Na wyjeździe #2

18 lipca 2013 18:12
Mycha

Kurcze, a ja zawsze jestem ta "pierwsza" i nie wiem czy to dobrze, czy źle ;-OO ??

Mycha dobrze tylko zależy kto cię będzie zmieniał,tylko nie taka nadgorliwa jak u mnie,
18 lipca 2013 18:12
steni - jak kupiłaś w Aldim stik - to musisz jeszcze kupić kartę - 12 e kosztuje - masz 10 e na start. Potem ja musiałam załadować za 15 e bo choć miałam jeszcze na koncie - nie chciał mi połączyć, teraz działa ok. Jesteś w dużym mieście więc będzie dobrze działać.
18 lipca 2013 18:19 / 2 osobom podoba się ten post
mamusia2

Mycha dobrze tylko zależy kto cię będzie zmieniał,tylko nie taka nadgorliwa jak u mnie,

Ja mam inny problem. Nie usiedzę długo na tyłku. Nie znalazłam jeszcze szteli, na któej chciałabym zostać na dłużej. Nie mówię, że poprzednie były złe, o nie !! Tak nie mogę powiedzieć. Tak więc zaczynam a potem znikam..... hahaha. Na razie mi tak pasuje ale jak znajdę sztelę z białym piaskiem nad brzegiem morza albo jeziora, oczywiście małe-średnie miasteczko to ......... chyba się zaprę nogami. Nawet jak podopieczny będzie zły/a to udzuszę poduszką  ( to głupi żart oczywiście )  a przyroda stłumi wyrzuty sumienia ;-))))
18 lipca 2013 18:27
steni

Dzięki ja jestem w Munster tak też myślałam ,że w mieście to obojętnie a tu klapa , więc teraz szukam innego dlatego zwracam się z prośbą może ktoś wie jaki net działa najlepiej i jest nie drogi? bo juz kupiła stika a jak się dowiedziałam że do każdej sieci musi być ich  stik  czy może jestem w błędzie wystarczy dokupić kartę czy ktoś mi podpowie? Pozdrawiam

To zależy skąd masz stick - te z ALDI są bez simlocka,jeśli tarfisz:)Mają na pudełku napis żółty - simlock free.Jesli jest bez to kupujesz strater,doładowanie ,instalujesz ,doladowujesz i powinno działać:)Natomiast jesli ma simlocka no to już nie ma rady musiz kupić starter tej samej firmy i doładowanie też.Albo sciągnąć simlocka ,ale nie wiem ile to tu kosztuje.
18 lipca 2013 18:35 / 1 osobie podoba się ten post
steni

Dzięki bardzo dobra podpowiedź ,tylko nie mam pojęcia jaki u mnie będzie działal ,tzn ten działa ale nie zawsze a rozmowy przez skype są beznadziejne ,myślisz ze z Aldi będzie lepiej działać .Pozdrawiam

Steni, tu masz mapkę z pokryciem sieci (dla netu z Aldika):  http://193.201.138.69/evinternet/#Map:LON=404781.05358699&LAT=5759892.177582&ZOOM=6&LAYER=0
najlepiej wpisz na gorze dokładny adres z kodem, ulicą i nr domu -mozesz sprawdzić jaki zasięg (nieraz kilka domów dalej zasęg jest już inny).

18 lipca 2013 18:36 / 6 osobom podoba się ten post
Siedze sama w domu, tak jest goraco ze nie chce sie nawet myslec.Dobrze,ze jest to forum to tak jak koncert zyczen,mozna tu sobie zyczyc dobrej rodziny,idealnej zmienniczki,cierpliwego podopiecznego(cznej)zdrowia,przyjemnosci i duzej kasy,Ale trzeba wrocic do rzeczywistosci.Jestem tu bo musialam a teraz chce jeszcze, chociaz zdaje sobie sprawe,ze zycie ucieka miedzy palcami i sie go nie zatrzyma.Nie bylo mnie w domu w waznych chwilach dla rodziny,nie uczestniczylam w waznych wydarzeniach rodzinnych, musialam zrezygnowac bo byla taka potrzeba. Zadne pieniadz nie sa tego warte.Mlode matki zostawiaj dzieci nie uczestnicza w codziennym zyciu przeciez cierpia dwie strony i to tylko dlatego zeby polepszyc byt,zeby przetrwac, ale jak dlugo trzeba zacisac zęby i plakac z tesknoty,jak nie ma nadziei,ze to jeszcze raz i juz w domku.Ja juz koncze definitywnie wyjazdy do opieki to jest moj ostatni pobyt.I tak reasumujac moge stwierdzic, ze zyskal wiele nasz dom,moja rodzina,ale ja stracilam.
18 lipca 2013 18:48 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko,twoj dom,twoja rodzina to przecież część ciebie...to co robilas,robilas dla swoich bliskich...no nie popadaj w tak skrajny pesymizm.moze teraz zacznie sie twoj czas...
18 lipca 2013 18:51
Gabrysia

Steni, tu masz mapkę z pokryciem sieci (dla netu z Aldika):  http://193.201.138.69/evinternet/#Map:LON=404781.05358699&LAT=5759892.177582&ZOOM=6&LAYER=0
najlepiej wpisz na gorze dokładny adres z kodem, ulicą i nr domu -mozesz sprawdzić jaki zasięg (nieraz kilka domów dalej zasęg jest już inny).

Gabrysia - jesteś wielka!!!!!!extra jest ta mapka :):):)
18 lipca 2013 18:55 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Siedze sama w domu, tak jest goraco ze nie chce sie nawet myslec.Dobrze,ze jest to forum to tak jak koncert zyczen,mozna tu sobie zyczyc dobrej rodziny,idealnej zmienniczki,cierpliwego podopiecznego(cznej)zdrowia,przyjemnosci i duzej kasy,Ale trzeba wrocic do rzeczywistosci.Jestem tu bo musialam a teraz chce jeszcze, chociaz zdaje sobie sprawe,ze zycie ucieka miedzy palcami i sie go nie zatrzyma.Nie bylo mnie w domu w waznych chwilach dla rodziny,nie uczestniczylam w waznych wydarzeniach rodzinnych, musialam zrezygnowac bo byla taka potrzeba. Zadne pieniadz nie sa tego warte.Mlode matki zostawiaj dzieci nie uczestnicza w codziennym zyciu przeciez cierpia dwie strony i to tylko dlatego zeby polepszyc byt,zeby przetrwac, ale jak dlugo trzeba zacisac zęby i plakac z tesknoty,jak nie ma nadziei,ze to jeszcze raz i juz w domku.Ja juz koncze definitywnie wyjazdy do opieki to jest moj ostatni pobyt.I tak reasumujac moge stwierdzic, ze zyskal wiele nasz dom,moja rodzina,ale ja stracilam.

Niestety Mleczko każda z nas traci,ale taki nasz wybór i konieczność jak w Polsce pracy nie ma,siedzieć na garnuszku panstwa,nie dziękuję,
mleczko47

Myślę,że po tylu latach takiej pracy większość czułaby się zmęczona i zniechęcona czy rozczarowana w jakimś stopniu.Wrócić tego co zabrały Ci wyjazdy nie wrócisz/jak i każda z nas/ ale z pewnością będziesz teraz miała czas nadrobić niektóre sprawy:)I chociaż na forum się "nie kochamy" zyczę Ci wszystkiego dobrego:):):):)
barbarella

Sylwuniu, fajnie, że się odzywasz. Za tydzień jadę z wizytą do rodziny do Końskich, myslałam, że się spotkamy w realu, ale Ty nad morzem. Odpoczywaj.

Hej jesteś już w Końskich? Ja jestem do 23 lipca na miejscu... odezwij się na email do mnie :)
18 lipca 2013 18:57 / 1 osobie podoba się ten post
85marzena

milego urlopu ;) oby pogoda dopisala...
ja tez nie dlugo bede lezec na piasku...juz sie nie moge doczekac ...woda ciepla ???

Jedynie ciepła plaża, a woda jak diabli zimna :) Ja już w domu jestem wróciliśmy wczoraj późnym popołudniem...opaleni i szczęśliwi :)))
18 lipca 2013 18:58 / 3 osobom podoba się ten post
Marta

Mleczko,twoj dom,twoja rodzina to przecież część ciebie...to co robilas,robilas dla swoich bliskich...no nie popadaj w tak skrajny pesymizm.moze teraz zacznie sie twoj czas...

Marta,zobaczysz za pare lat jak bedziesz pracowala oczywiscie "na wyjezdzie" jak usiadziesz w domu i bedziesz ogladala zdjecia rodzinne i tu mnie nie ma, i tu mnie nie ma,a ja jestem i jestem czescia rodziny.Ten czas jest stracony, ja juz nie raz lapie sie na tym ze nie wiem gdzie co lezy w szafie.że szukam kubka z ktorego pilam w obcym domu.To przyklady-drobiazgi ale z drobiazgow sklada sie nasze zycie.
18 lipca 2013 19:02 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko, spójrz na to z innej strony. Nie straciłaś, nie było Cię w ważnych chwilach w domu ale może nałożyłaś sobie jakieś klapki na oczy. Może nie potrafisz dostrzec tego co dobre dla Ciebie, bo nie wierzę że tylko minusy w ty są. Ty masz po prostu "inne" korzyści niż rodzina. Oczywiście te wspólne też są. Ale Twoje są "inne" i nie da się ich porównywać z tymi, które otrzymała rodzina. Zjedziesz do domu to będziesz miała dużo czasu. Pomyślisz, porównasz i może wrócisz do nas.
18 lipca 2013 19:05
kasia63

Gabrysia - jesteś wielka!!!!!!extra jest ta mapka :):):)

Ogromne dzięki już sprawdzam