Na wyjeździe #2

29 sierpnia 2013 18:39 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Matenko kochana Tali mi by sie chciało prawko, ale ja sie panicznie boje, ze nie zdam bo teraz to masakr i głowa nie ta do nuki znakow,ale podziwiam osoby ktore odwaza sie teraz zdawac w pewnym powiecmy wieku!!!

Nie taki diabeł straszny...Co nie dasz rady? Na pewno dasz! My jesteśmy przecież opiekunki i nam nic nie jest straszne. Zrobiłam już rozpoznanie. Na fiszkotece są darmowe lekcje...Można spróbować!!! Do odważnych świat należy! :)
29 sierpnia 2013 18:54
romana

Hej, czy spotykacie się na wieczornych pogawędkach? Wpadłabym dzisiaj, bo mam już normalny internet bez zadyszki, lecz tak po g.21. Jest ktoś chętny?

Ja będę obecna.
29 sierpnia 2013 18:56 / 2 osobom podoba się ten post
Super, Benitka! może zwabimy jeszcze jakieś cud laseczki!
29 sierpnia 2013 18:57 / 2 osobom podoba się ten post
alexia

Nie taki diabeł straszny...Co nie dasz rady? Na pewno dasz! My jesteśmy przecież opiekunki i nam nic nie jest straszne. Zrobiłam już rozpoznanie. Na fiszkotece są darmowe lekcje...Można spróbować!!! Do odważnych świat należy! :)

Masz racje,ja jak zaczełam jezdzić na kursie to bardzo dobrze szlo mi parkowanie w slupkach(bo to bylo dawno) instruktor nawet mi radzil zebym zdawala jazde,jadąc do tylu.Ale na egzaminie jakoś poszlo zdalam za pierwszym razem.
29 sierpnia 2013 18:57
Hej !
Pisalam ostatnio ile rzadac przy pracy przy 2 osobach.
No i wyszlo tak : Herr zaproponowal 45€/ dzien do reki ? Czy to dobra stawka? Jezyk slaby (A1) , doswiadczenie dobre .
29 sierpnia 2013 19:18
Cloudele

Hej !
No i wyszlo tak : Herr zaproponowal 45€/ dzien do reki ? Czy to dobra stawka? Jezyk slaby (A1) , doswiadczenie dobre .

jak na poczatek tak:)
29 sierpnia 2013 19:36 / 1 osobie podoba się ten post
alexia

Korcze tak fajnie zachecacie ze sie chyba zdobede na odwage,Tali ja zawsze pne do przodu moze czasem z nerwem czasem sie zasmuce,ale szybko podnosze głowe do gory  i usmiech na buzi i jest ok, a co tam nie moge zawsze liczyc na kierowce ,trzeba samemu byc! moj przyjaciel mi pomorze sie tez uczyc Gosia dzieki za wsparcie i Alexsa rowniez dzieki wielkie za mobilizacje od dawna sie zbierałam czas podjac meska decyzje :))))))))))))))
29 sierpnia 2013 19:39
Cloudele

Hej !

Tez tak mysle ze to nie jest najgorsza stawka
29 sierpnia 2013 19:40 / 3 osobom podoba się ten post
Dziewczyny ,jesli chodzi o prawko nie bójcie się niczego,bo jazda samochodem jest jak maseczka na twarz :)
Moje dziecko zdało za siódmym razem,ale zdało.Teraz jeżdzi tylko motocyklem bo na samochód patrzec nie może he,he
Ja zdałam 16 lat temu jadąc cały egzamin na ręcznym.Egzaminator nie zauważył bo dla malucha ręczny to jak jazda pod górkę.
Tak więc dziewczyny odwagi wam zyczę i konsekwencji.
29 sierpnia 2013 20:27
45€/dzien , dojazd 2 strony - 300 € . ubezpieczenie zdrowotne na wlasny koszt.
29 sierpnia 2013 20:37 / 4 osobom podoba się ten post
Cloudele

45€/dzien , dojazd 2 strony - 300 € . ubezpieczenie zdrowotne na wlasny koszt.

No to wynegocjowalas,masz dobra kase i przestan sie ciagle wypytywac.
29 sierpnia 2013 20:45 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Dziewczyny ,jesli chodzi o prawko nie bójcie się niczego,bo jazda samochodem jest jak maseczka na twarz :)
Moje dziecko zdało za siódmym razem,ale zdało.Teraz jeżdzi tylko motocyklem bo na samochód patrzec nie może he,he
Ja zdałam 16 lat temu jadąc cały egzamin na ręcznym.Egzaminator nie zauważył bo dla malucha ręczny to jak jazda pod górkę.
Tak więc dziewczyny odwagi wam zyczę i konsekwencji.

Ja zdałam prawko 2 dni przed Wigilią w 2004r. Prawdziwie zaczęłam jeździć w Holandii w 2007 jak trzeba było do pracy dojechać i dowieść ludzi, na początku tragedia, zaliczyłam prawie kanał koło szklarni gdzie pracowałam, dobrze że obok była studzienka na której się zatrzymałam teraz jest co wspominać
29 sierpnia 2013 20:53
hogata76

No to wynegocjowalas,masz dobra kase i przestan sie ciagle wypytywac.

To bez negocjacji propozycja z góry , bez znajomosci jezyka trudno negocjowac... :(
29 sierpnia 2013 20:54 / 4 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Matenko kochana Tali mi by sie chciało prawko, ale ja sie panicznie boje, ze nie zdam bo teraz to masakr i głowa nie ta do nuki znakow,ale podziwiam osoby ktore odwaza sie teraz zdawac w pewnym powiecmy wieku!!!

Boisz się że nie zdasz... i co? świat się zawali? Coś się zmieni na gorzej w Twoim życiu? Możesz tylko zyskać, stracić możesz co najwyżej trochę kasy i trochę czasu jesli się nie uda. Co wbrew pozorom jest mało prawdopodobne, bo mało kto nie zdaje egazminu. Może nie od razu za pierwszym razem, może za drugim, może piątym, w końcu się uda. A niezdana wcale nie świadczy o braku umiejętności, talentu czy inteligencji, tak samo jak posiadanie prawa jazdy nie znaczy że umie się jeździć. Nie ma się czego wstydzić i obawiać. Ja tez nie zdałam za pierwszym razem i żyję i mam się dobrze.
29 sierpnia 2013 20:58 / 2 osobom podoba się ten post
Cloudele

To bez negocjacji propozycja z góry , bez znajomosci jezyka trudno negocjowac... :(

No to sie ciez i blagam na milosc Boska,nie walkuj tego tematu.Dostalas wiele odpowiedzi,a Ty ciagle z uporem maniaka "A ile?A bez jezyka? A dwie osoby,czy jedna? A na czarno itd."
Ty sie zastanow czy dasz rade i nie dziel skory na niedzwiedziu.Jak pojezdzisz do De jako opiekunka ,to zobaczysz,bo tego co my Ci piszemy nie czytasz raczej.

Amen.