Na wyjeździe #2

10 września 2013 13:47
Problem z ciuchami ciepłymi to i ja mam. wziełam kurtke ale jak tak dalej pojdzie to bede latała i szukała cieplejszej . poszłam dzisiaj do sklepu i co ?...... i mnie wygwizdało buty mam ciepłe na szczęście. myslełam ze bede tutaj krótko, a okazuje sie ze chyba do grudnia jesli firma zastepstwa mi nie znajdzie na pierwszy tydzien listopada. Rodzinka u której jestem nie lubi czestych zmian opiekunek, no z jednej strony rozumiem ..... ale przecież my tez mamy swoje domy i swoich bliskich.......
10 września 2013 15:25 / 1 osobie podoba się ten post
Pojechalam z wnuczka do lasu zobaczyc co tam rosnie,no i juz smaza sie maslaczki -  pachnie w domu.Nareszcie doczekałam sie.A zapowiadaja deszcze.Humor mi sie poprawił.
10 września 2013 15:30
mleczko47

Pojechalam z wnuczka do lasu zobaczyc co tam rosnie,no i juz smaza sie maslaczki -  pachnie w domu.Nareszcie doczekałam sie.A zapowiadaja deszcze.Humor mi sie poprawił.

noż kurcze , mam nadzieję ,że nie wyzbierasz wszystkich do mojego powrotu do PL ....może wybiorę się do Ciebie na te grzybki:):):):)
10 września 2013 15:33
mleczko47

....no,to ja już jadę na te maślaczki ;)
10 września 2013 15:37 / 2 osobom podoba się ten post
Joasia

noż kurcze , mam nadzieję ,że nie wyzbierasz wszystkich do mojego powrotu do PL ....może wybiorę się do Ciebie na te grzybki:):):):)

Znam takie miejsca,że i całe forum nazbiera nie tylko na jeden posiłek.Ale pachnie juz śmietanka podlalam.Zapraszam.
10 września 2013 15:45 / 1 osobie podoba się ten post
ania37

....no,to ja już jadę na te maślaczki ;)

prosze,prosze.
10 września 2013 16:07
Anetka

A ja sobie na dobranoć włącze "Nietykalnych" ;-) może mój anioł stróz zafunduje mi takiego dziadka na wózku, co mnie będzie chciał na wycieczki paralotnią zabierać :-)Dobranoc Państwu :-)hi hi

Świetny film. 
10 września 2013 16:47 / 1 osobie podoba się ten post
Ja też chcę do lasu na grzyby !!!  Tym bardziej, że chyba się na grzybobranie w PL nie załapię. Ja wrócę to juz będzie za poźno ;-//  smacznego Mleczko.
10 września 2013 17:54 / 2 osobom podoba się ten post
Witajcie,ja dziś z moją córeczką poszłyśmy się odstresować do centrum handlowego.Wyszłyśmy tak szczęśliwe,jak mało kiedy.Wiecie,że to chyba najlepsza terapia dla kobiety-zakupy :)

1-go pażdziernika wracam do De,tym razem niedaleko Rotweil.
10 września 2013 19:19 / 9 osobom podoba się ten post
A ja mam dziś luz - pada , w domu ogarnęłam 2 półki z książkami , na spacerze nie byłam .Słucham muzyki i uczę sie no i przeglądam forum .Lubię czytać temat kulinarny i wielokrotnie korzystałam z Waszych wspaniałych przepisów na ciasta - ale wyłącznie w domu.Lubię piec i umiem to robić - nawet rogale marcińskie (Wielkopolanki potwierdzą , że to niełatwe )Pracuję jako opiekunka 6 lat i nie upiekłam ani w DE ani w Szwajcarii ani jedego placka.Czemu ? Po pierwsze dla zasady - mają podopieczni ochotę na coś słodkiego to niech kupią. Po drugie z wygody - pokaż palec , to wezmą całą rękę . Mimo tego mam świetne referencje z każdego miejsca a i gratyfikacje też wpadają .I nadal mam zamiar tak postępować , bo dobrze mi z tym.
10 września 2013 20:24
Koniec pracy,7 dzień skreślony tutaj,szybko zleciał i oby tak dalej,zimno na dworze,brrr czuć jesień,poznałam dziś Zuzke,pokazuje się na forum,tylko telefonicznie ale dobre i tomoże będzie okazja się spotkać,okazało się że w Polsce też nie mieszkamy daleko od siebie,no i prawie równolatka,lubię poznawać nowych ludzi,miłego wieczorka.
10 września 2013 20:44
Mam nową ofertę przejazdu, bylabym tam przez pewien czas razem z drugą opiekunką, ma może ktoz doswiadczenie w takim modelu opieki, nie noc/dzień, tylko dzien we dwie?
10 września 2013 20:47 / 1 osobie podoba się ten post
Dobry wieczór :) Ja też już mam wolne. Mam nadzieję, że Jędzowata nie będzie dzwonić :) Też już kurtkę dziś przywdziałam, bo zimno i leje. Andrejko czasem choćby się chciało to się zasad trzymać nie da :) Ale zawsze można zrezygnować z nierefolmowalnego podopiecznego.
10 września 2013 20:54
Noce st pani podobno przesypia, tylko jest bardzo złośliwa, byłabym tydzień z drugą opiekunką, potem ona ma urlop 3 tyg, potem znowu tydzdzień razem i ja do domu, krótke zastepstwo
10 września 2013 20:56 / 1 osobie podoba się ten post
Zaprosiłam koleżankę tutaj Wilmę:), ale mi się gdzieś zgubiła, może Freda szuka:))), zaopiekujcie się Wilmą, proszę:))))))