Na wyjeździe #2

17 lipca 2013 14:07 / 1 osobie podoba się ten post
No ja po obiadku, pierwszy raz jadłam specle z fasolka ale mi smakowało!Teraz ide obejzec okolic:)))))Miłego popołudnia wszystkim:))))))))))))
17 lipca 2013 16:31 / 4 osobom podoba się ten post
85marzena

Te brazowe.....one czasem nie smierdza za bardzo......

Kiedys mialysmy taka zgrana paczke na wyjezdzie jedna z kolezanek robila konkurencje zakladom tytoniowym i sama krecila fajki.Smierdzialy tak strasznie (dla mnie nie palacej)ze nie moglam wyrobic.Byla tylko jedna korzysc jak nie bylo miejsca w parku na lawce Ewa sie dosiadala i zapalala papieroska luz sie robil po paru minutach,i miejsca do posiedzenia bylo pod dostatkiem.A mowią,że z palnia nie ma pozytku.
17 lipca 2013 17:17 / 1 osobie podoba się ten post
Ja dziś odbyłam przejażdżkę rowerem, który pożyczył na czas mojego pobytu tutaj znajomy rodziny. Rower wysłużony, skrzypiący, ale ważne że można nim jeździć, bo jest gdzie. Babcia pytała mnie potem czy jestem zadowolona z roweru na co ja odpowiedziałam że tak, tylko, że trochę śrubki w nim piszczą. Ależ się uśmiała.. Będzie trzeba cos z tym piszczadłem zrobić, bo ludzie myśleli że cały czas trąbię na nich!
17 lipca 2013 17:25
Grawik -kup w LIDLU-WD5 taki preparat w spreyu,są takie tez specjalne tam do rowerów/żółto-niebieskie opakowanie/
17 lipca 2013 17:26 / 2 osobom podoba się ten post
grawik

Ja dziś odbyłam przejażdżkę rowerem, który pożyczył na czas mojego pobytu tutaj znajomy rodziny. Rower wysłużony, skrzypiący, ale ważne że można nim jeździć, bo jest gdzie. Babcia pytała mnie potem czy jestem zadowolona z roweru na co ja odpowiedziałam że tak, tylko, że trochę śrubki w nim piszczą. Ależ się uśmiała.. Będzie trzeba cos z tym piszczadłem zrobić, bo ludzie myśleli że cały czas trąbię na nich!

Grawik,ale masz szczescie,dzwonek nie jest Ci potrzebny.Jedziesz a wszyscy miejsce Ci robia.To jest jazda z fasonem.
17 lipca 2013 17:29 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Grawik -kup w LIDLU-WD5 taki preparat w spreyu,są takie tez specjalne tam do rowerów/żółto-niebieskie opakowanie/

Dzięki, będę reperować...
17 lipca 2013 19:06 / 2 osobom podoba się ten post
Witajcie z krainy pachnących lip i codziennego słoneczka!

Bezpłatna praca na kilku etatach w Polsce kończy mi się za dni 13 i pora wracać na dobrze płatny urlop do D, do miasta Schillera i do spokojnej babci, czyli na stare śmieci. Córki mej podopiecznej zbudowane postawą zmienniczki, fajnej kobietki lat 24 wymyśliły, że będziemy pracować w systemie 1 miesiąc na 1, co nam nie odpowiada specjalnie, choć dla życia rodzinnego w Polsce jest cudne. Aby nie stracić na pomyśle finansowo, musiałybyśmy dwa razy w roku pracować po 3 miesiące, miesiąc u babci, drugi u kogoś innego i znów trzeci miesiąc u babci. To na razie plany, nie wiadomo, czy niemiecki koordynator się zgodzi i Promedica, także zarówno. Zmienniczka poza tym ma już dość nadmiaru czasu wolnego i braku atrakcji w postaci galerii handlowych, więc do babci średnio chce wracać i pomysł stoi pod znakiem zapytania. Ja bym nawet na niego poszła, mając gwarancję pracy przez 3 miesiące ciurkiem, jednak bez obecnej zmienniczki rodzina pewnie nie zechce się bawić w innowacje.

Miłego wieczoru, kochane robaczki!
17 lipca 2013 20:20
kasia63

A nie WD-40?
17 lipca 2013 20:22
Sowa - racja WD40:) ale to jeden pies:) innego WD tam nie ma,nie wiem czemu mi sie 5 zakodowało?:)
17 lipca 2013 20:27 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Sowa - racja WD40:) ale to jeden pies:) innego WD tam nie ma,nie wiem czemu mi sie 5 zakodowało?:)

wiem bo handlowalam tym kiedys w moim bylym miejscu pracy ; )
17 lipca 2013 20:31 / 1 osobie podoba się ten post
romana

Witajcie z krainy pachnących lip i codziennego słoneczka!

Bezpłatna praca na kilku etatach w Polsce kończy mi się za dni 13 i pora wracać na dobrze płatny urlop do D, do miasta Schillera i do spokojnej babci, czyli na stare śmieci. Córki mej podopiecznej zbudowane postawą zmienniczki, fajnej kobietki lat 24 wymyśliły, że będziemy pracować w systemie 1 miesiąc na 1, co nam nie odpowiada specjalnie, choć dla życia rodzinnego w Polsce jest cudne. Aby nie stracić na pomyśle finansowo, musiałybyśmy dwa razy w roku pracować po 3 miesiące, miesiąc u babci, drugi u kogoś innego i znów trzeci miesiąc u babci. To na razie plany, nie wiadomo, czy niemiecki koordynator się zgodzi i Promedica, także zarówno. Zmienniczka poza tym ma już dość nadmiaru czasu wolnego i braku atrakcji w postaci galerii handlowych, więc do babci średnio chce wracać i pomysł stoi pod znakiem zapytania. Ja bym nawet na niego poszła, mając gwarancję pracy przez 3 miesiące ciurkiem, jednak bez obecnej zmienniczki rodzina pewnie nie zechce się bawić w innowacje.

Miłego wieczoru, kochane robaczki!

Witaj Romanko, wracaj na wywczasy do de, będziesz miala czas, żeby uczestniczyć w życiu forum. Brakuje mi Ciebie i Twoich wpisów. Jak tym razem znalazlaś swój dom? Ciężko będzie wyjeżdżać z pl., czy ulga? Udało się coś wypracować?
17 lipca 2013 20:37
Sówka

A nie WD-40?

A te literki i cyferki to niby co oznaczają? Czy to nazwa tego yśrodka? Bo nigdy tu nie kupowałam czegoś takiego... Czy on skuteczny aby? Bo może wydam z 10 e a rower dalej będzie skrzypiał??
17 lipca 2013 20:39
grawik

A te literki i cyferki to niby co oznaczają? Czy to nazwa tego yśrodka? Bo nigdy tu nie kupowałam czegoś takiego... Czy on skuteczny aby? Bo może wydam z 10 e a rower dalej będzie skrzypiał??

W5 to nazwa całej serii detergentów do domu i w ogóle.

Kupowałam w PL, niebiesko, żółto i chyba trochę czerwonego.

Wiekszość bomba.

W PL przeważnie po 4 6 zł, więc tu chyba też nie wiecej,
to jest marka własna Lidla.
17 lipca 2013 20:41 / 1 osobie podoba się ten post
grawik

to jest pelna nazwa tego preparatu WD-40 i jest to po prostu smar w plynie prosto mowiac. Jest bardzo dobry
17 lipca 2013 20:42 / 1 osobie podoba się ten post
Dziękuję wam drogie koleżanki, byłam dziś w Lidlu - ale jutro polecę jeszcze raz specjalnie po to.