Na wyjeździe #2

22 lipca 2013 15:46 / 1 osobie podoba się ten post
Gratulacje giunta!
22 lipca 2013 16:01
Grzmi ------ bedzie burza ------
22 lipca 2013 16:05
85marzena

Grzmi ------ bedzie burza ------

Tak, czuję to w kościach!
22 lipca 2013 16:08 / 1 osobie podoba się ten post
giunta

No 1000!

gratulacje!
Język wisi mi do kolan, ale jeszcze trochę i będzie i zimne piwko....a może dwa....
22 lipca 2013 16:11 / 1 osobie podoba się ten post
Nieźle Giunta:)
Basen zaliczony:)Jutro niestety zakupy bo żarówka w lodowce skarży się na samotność:)Nie ma czym oddychać taki skwar-koszmar ale juz pod koniec tygodnia ma byc kapkę chłodniej:)
22 lipca 2013 16:41 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Nieźle Giunta:)
Basen zaliczony:)Jutro niestety zakupy bo żarówka w lodowce skarży się na samotność:)Nie ma czym oddychać taki skwar-koszmar ale juz pod koniec tygodnia ma byc kapkę chłodniej:)

O nie! Jak już ma być chłodniej, to niech będzie dopiero po weekendzie. Chcę chociaż odrobinę nacieszyć się słoneczkiem, morzem i plażą :)
22 lipca 2013 16:42 / 1 osobie podoba się ten post
Tak, za dobrze wykonaną pracę należy się nagroda!
22 lipca 2013 17:10 / 1 osobie podoba się ten post
Giunta ...gratuluje i zycze nastepnych 1000 postów. A poza tym wszystkim komunikuje, ze BUSZSZAAA! idzie. Chmurzyska ciemne, niebo groźnie mruczy, powietrze jakby zamarło...33,7 stopni...moze bedzie ulga...chociaz w TV dzisiaj jakas nawiedzona mówila ze 40 ma byc w najblizszych dniach. "...Deszcz! Deszcz! Otwórzcie wrota!..." - to taka mala zagadka z jakiej powieści ten fragment :)
22 lipca 2013 17:16 / 4 osobom podoba się ten post
Pozdrawiam wszystkie opiekunki, pochwalę się moim sukcesem że mimo smarkatego wieku udało mi się znaleźć pracę i dzisiaj upłynął trzeci tydzień na wyjeździe :) Czyli jednak nie ma nic niemożliwego
22 lipca 2013 17:20 / 1 osobie podoba się ten post
bakteria

Pozdrawiam wszystkie opiekunki, pochwalę się moim sukcesem że mimo smarkatego wieku udało mi się znaleźć pracę i dzisiaj upłynął trzeci tydzień na wyjeździe :) Czyli jednak nie ma nic niemożliwego

Smarkule górą:):):)Najmłodsza jednak już nie jesteś - wyprzedzila Cię koleżanka ur .93.:):):):)Niemniej jednak gratulacje się należą znając niemiecką niechęć do młodych opiekunek:):):)
22 lipca 2013 17:23 / 1 osobie podoba się ten post
W sumie zawdzięczam to otwartości rodziny, ale też pani z firmy ładnie mnie zareklamowała :)O, rocznik '93 też już walczy, super, nie jestem na bieżąco ;)
22 lipca 2013 17:26 / 1 osobie podoba się ten post
bakteria

Witaj - pamietam Ciebie przez Twoj nik super ze pracujesz napisz cos - gdzie i z czym sie zmagasz.Masz cos ciekawego to pisz,podziel sie z nami radosciami i zmartwieniami.Milego pobytu.Trzymaj sie.
22 lipca 2013 17:47 / 2 osobom podoba się ten post
dziękuje, mleczko47 :) Jestem koło Kolonii, moja podopieczna ma demencję i rozhulaną cukrzycę, do tego stopnia że czasami "z niczego" ma 600 cukru. 3 razy dziennie przychodzą Pflegedienst, z których jedna z upodobaniem zagląda mi do garów i udziela "dobrych rad" :D Poza tym rodzina w porządku, syn mieszka z rodziną w domu obok. Bardzo chciałabym wytrzymać do końca (2 miesiące) i mam nadzieję że się uda, choć czasem mam z babcią ciężkie chwile, jak dostanie fazę na chodzenie po całym domu, szarpanie za klamki, wkładanie śmieci do lodówki i takie tam.. Na szczęście nie trwa to dłużej jak 1 - 2 godziny i wradca do normy. Mam nadzieję że wystarczy mi cierpliwości, dobrze że jest to forum i Wy :)
22 lipca 2013 17:48 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Smarkule górą:):):)Najmłodsza jednak już nie jesteś - wyprzedzila Cię koleżanka ur .93.:):):):)Niemniej jednak gratulacje się należą znając niemiecką niechęć do młodych opiekunek:):):)

Podziwiam wszystkie tak młode dziewczyny decydujące się na taki rodzaj pracy.  Życzę wytrwałości 
22 lipca 2013 18:31 / 3 osobom podoba się ten post
Motylkom się nie chce figlować
Ptaszęta umilkły w krzakach
Kot do piwnicy się schował

nichts wirst du machen
das tödliche Wetter!!!

Wszystko ochłody szuka
Stworzenie każde i człowiek
Może się niebo zlituje
I jakąś burzą odpowie:)

Bo człowiek wybredny taki
Jak zimno szpetnie marudzi