giunta - zajrzyj tutaj
http://www.dostawcy-internetu.pl/search.php?&w_nazwa=Szczecin&strona=1
giunta - zajrzyj tutaj
http://www.dostawcy-internetu.pl/search.php?&w_nazwa=Szczecin&strona=1
Serce- Ty wiesz prawda????
Dziś ja wysyłam do Ciebie ciepłe i serdeczne myśli... :)
Wiesz już coś o nowej stelli? Znalazło się coś?
Ja tez juz spac nie moge , ale to u mnie normalne ,jade do domu wiec emocje biora nad mna gore.Dziadki z niepokojem czekaja na nowa opiekunke .Niestety nie spotkam sie z nia , bo ja dzis wyjezdzam ,a ona przyjezdza w niedziele.Napisalam jej pokrotce co i jak , moze jej sie to przyda ,jak sadzicie?
Teraz trochę z innej beczki :)
Mam taki problem, że za każdym razem, kiedy jestem w Niemczech, na moją polską komórkę wydzwania numer zastrzeżony. Nie odbieram tutaj połączeń, bo ja również za nie płacę, ale to jest deczko irytujące. Dzwoni dzień w dzień i to po kilka razy. O dziwo, jak jestem w Polsce, nie mam ani jednego połączenia z zastrzeżonego numeru. Tylko przyjeżdżam do Niemiec i na drugi dzień, albo jeszcze tego samego, zaczyna się. Wiecie o co chodzi? Spotkaliście się z czymś takim?
Druga sprawa, to pytanie o internet. Nie na terenie Niemiec, bo tutaj mam założony przeż dziadka i śmiga elegancko. Chciałabym założyć internet w Polsce, bo jedynie mam dostęp u mamy a jestem u niej jednak dosyć rzadko. Mój szczeciński współlokator natomiast nie kwapi się z założeniem, bo korzysta w pracy i to mu wystarcza. Czy ktoś z Was korzysta w Polsce z internetu LTE? Z tego, co wyczytałam, mogę kupić starter z modemem i internet mam na doładowania. Za ile doładuję, na tyle mam. To by było dla mie dobre, ponieważ wiadomo, że nie każdego miesiąca bym doładowywała z racji tego, że dużą część czasu przebywam w De. Chyba tak to właśnie działa... ale jeśli coś źle zrozumiałam, to mnie poprawcie :) Ma ktoś doświadczenia z tym internetem?
Witam wszystkich serdecznie - jeszcze jestem ,,na wyjeździe'' .Ale na takim wyjeździe to już nie będę .Szwajcaria jest jak marzenie szczególnie dla tych , którym góry są bliskie .Rano kawa na tarasie a w tle - góry o wysokości naszych Tatr i jezioro . Pracy tyle , ile sama sobie znajdę , obżeram się wszelkimi dostępnymi tu owocami - także tropikalnymi. Ostatnio figi świeże się pojawiły - no można się uzależnić - tak mi smakują .Każdego popołudnia 5-6 km spacer w kolejne doliny , a tam pastwiska , lasy ,szumiące potoki a ze stoków dochodzi dźwięk dzwonków , które tutaj krowy noszą na szyi - jak w reklamie czekolady Milki . Oczywiście fioletowych krów nie widziałam - albo z racji abstynencji albo dlatego , że tutaj eleganckiego Lindta preferują .Dziś w Pflegeheim , gdzie jest moja pani mają święto z racji rocznicy powstania Heimu , więc idę do niej , żeby nie była sama gdy inni pensjonariusze będą mieli odwiedziny . A jeśli dopisze pogoda , to w piątek wycieczka w Alpy na lodowiec .Jeśli nie - przełożymy na bardziej sprzyjające warunki.Więc cieszę się każdym dniem , który mogę tu spędzić .
Witam wszystkich serdecznie - jeszcze jestem ,,na wyjeździe'' .Ale na takim wyjeździe to już nie będę .Szwajcaria jest jak marzenie szczególnie dla tych , którym góry są bliskie .Rano kawa na tarasie a w tle - góry o wysokości naszych Tatr i jezioro . Pracy tyle , ile sama sobie znajdę , obżeram się wszelkimi dostępnymi tu owocami - także tropikalnymi. Ostatnio figi świeże się pojawiły - no można się uzależnić - tak mi smakują .Każdego popołudnia 5-6 km spacer w kolejne doliny , a tam pastwiska , lasy ,szumiące potoki a ze stoków dochodzi dźwięk dzwonków , które tutaj krowy noszą na szyi - jak w reklamie czekolady Milki . Oczywiście fioletowych krów nie widziałam - albo z racji abstynencji albo dlatego , że tutaj eleganckiego Lindta preferują .Dziś w Pflegeheim , gdzie jest moja pani mają święto z racji rocznicy powstania Heimu , więc idę do niej , żeby nie była sama gdy inni pensjonariusze będą mieli odwiedziny . A jeśli dopisze pogoda , to w piątek wycieczka w Alpy na lodowiec .Jeśli nie - przełożymy na bardziej sprzyjające warunki.Więc cieszę się każdym dniem , który mogę tu spędzić .
Dziewczyny, dzisiaj wieczorem będę miała spotkanie IIgo stopnia ..........z Romaną !!! Zapukam do drzwi domku, w którym pracuje. Jesteśmy umówione i o ile nic się nie pokręci to się zobaczymy. Fajnie !!! Dziadek z córką jadą ( no ja jako kierowca ) na wystawę, ja się chcę urwać bo to bardzo blisko Romany. Okazja wyjątkowa !!