Na wyjeździe #2

03 września 2013 14:17
Sylwunia

No i stało się!!! Powiedziałyśmy sobie prawdę prosto w monitor:) I mój został zapluty znów :) Oczywiście ze śmiechu :D

Sylwunia, serce Ty moje !! Przypomnij mi, czym rozjaśniałas swoje włosy bo nie chce mi się grzebać w tematach ;-))))) Ładnie się usmiecham ;-))))
03 września 2013 14:20
Ja położyłam z Casting Creme Gloss Satynowy blond nr 801 :))) Już drugi raz i jestem znów blondynką :)
03 września 2013 14:21 / 1 osobie podoba się ten post
judora

Przedwczoraj pisałam jak wyżej a wczoraj wieczorem stwierdziłam , że jednak nie dam rady. Ta kobieta funduje mi 10-11 godzin aktywnej pracy bo uważa, że jazda samochodem, spacer w lesie i siedzenie z Nią i Jej przyjaciółeczką podczas picia kawy nie liczy się do godzin pracy. Poza tym ma przekonanie, że muszę tańczyć jak Ona gra, bo mi płaci. A jak mi skoczyło ciśnienie i później okazało się, że mam jeszcze niedoczynność tarczycy to powiedziała, że nie powinnam wyjeżdżać do pracy. Nosz jasna dupa. Pracuję już ponad dwa lata w DEi miałam niezbyt łatwe miejsca ale nie musiałam brać tabletek na nadciśnienie i czułam się świetnie mimo że eutyrox(tarczyca) łykam codziennie od 6 lat. Temat do poskarżyjek ale jakoś tak wyszło. Zadzwoniłam do firmy i nie wiem jak to dalej się potoczy, bo jest problem z opiekunkami, które mają prawo jazdy i chętnie prowadzą auto w DE. A przy tej babie trzeba być kierowcą, ogrodnikiem i znawcą kuchni dla alergików i wiedzieć, które zioła do której potrawy itp.  Poza tym trzeba mieć pamięć komputera, bo Ona uważa, że jak powie raz to trzeba zapamiętać a te Polki to takie zapominalskie. Pierwsza opiekunka z firmy wytrzymała jakoś 7 tygodni, druga 6 , dwie co były na czarno szybciutko zwiały. Ufff wygadałam się . Dzięki. Czekam więc na cud, chcę jak najszybciej do domu lub inego podopiecznego, byle jak najdalej stąd...

Judora, skoro masz zamiar zjechac to "poćwicz" babcie. Przynajmniej ja bym tak zrobiła. Wredna jest i tyle i za dużo sobie myśli
;-// Oj pojechabym sobie po niej, bez zbytniego hamulca. Kobita jest delikatnie mówiąc głupia a Ty się nie musisz zgadzać na wszystkie jej zachcianki. Powiedz jej wprost, że "coś" nie nalezy do Twoich obowiązków ( siedzenie z jej koleżankami przy kawie ) albo przekracza czas pracy i wchodzi na czas "wache". Nie poddawaj sie, proszę. Zrób to dla siebie.  ;-)) Poćwicz. Nie zawsze jest fajnie, przyda Ci się. Nie martw się firmą. 
03 września 2013 14:24
Sylwunia

Ja położyłam z Casting Creme Gloss Satynowy blond nr 801 :))) Już drugi raz i jestem znów blondynką :)

Ale pierwszy raz wyszło Ci ciemniej niż chciałaś i co ??? Położyłaś jasniejszy odcien ??
03 września 2013 14:28
Mycha

Ale pierwszy raz wyszło Ci ciemniej niż chciałaś i co ??? Położyłaś jasniejszy odcien ??

robilam maseczki 10-15 min z szamponu płupieżowego, odczekałam trochę i położyłam tą frabę pierwszy raz, a potem po 2 tygodniach drugi raz.
03 września 2013 14:41
No właśnie, szampon !! Dzięki ;-))
03 września 2013 14:45 / 2 osobom podoba się ten post
Nad tą babą nie da się przejąć kontroli. Nie da się i już. Od wczoraj obchodzi mnie trochę jak śmierdzące gówno, bo uważa mnie za ciężko chorą. Niech i tak będzie. A ja grzecznie pytam co potrzebuje i skutecznie wydłużam czas bez Niej. Dam radę, bo jestem spokojniejsza wiedząc że u Niej nie zostanę. A jak Jej powiedziałam, że ja mam wystarczającą ilość pieniędzy i nie mam przymusu pracy u Niej to się zrobiłą tak buraczkowa, że myślałam, że czwartego wylewu dostanie ! Oszczędzę kobiecinę, bo mi Jej mimo wszystko szkoda ale źle mają ludzie mądrzejsi od Boga. Oj źle, nawet córki nie bardzo Ją lubią :(
03 września 2013 14:51 / 1 osobie podoba się ten post
A no widzisz Andrea mały człowiek jestem a takie duże potrzeby mam i to  nie tylko względem spania ... :)

03 września 2013 14:58
No i tu jest właśnie lipa bo umnie oprócz nosa to wszystko małe :(
03 września 2013 15:21 / 1 osobie podoba się ten post
judora

Nad tą babą nie da się przejąć kontroli. Nie da się i już. Od wczoraj obchodzi mnie trochę jak śmierdzące gówno, bo uważa mnie za ciężko chorą. Niech i tak będzie. A ja grzecznie pytam co potrzebuje i skutecznie wydłużam czas bez Niej. Dam radę, bo jestem spokojniejsza wiedząc że u Niej nie zostanę. A jak Jej powiedziałam, że ja mam wystarczającą ilość pieniędzy i nie mam przymusu pracy u Niej to się zrobiłą tak buraczkowa, że myślałam, że czwartego wylewu dostanie ! Oszczędzę kobiecinę, bo mi Jej mimo wszystko szkoda ale źle mają ludzie mądrzejsi od Boga. Oj źle, nawet córki nie bardzo Ją lubią :(

Nie potrzebnie wdajesz sie w dyskusje,są ludzie ktorzy uwazaja, ze wszystkie rozumy pozjadali i niech tak mysla dalej.Rob swoje i nie zwracaj uwagi na czcze gadanie.Szkoda zdrowia Twojego.
03 września 2013 16:31
Anetta - dzięki, że zatrzymałaś się na mnie. Wiesz, co czuję.

Nowadanuta - też myślę, że to ludzie są najważniejsi, a warunki w jakich przyszło nam mieszkać są ważne, ale jednak drugorzędne.

Mycha - coraz częściej właśnie tak czuję, że nie d się żyć w "wypalonym ducha stanie".
03 września 2013 16:43
judora

Judora ale przynajmniej sprobuj jak ci kolezanki radza,co ci szkodzi niech babsko wie ze nie dasz soba pomiatac sprobuj powodzenia:))))
03 września 2013 16:46
Sylwunia

Witam Opiekunkowo :) Zimno, choć słonecznie. Powoli jesień się zbliża :) Ja znów ze spuchniętymi powiekami się obudziłam i wyglądam jak mops :D

Benitka, pewnie musisz zainstalować adobe flash player, albo na którejś reklamie jest instal, a wtedy to ignorujesz :))

Inte-fler-mord, Rosor-kyssar-och-döden, Kung-liljekonvalje-av-dungen, Mördaren-ljuger-inte-ensam.

Miłego dnia :)

Powoli do mnie pisz, bo przecież nie wiesz jak to jest z moim czytaniem ....

Czy ten satynowy blond nr 801 nie ma przypadkiem popielatego odcienia ?
03 września 2013 17:18
JUDORA, ja spotkałam podczas pracy w DE dwie takie "bystre" babcie. Jedna była znajomą mojej podopiecznej, drugą się opiekowałam. Czasami spotykamy na swojej drodze ludzi, którzy tak naprawdę pomagają nam ( hehehe - nieświadomie oczywiście ) wypracować w sobie cechy, których nam brakuje. I tak bywa w życiu, że będziemy ich dotąd spotykać, aż jakieś zalążki tych cech u nas nie zakiełkują. ;-))) Masz czas, pomyśl, zastanów się i pamiętaj - szacunek Ci się należy. Jak nie od baby to od siebie samej ! Wykonujesz ciężką i czasami niewdzięczną pracę. I jesteś jak najbardziej godna szacunku a że trafiasz na głupotę to inna bajka.
03 września 2013 17:18
Powinnam znalesc inny działa, ale nie mam pojecia gdzie! wiec tu poprosze o rade!!! Macie jakies dobre domowe sposoby na biegunke? sprawdzone juz na wodzie gotowałam płatki owsiane,parze herbatke specjalna,najchetniej to bym przegłodziła troche mojego seniorka,juz mi go tak szkoda ,troche ustapi na 1lub 2 i znowu banany tez je co dzien lekarz był kazał wode przegotowana pic ,dobrze ze na wszystko woda dobra tabletki mozna dac ale chcemy zeby samo jakos naturalnie ustapiło,tabletki jadł to przerwa była tydzien wiec ile mozna tych tabletek dawac macie jakies pomysł? plisssssssssssssssssss