Na wyjeździe #2

31 sierpnia 2013 19:13 / 2 osobom podoba się ten post
Tali, gratuluję z całego serca. Niech Ci się poszczęści. Bóg pomaga tym, którzy sami sobie pomagają. Naprawdę się cieszę.
31 sierpnia 2013 19:16 / 2 osobom podoba się ten post
BEA

Noooo dobraaa Romana,mowisz i Masz :)Ale,ja tak lubie sobie zmieniac avatarki,jeden i ten sam strasznie Mnie nudzi.

No to na swojego awatara nie patrz! Teraz jest piękny i go nie zmieniaj. Mnie to pomaga, poznaję koleżanki "po kolorach". Czasem znany awatar się przydaje, żeby wiedzieć, kogo omijać (!). Ciebie czytam. Zostań już taka ładna.
31 sierpnia 2013 19:20 / 1 osobie podoba się ten post
Tali

No więc byłam na rozmowie i mam już umowę!!!! :DDDDDDDDDD Oczywiście jeszcze nie podpisałam, bo muszę ją kilka razy poczytać i zapytać o to co nie rozumie, ale wydaje się w niej wszystko w porządku!
Jak na początek dla mnie warunki super!! Mam miesięcznie do wyrobienia 140 godzin, umowę na czas nieokreślony, wszystkie składki odprowadzane i wynagrodzenie też ok!!!
Powiedziałam o wszystkich wątpliwościach jakie mnie męczą i szefowa powiedziała, że nie mam się co martwić, jeśli nie będę chciała iść od szkoły nikt mnie tam do tego nie zmusza!! Na początek będę jeździć z jedną z pielęgniarek, a jak się z pacjentami zapoznam to będę pewne rzeczy mogła sama robić!
Myślę, że wiele się tam nauczę i tą wiedzą na pewno będę dzielić się z Wami!
A co do szkoły to daję sobie czas na zastanowienie... może się zdecyduję, chyba że po drodze znajdę coś co mnie bardziej zainteresuje... kto wie?

Dziękuję Wszystkim za wsparcie!!!

I wiecie co normalnie ryczeć mi się chce, bo nie wiem czym zasłużyłam na tyle dobroci od innych zupełnie obcych mi ludzi!!! Obiecuję ją zwracać z nawiązką innym!!!

Noi sie rozbeczalam:)Ale z radosci.Caly czas czytalam te Twoje posty:) Zycze wiele rsdosci szczescia na w sumie Nowj Drodze Zycia:)Bedzie dobrze!
Pamietaj!Zyj ze soba w zgodzie i wszystko sie bedzie ukladac,jak pasujace do siebie czesci puzli.Ja wiem ,ze dasz rade:D:D:D:D:DPowodzenia:)
31 sierpnia 2013 19:22 / 2 osobom podoba się ten post
Tali

No więc byłam na rozmowie i mam już umowę!!!! :DDDDDDDDDD Oczywiście jeszcze nie podpisałam, bo muszę ją kilka razy poczytać i zapytać o to co nie rozumie, ale wydaje się w niej wszystko w porządku!
Jak na początek dla mnie warunki super!! Mam miesięcznie do wyrobienia 140 godzin, umowę na czas nieokreślony, wszystkie składki odprowadzane i wynagrodzenie też ok!!!
Powiedziałam o wszystkich wątpliwościach jakie mnie męczą i szefowa powiedziała, że nie mam się co martwić, jeśli nie będę chciała iść od szkoły nikt mnie tam do tego nie zmusza!! Na początek będę jeździć z jedną z pielęgniarek, a jak się z pacjentami zapoznam to będę pewne rzeczy mogła sama robić!
Myślę, że wiele się tam nauczę i tą wiedzą na pewno będę dzielić się z Wami!
A co do szkoły to daję sobie czas na zastanowienie... może się zdecyduję, chyba że po drodze znajdę coś co mnie bardziej zainteresuje... kto wie?

Dziękuję Wszystkim za wsparcie!!!

I wiecie co normalnie ryczeć mi się chce, bo nie wiem czym zasłużyłam na tyle dobroci od innych zupełnie obcych mi ludzi!!! Obiecuję ją zwracać z nawiązką innym!!!

Również Tali z całego serca Ci gratuluję oraz cieszę się razem z Tobą!Na pewno zasłużyłaś sobie na tą pracę swoją dobrocią i życzliwością oraz opieką i wsparciem jakim obdarzyłaś Twoją Pannę w ostatnich dniach jej życia.Myślę ,że ona czuwa nad Tobą.
31 sierpnia 2013 19:28 / 1 osobie podoba się ten post
Tali serdecznie z całego serca gratuluję!!!!
Każde dobre słowo czy gest wraca do ofiarodawcy !!!!
31 sierpnia 2013 19:33 / 2 osobom podoba się ten post
No i się wzięłam i poryczałam już na całego!!!
Dziękuję Wam wszystkim! Nie chcę nikogo wymieniać po imieniu, aby nie pominąć!!!

Boję się jak cholera tego co będzie, ale to krok na przód dla mnie i może uda mi się wreszcie powoli ułożyć życie!!! Nie chcę dalej tkwić w jednym miejscu ze strachu przed zmianami, bo lata uciekają i życie przez palce przecieka! Zawsze chciałam w Polsce układać sobie życie, ale na dzień dzisiejszy to chyba nie możliwe!!!
A moje Kochanie to już snuje plany!! Hihi!
31 sierpnia 2013 19:35 / 3 osobom podoba się ten post
Ja też przyłączam się do życzeń Tali.Jesteś dobrą dziewczyną to dobroc do Ciebie wraca.Bardzo się cieszę,że Ci się udało,może za kilka lat będziesz kierownikiem jakiegoś domu pomocy,więc pamietaj o koleżankach z forum ...he,he
31 sierpnia 2013 19:57 / 4 osobom podoba się ten post
Tali

Dziękuję Wam wszystkim! Nie chcę nikogo wymieniać po imieniu, aby nie pominąć!!!

Boję się jak cholera tego co będzie, ale to krok na przód dla mnie i może uda mi się wreszcie powoli ułożyć życie!!! Nie chcę dalej tkwić w jednym miejscu ze strachu przed zmianami, bo lata uciekają i życie przez palce przecieka! Zawsze chciałam w Polsce układać sobie życie, ale na dzień dzisiejszy to chyba nie możliwe!!!

Tali , to nieważne PL czy DE - korzystaj ze sposobności. Jedziesz z dobrą motywacją - otwarta na zmiany , dobrze przygotowana (język niemiecki !!) , nie ciągniesz za sobą bagażu złych uczuć i nadmiernych oczekiwań . Dlatego będzie dobrze , czego Ci z całego serca życzę ! A Polska nie jest daleko - będziesz przyjeżdżać w nasze góry , a i o innych nam opowiesz .
31 sierpnia 2013 20:09 / 3 osobom podoba się ten post
Tali, szczerze i i calego serca zycze Ci powodzenia !!!!!!
31 sierpnia 2013 20:15 / 2 osobom podoba się ten post
alexia

Witam Wszystkich serdecznie!
BEA jakaś Ty śliczna!!!Hi, hi, hi...

No, no Alexia, oczy wyrywasz !!

Tali, powodzenia i odzywaj się, zwłąszcza jak sie wkurzysz ;-))) Pocieszymy. Trzymam za Ciebie i Twoje dalsze plany.
31 sierpnia 2013 20:15 / 1 osobie podoba się ten post
Nooo,i SUPER.Ale sie ciesze Tali,widzisz nie ma sie czego bac.I ciesze sie z tego,ze nie zwichne se kostki w nodze,jak wczesniej pisalam chcialam zasadzic Ci kopniaka gdybys nie sprobowala,a teraz nie musze :)Powodzenia Olenka :)
31 sierpnia 2013 20:21 / 1 osobie podoba się ten post
Tali

Tali moja droga...życie sie uklada nie zawsze tam gdzie chcemy :) Ale widac Ktos ma plany wzgledem ciebie i dlatego te puzzle sie ukladają. jesli ci z tym dobrze, jesli rozwiazuje choc częśc twoich problemow to idź za tym. A na szkołe to bym cie namawiala...nie dla firmy, nie dla szefowej...tylko dla siebie samej. Bedzie ci łatwiej...duzo łatwiej...ja tam ci życze wiatrów w skrzydla, stopy wody pod kilem i kufereczek stóweczek...
31 sierpnia 2013 20:32 / 1 osobie podoba się ten post
Anie37 to fajna babka,a pewnie opiekunka jeszcze lepsza.Przegadalysmy cały dzień.Tancow nie było, bo nas nikt nie poprosil.Ale nastepnym razem jak sie spotkamy będą tance.
31 sierpnia 2013 20:53 / 1 osobie podoba się ten post
Tali dobroc serca pokazalo ze jestes soba i temu masz za soba tyle ludzi zycze szcescia w nowej pracy dasz rade buziaki
31 sierpnia 2013 21:16 / 2 osobom podoba się ten post
Oleńko,
Twoja Panna wyprosiła na górze te łaski dla Ciebie.

Jesteś dobrym człowiekiem i całe dobro do Ciebie wróciło.
Powodzenia kochanie.