Te brazowe.....one czasem nie smierdza za bardzo......
Te brazowe.....one czasem nie smierdza za bardzo......
Ja dziś odbyłam przejażdżkę rowerem, który pożyczył na czas mojego pobytu tutaj znajomy rodziny. Rower wysłużony, skrzypiący, ale ważne że można nim jeździć, bo jest gdzie. Babcia pytała mnie potem czy jestem zadowolona z roweru na co ja odpowiedziałam że tak, tylko, że trochę śrubki w nim piszczą. Ależ się uśmiała.. Będzie trzeba cos z tym piszczadłem zrobić, bo ludzie myśleli że cały czas trąbię na nich!
Grawik -kup w LIDLU-WD5 taki preparat w spreyu,są takie tez specjalne tam do rowerów/żółto-niebieskie opakowanie/
Grawik -kup w LIDLU-WD5 taki preparat w spreyu,są takie tez specjalne tam do rowerów/żółto-niebieskie opakowanie/
Sowa - racja WD40:) ale to jeden pies:) innego WD tam nie ma,nie wiem czemu mi sie 5 zakodowało?:)
Witajcie z krainy pachnących lip i codziennego słoneczka!
Bezpłatna praca na kilku etatach w Polsce kończy mi się za dni 13 i pora wracać na dobrze płatny urlop do D, do miasta Schillera i do spokojnej babci, czyli na stare śmieci. Córki mej podopiecznej zbudowane postawą zmienniczki, fajnej kobietki lat 24 wymyśliły, że będziemy pracować w systemie 1 miesiąc na 1, co nam nie odpowiada specjalnie, choć dla życia rodzinnego w Polsce jest cudne. Aby nie stracić na pomyśle finansowo, musiałybyśmy dwa razy w roku pracować po 3 miesiące, miesiąc u babci, drugi u kogoś innego i znów trzeci miesiąc u babci. To na razie plany, nie wiadomo, czy niemiecki koordynator się zgodzi i Promedica, także zarówno. Zmienniczka poza tym ma już dość nadmiaru czasu wolnego i braku atrakcji w postaci galerii handlowych, więc do babci średnio chce wracać i pomysł stoi pod znakiem zapytania. Ja bym nawet na niego poszła, mając gwarancję pracy przez 3 miesiące ciurkiem, jednak bez obecnej zmienniczki rodzina pewnie nie zechce się bawić w innowacje.
Miłego wieczoru, kochane robaczki!
A nie WD-40?
A te literki i cyferki to niby co oznaczają? Czy to nazwa tego yśrodka? Bo nigdy tu nie kupowałam czegoś takiego... Czy on skuteczny aby? Bo może wydam z 10 e a rower dalej będzie skrzypiał??
A te literki i cyferki to niby co oznaczają? Czy to nazwa tego yśrodka? Bo nigdy tu nie kupowałam czegoś takiego... Czy on skuteczny aby? Bo może wydam z 10 e a rower dalej będzie skrzypiał??