Na wyjeździe #2

03 września 2013 17:21
Chyba Kasia63 radziła którejś dziewczynie ryż gotowany. A swoja drogą jak ta biegunka wraca to ten lekarz jest zdumiewający !!
03 września 2013 17:26
Zakręcona Mamuela

Powinnam znalesc inny działa, ale nie mam pojecia gdzie! wiec tu poprosze o rade!!! Macie jakies dobre domowe sposoby na biegunke? sprawdzone juz na wodzie gotowałam płatki owsiane,parze herbatke specjalna,najchetniej to bym przegłodziła troche mojego seniorka,juz mi go tak szkoda ,troche ustapi na 1lub 2 i znowu banany tez je co dzien lekarz był kazał wode przegotowana pic ,dobrze ze na wszystko woda dobra tabletki mozna dac ale chcemy zeby samo jakos naturalnie ustapiło,tabletki jadł to przerwa była tydzien wiec ile mozna tych tabletek dawac macie jakies pomysł? plisssssssssssssssssss

Pij herbatki ziołowe z rumianku, tymianku, imbiru i mięty. Możesz również sięgnąć po herbatkę z kopru włoskiego. Dzięki takiej mieszance ziół poczujesz się lepiej-mam nadzieję. Mają one delikatne działanie odkażające. Zmniejszają także towarzyszące często biegunce bolesne skurcze brzucha.
03 września 2013 17:28
Ryz gotowany ,czarna herbata.
03 września 2013 17:28 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Powinnam znalesc inny działa, ale nie mam pojecia gdzie! wiec tu poprosze o rade!!! Macie jakies dobre domowe sposoby na biegunke? sprawdzone juz na wodzie gotowałam płatki owsiane,parze herbatke specjalna,najchetniej to bym przegłodziła troche mojego seniorka,juz mi go tak szkoda ,troche ustapi na 1lub 2 i znowu banany tez je co dzien lekarz był kazał wode przegotowana pic ,dobrze ze na wszystko woda dobra tabletki mozna dac ale chcemy zeby samo jakos naturalnie ustapiło,tabletki jadł to przerwa była tydzien wiec ile mozna tych tabletek dawac macie jakies pomysł? plisssssssssssssssssss

Spróbuj gotowaną marchewkę - jako jarzynkę do mięsa lub jako zupę i mocne kakao jeśli lubi .To nie są jakieś błyskawicznie działające metody ale im więcej takich wspomagajacych rozwiązań , tym większa szansa że razem zadziałają .Ryż lub płatki ryżowe też skuteczne.
03 września 2013 17:28 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Mamuela, nie wiem czy znasz dziki szczaw, porasta laki, rosnie tez w ogrodzie, liscmi przypomina chrzan, ma strzelity ped i teraz jest akurat w fazie usychania, nie wiem jak jest jego fachowa nazwa, wiec te suche pedy kwiatowe trzeba zaparzyc, zrobic herbatke, mocna, wierz mi bardzo pomaga, dwie szklanki dzis, jutro nie pamietasz o biegunce, skuteczne nawet u malych dzieci, ja sprobuje poszukac na internecie jak to ziele wyglada, pewnie masz pelno w okolicy, u mnie rosnie tutaj wokol domu.
03 września 2013 17:29
Acha no i cola i paluszki,to zatrzymuje.Cieple oklady na brzuch.Duzo pic.Z cola bym uwazala,ale tak gdzies ktos pisal i ja sama widzialam jak moja podopieczna(poprzednia)tak sie leczyla i pomagalo.
03 września 2013 17:30
Mycha

Chyba Kasia63 radziła którejś dziewczynie ryż gotowany. A swoja drogą jak ta biegunka wraca to ten lekarz jest zdumiewający !!

Ten lekarz to nadaje udzielenia wywiadow tv i gazecie ,ado leczenia to chyba zwierzat,  i to bym sie zastanowiłam czy mu dac do zbadania,ale ja nie moge im dyktowac co robic, ja chce mu pomuc najlepiej jak potrafie ,podejrzewam ze ten ryz to na wodzie ,dzieki wielki Mycha:)))))))))))))
03 września 2013 17:32 / 1 osobie podoba się ten post
Ten szczaw wystepuje pod nazwa kobylak, mnie zawsze pomaga u podopiecznych tez stosuje. Sprobuj.
03 września 2013 17:35 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Ten szczaw wystepuje pod nazwa kobylak, mnie zawsze pomaga u podopiecznych tez stosuje. Sprobuj.

Jak wpiszesz w google kobylak, bedziesz wiedziala juz co to za zielsko.

Stoi jak byk, ze jest skuteczny w zapobieganiu biegunki.
03 września 2013 17:38
margolcia

Mamuela, nie wiem czy znasz dziki szczaw, porasta laki, rosnie tez w ogrodzie, liscmi przypomina chrzan, ma strzelity ped i teraz jest akurat w fazie usychania, nie wiem jak jest jego fachowa nazwa, wiec te suche pedy kwiatowe trzeba zaparzyc, zrobic herbatke, mocna, wierz mi bardzo pomaga, dwie szklanki dzis, jutro nie pamietasz o biegunce, skuteczne nawet u malych dzieci, ja sprobuje poszukac na internecie jak to ziele wyglada, pewnie masz pelno w okolicy, u mnie rosnie tutaj wokol domu.

O tak Margolcia było by super Hogata on nie wypije Coli tez to zanam dzeki wszystkim za rady zastosuje cos powinno pomuc:)
03 września 2013 18:11 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Tutejsi lekarze to temat sam w sobie :) Ale mój opa też od dawna ma ten problem. Od 3 miesięcy panuję nad tym. Wyeliminowałam wszystko po czym występowała biegunka. Surowe dostaje tylko plasterki rzodkiewki, sałaty do kanapek i banany. Kupuję produkty bez laktozy, glutenu i czego tam jeszcze wywołującego uczulenia. Lekkostrawne, z małą zawartością tłuszczu. Praktycznie prawie wszystkie gotowce odstawiłam, bo po tym chemicznym koktajlu były problemy.
      Najważniejsze to szybko zadziałać. Nie bój się podać Imodium, 2 tabletki w momencie kiedy zaczyna się biegunka, działa cuda (jeśli nie, można do 2 dni podawać bez konsultacji lekarza). Do tego 3 razy dziennie Perenterol - tabletki i Elotrans do picia. 
      Mojemu podopiecznemu podaję 3xdziennie krople Symbioflor (też bez recepty) gdzie substancją czynną jest: Enterococcus faecalis-Bakterien. Poza tym do śniadania roztwór octu jabłkowego z przegotowaną wodą i cukrem dla smaku.
      Jestem tu 1,5 roku, spokój mam od 3 miesięcy. Problemem  są jedynie sytuacje gdy przyjeżdżają dzieci, on jest wtedy podniecony, wytrącony z normalnego rytmu i upss.... Albo poza moją kontrolą zrobi przegląd lodówki i zje coś czego nie powinien.
      A lekarz domowy powinien minimum zlecić badania kału, moczu, krwi, gdyby to miało być coś poważniejszego, poza starczym osłabieniem przewodu pokarmowego.
   Powodzenia :)
03 września 2013 18:44
Zakręcona Mamuela

Mamuelka woda przegotowana jest dobra  na przeczyszczenie a nie na zastopowanie to samo płatki i otręby błonnik który wzmaga perstykulację jelit .Na biegunkę najlepszy jest ryż gotowany ,marchewka gotowana ,ryż z jabłkami ,ziemniaki ogranicz nabiały z owoców banny jabłka bez skóry najlepiej gotowane zupy warzywne z manną . woda mineralna niegazowana.
03 września 2013 19:24
MAMUSIA2 wiem że dopiero przyjechałyśmy ale mniej więcej na kiedy planujesz powrót????
03 września 2013 19:56
hagia

Tutejsi lekarze to temat sam w sobie :) Ale mój opa też od dawna ma ten problem. Od 3 miesięcy panuję nad tym. Wyeliminowałam wszystko po czym występowała biegunka. Surowe dostaje tylko plasterki rzodkiewki, sałaty do kanapek i banany. Kupuję produkty bez laktozy, glutenu i czego tam jeszcze wywołującego uczulenia. Lekkostrawne, z małą zawartością tłuszczu. Praktycznie prawie wszystkie gotowce odstawiłam, bo po tym chemicznym koktajlu były problemy.
      Najważniejsze to szybko zadziałać. Nie bój się podać Imodium, 2 tabletki w momencie kiedy zaczyna się biegunka, działa cuda (jeśli nie, można do 2 dni podawać bez konsultacji lekarza). Do tego 3 razy dziennie Perenterol - tabletki i Elotrans do picia. 
      Mojemu podopiecznemu podaję 3xdziennie krople Symbioflor (też bez recepty) gdzie substancją czynną jest: Enterococcus faecalis-Bakterien. Poza tym do śniadania roztwór octu jabłkowego z przegotowaną wodą i cukrem dla smaku.
      Jestem tu 1,5 roku, spokój mam od 3 miesięcy. Problemem  są jedynie sytuacje gdy przyjeżdżają dzieci, on jest wtedy podniecony, wytrącony z normalnego rytmu i upss.... Albo poza moją kontrolą zrobi przegląd lodówki i zje coś czego nie powinien.
      A lekarz domowy powinien minimum zlecić badania kału, moczu, krwi, gdyby to miało być coś poważniejszego, poza starczym osłabieniem przewodu pokarmowego.
   Powodzenia :)

Ale co poradzic na takiego lekarza,tez to wiem ze powinien bo to nie normalne,dzieki wszystki tak mi go juz szkoda jest ze masakra dzis chociaz mniej brzuch boli od 2 dni sniadanie i kolacje robie po swojemu musi cos pomuc nie ma mocnych dziekuje 100krotnie jestem duzo madrzejsza dzieki waszym informacja:)) Dziekuje
03 września 2013 20:50 / 1 osobie podoba się ten post
Chciałam sie przywitać na moim trzecim wyjeżdzie,chyba się wyrabiam, bo już w pierwszy dzień mam internet. Jechałam tez pierwszy raz busem z domu pod dom i jestem zadowolona, dużo szybciej niż autobusem i chyba wygodniej.