Na wyjeździe #2

18 lipca 2013 10:39
Oooo,przepraszam,albo ja,albo net,albo forum cos fiksuje.
18 lipca 2013 11:01
Andreo do jakiego miasta jedziesz?
18 lipca 2013 11:56
Noja to chociaz dzis mogłam cos zrobic,bo moja frau pojechała na cwiczenia a ja w domu sama z dziadzusiem kruszynka,obiadek prawie gotowy dzis ja sie przekonałam co to jest improwizowac ! czego nie ma co mi potrzeba jest inne ale co tam sprobowalam isie udało hehe zawsze miałam wszystko a jak nie było to szłam do sklepu i juz ,ale ciesze sie ze mogłam pokombinowac ,rutyna by mnie zabiła uffffffffffffffffff, jejciu naprawde, kolezanka mi powiedziała ze w jednym miejscu za długo nie mozna byc, i wiecie co to prawda  ja juz wysiadałam a teraz wiem ze zyje od nowa jupi jup dobrze mi to zrobi:))))))))))))))))))))))))))))))
18 lipca 2013 12:01
Eeeee tam,ja lubię moje stałe miejsce:)
Dziś znów dziki upał-basen,basen,basen:):):)
Wolałabym morze-ale jak się nie ma co się lubi....:)
18 lipca 2013 12:51 / 2 osobom podoba się ten post
A ja właśnie się zastanawiam czy nie zmienić szteli,tu gdzie jestem mam nadgorliwą zmienniczkę robi nawet to czego nie musi,teraz ja jestem beee bo nie chcę tego robić,mam propozycjię nowej pracy,więc muszę to przemyśleć,tu jestem na umowie ,tam na czarno.
18 lipca 2013 13:36 / 4 osobom podoba się ten post
mamusia2

A ja właśnie się zastanawiam czy nie zmienić szteli,tu gdzie jestem mam nadgorliwą zmienniczkę robi nawet to czego nie musi,teraz ja jestem beee bo nie chcę tego robić,mam propozycjię nowej pracy,więc muszę to przemyśleć,tu jestem na umowie ,tam na czarno.

Tak to jest z nadgorliwymi, ucza dziadostwa, pieka ciasta, woza zarcie, robia weki, szoruja piwnice, ogrodki piela, ha ha ha za poklepanie po plecach. Mamuska, zawsze sie znajdzie "taka" w du.. wlazaca, ja mam taka tu obok siebie, po 4-5 plackow piecze na sobote, bo rodzina przyjedzie, ledwo zipie, ma dziadka obloznie chorego, jest sama bez zadnej pomocy! 230 tygodniowo !!! Podbuntowalam ja, zeby zagadala o podwyzce na 300, rodzina jej zagrozila, ze maja na oku Rumunke za 700, teraz pewnie ze strachu bedzie piekla 9-10 plackow na sobote dla rodzinki.
18 lipca 2013 14:20 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Tak to jest z nadgorliwymi, ucza dziadostwa, pieka ciasta, woza zarcie, robia weki, szoruja piwnice, ogrodki piela, ha ha ha za poklepanie po plecach. Mamuska, zawsze sie znajdzie "taka" w du.. wlazaca, ja mam taka tu obok siebie, po 4-5 plackow piecze na sobote, bo rodzina przyjedzie, ledwo zipie, ma dziadka obloznie chorego, jest sama bez zadnej pomocy! 230 tygodniowo !!! Podbuntowalam ja, zeby zagadala o podwyzce na 300, rodzina jej zagrozila, ze maja na oku Rumunke za 700, teraz pewnie ze strachu bedzie piekla 9-10 plackow na sobote dla rodzinki.

Nadgorliwość gorsza od faszyzmu,hi,hi,to prawie tak samo jak moia zmienniczka,nawet bawi się w dekorowanie potraw i musi coś gadać,bo ostatnio do mnie szefowa dzwoniła,dlaczego gotowałam jedzenie z puszek i że w domu nie ma przypraw a to już kłamstwo,ale się nie martwię jak nie ta sztela to inna coś sobie znajdę.
18 lipca 2013 14:22
mam pytanie może ktoś mi podpowie gdzie znajduje się w Munster Edeka z Tchibo ,chciałabym tam kupić stik do internetu. ,podobno jest lepszy od O 2 ,bo ten jest beznadziejny .Pozdrawiam wszystkich
18 lipca 2013 15:00
steni

mam pytanie może ktoś mi podpowie gdzie znajduje się w Munster Edeka z Tchibo ,chciałabym tam kupić stik do internetu. ,podobno jest lepszy od O 2 ,bo ten jest beznadziejny .Pozdrawiam wszystkich

Steni, tylko zwróć uwagę, że internet Tschibo korzysta z sieci o2 (podobnie jak Lidl). 
Jesli o2 słabo u ciebie działa -to może lepiej kupić Stick w Aldi (sieć eplus)?

18 lipca 2013 15:19
Czy w DE da się zapłacić w sklepie kartą do polskiego konta Visa Ekspres?

Próbował ktoś?
18 lipca 2013 15:58 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Tu gdzie jestem nie wtracam sie,  jestem na umowe ale ta co tu jest nie rozumie po co tak sie wychlac! taco tu pracuje szyje w ogrodku robi ifrau fryzurke ,ja robie to co musze a nawet i nie wszystko ma w umowie co robie a czego nie i reszta mnie nie interesi koniec kropka.Moze jak by mi dodatkowo płacili ale tez nie tu jest glina nawet wołami by mnie nie zaciagneli do ogrodu i po co nadgorliwosc gorsza od cchoroby cholera brrrrrrrrrrrrrrrrrhehe:)
18 lipca 2013 16:01
scarlet

Czy w DE da się zapłacić w sklepie kartą do polskiego konta Visa Ekspres?

Próbował ktoś?

jasne,że się da,tylko zastanów się czy na tym dobrze wyjdziesz szczególnie teraz kiedy euro =4,33 zł,bank ci naliczy więcej niż po tej kwocie...chyba,że masz kartę do konta euro i wtedy nie ma problemu z liczeniem...
18 lipca 2013 16:10 / 1 osobie podoba się ten post
Nie moge uwierzyc, ze za tydzien bede sie pakowaccc.....tak szybko zlecialo.....jak jest normalna rodzina to tak jest .....
18 lipca 2013 17:02
mamusia2

Wiecie,jak ktoś jest na czarno i dodatkowo język kiepściutki to ja tę nadgorliwośc jestem w stanie zrozumieć bo powoduje ją strach przed utrata pracy ale jak jest się legalnie i gada choćby komunikatywnie to już nie-koleżanka mi się wlasnie dzis żaliła na taką nadgorliwą pannę -wraca po urlopie a tu zmiany,zmiany -rodzina zdziwiona,że w ogrodku nie ma zamaru robicć bo tamta robiła,,że ciasta nie będzie piekła ani pierogów lepiła...Moja kumpela byłą tam jako 1sza opiekunka ,ustawiła wszystko jak powinno byc a panna zmienniczka całą tę 3 miesięczna robotę w jeden miesiąc zastępstwa spieprzyła....Nic tylko wziąźć  i udusić kobitę!!!!W firmie zdziwieni tak samo jak moja kumpela....Ręce opadają!Zmienniczka jeżdzi juz trochę i język zna dobrze więc nie świeżynka i takie numery odwalać?!
18 lipca 2013 17:04
Gabrysia

Steni, tylko zwróć uwagę, że internet Tschibo korzysta z sieci o2 (podobnie jak Lidl). 
Jesli o2 słabo u ciebie działa -to może lepiej kupić Stick w Aldi (sieć eplus)?

Dzięki bardzo dobra podpowiedź ,tylko nie mam pojęcia jaki u mnie będzie działal ,tzn ten działa ale nie zawsze a rozmowy przez skype są beznadziejne ,myślisz ze z Aldi będzie lepiej działać .Pozdrawiam