:07
A jk ktos z firmy to przeczyta? Moderator spi?
24 sierpnia 2013 21:21
Mycha

Dorotee, dawaj tutaj !!  Ja tam mogę, Danuta też. 

Dorotee no o to chodzi, że na wyjeździe wszystko wolno. No delegacja to delegacja, tak jak napisałaś. 

No to jesr nas cztery,
Doborowe towarzystwo.

Modi nie czytaj, chyba ze się przyłączysz.
24 sierpnia 2013 21:23 / 2 osobom podoba się ten post
Hehe. Kurcze, jakie chętne do grzechu !!! Modi kiedyś musi spać, no chyba że jest jak Chack Norris tzn. wszędzie !!!