Na wyjeździe #2

22 lipca 2013 18:32 / 1 osobie podoba się ten post
giunta

No 1000!

Pewnie beda dzisiaj dwie okazje 1000 post  i Ksiezna Kate urodzi dzidziusia.
22 lipca 2013 19:12
mleczko47

----drugi raczej malo interesujace----
22 lipca 2013 19:56
mleczko47

Dzidziuś otrzyma maskotkę z mojej miejscowości :)

http://www.youtube.com/watch?v=Rh-qbVDKoyE

http://24kurier.pl/Aktualnosci/Region/Gryfice/Slonik-do-palacu-Buckingham

A skąd się wziął słoń?

22 lipca 2013 19:57 / 1 osobie podoba się ten post
No i wykiwala nas burza. Jest wszedzie naokoło, ale akurat te dzielnice omija. Pani Skarb mówi ze to przez sąsiedni Horbach...dla niej wszystko co złe to z Horbachu przychodzi :)Aaaallleee! Tecze cudowna widze :) Az ma sie ochote pobiec i sprawdzic czy na jej koncu dzban złota znajde :) A poza tym...nadal nie ma czym oddychac...Wiec pozostaje dziesiaty prysznic wykonac i czekac...:)
22 lipca 2013 20:06 / 1 osobie podoba się ten post
Asik

No i wykiwala nas burza. Jest wszedzie naokoło, ale akurat te dzielnice omija. Pani Skarb mówi ze to przez sąsiedni Horbach...dla niej wszystko co złe to z Horbachu przychodzi :)Aaaallleee! Tecze cudowna widze :) Az ma sie ochote pobiec i sprawdzic czy na jej koncu dzban złota znajde :) A poza tym...nadal nie ma czym oddychac...Wiec pozostaje dziesiaty prysznic wykonac i czekac...:)

Asik a pamietasz jak to sie mowilo "za dziecka" ....powiedz tecza,pocaluj w ....... Niemca.Ja tam wole deszcz,pewniejsza przyjemnosc.
22 lipca 2013 20:13 / 3 osobom podoba się ten post
Donoszę, że we Wrocku upały nie takie straszne. Dużo tu drzew Niemcaszki w czasie swego 400-letniego pobytu nasadziły, to się jest gdzie schować przed słońcem. Prowadzę życie potwornie nudne i szalenie praktyczne, opieram ojca mego, wywalam jego rękami stosy nagromadzonego badziewia, a czytam tylko tygodniki, jadąc tu i tam w autobusach i tramwajach. W sobotę spędzimy dzień u mojej kumpeli, która z pasją robi cacko ze starego domu na wsi, już się cieszą na nas roje komarów!!!!

Giunta, gratulacje z okazji 1000 postu! Dużo nie piszesz, a popatrz ilesię już tej twórczości uzbierało!
Bakteria, fajnie zarabiać zdecydowanie więcej niż 1.600zł mając zaledwie 20 lat, coooo?

Chłodu życzę spragnionym go, ale nie sobie i innym ciepłolubnym!
22 lipca 2013 20:33 / 2 osobom podoba się ten post
No popatrzcie...człowiek bedac w Niemczech jeszcze innych tradycji sie uczy. jak wam mówilam wnuczka Skarbów brala ślub w Palestynie. I dzis własnie złozyli Skarbom wizyte. Złozyłam im życzenia a oni dali mi taki mieszek z bialego tiulu z pięcioma fasolkami z cukru. I poprosili zebym je zjadła dla nich. Bo to cos w rodzaju Zyczen. Kazda fasolka ma byc zjedzona; Jedna za zdrowie, druga za miłosc, trzecia za szczescie, czwarta za trwałosc a piąta zeby dzieci były. Ponoc to daje sie tylko rodzinie blizszej i dalszej...ale nie wiem do konca :) Musze wypytac.
22 lipca 2013 21:07
Bo głodne...a w DE najedzone...Kurcze nawet komary w DE maja lepiej. Moze jakis socjal maja ekstra. Mnei tez nie tykają a generalnie to czuje czesto ze jestem jedyną ich zywicielką.
Te fasolki sa z cukru...ja zjem tabliczke czekolady na raz i nie mam wzdec wiec po jednej fasolce tym bardziej.:)
22 lipca 2013 21:11 / 4 osobom podoba się ten post
Asik

No popatrzcie...człowiek bedac w Niemczech jeszcze innych tradycji sie uczy. jak wam mówilam wnuczka Skarbów brala ślub w Palestynie. I dzis własnie złozyli Skarbom wizyte. Złozyłam im życzenia a oni dali mi taki mieszek z bialego tiulu z pięcioma fasolkami z cukru. I poprosili zebym je zjadła dla nich. Bo to cos w rodzaju Zyczen. Kazda fasolka ma byc zjedzona; Jedna za zdrowie, druga za miłosc, trzecia za szczescie, czwarta za trwałosc a piąta zeby dzieci były. Ponoc to daje sie tylko rodzinie blizszej i dalszej...ale nie wiem do konca :) Musze wypytac.

Asik te fasolki to in vitro - uwazaj zebys nie zostala surogatka.
22 lipca 2013 21:19 / 2 osobom podoba się ten post
Ha, mimo upałów dokuczliwych dla co niektórych, humor nas nie opuszcza jak widzę, i dobrze!
Moja wnusia usiłuje wyżerać farfocle z dywanu, a ja myślę z radością, że jeszcze dwa lata i zrobi babci rozwalonej na kanapie drinka...Już się nie mogę doczekać!
Nawiasem mówiąc, ciekawe jaką ilość farfocli dywanowych może zjeść takie niemowlę bz trwałej szkody dla organizmu...
22 lipca 2013 21:19 / 1 osobie podoba się ten post
Nawet w upalne dni i wieczory - gdy nie ma się do kogo "gęby' po polsku otworzyć - z wami można się świetnie bawić!
22 lipca 2013 21:26
giunta

Dzidziuś otrzyma maskotkę z mojej miejscowości :)

http://www.youtube.com/watch?v=Rh-qbVDKoyE

http://24kurier.pl/Aktualnosci/Region/Gryfice/Slonik-do-palacu-Buckingham

A skąd się wziął słoń?

No super to sie nazywa PROMOCJA.Ktos ma dobre pomysly i chwala mu za to.
22 lipca 2013 21:40 / 1 osobie podoba się ten post
Witam :))) Jutro nadszedł sądny dzień... wyjeżdżam... a tak się denerwuję, że szok... cała w środku jestem niespokojna, bo w nowe miejsce, nowi ludzie i nowa wieś :) usnąć nie mogę, choć oczy mi się zamykają... pozdrawiam :*
P.s. Trzymajcie kciuki za mnie, Kochani :*
22 lipca 2013 21:45 / 1 osobie podoba się ten post
Trzymamy !
22 lipca 2013 21:45
Hej. Nie pisałam długo, bo coś mnie strasznie absorbowało, a teraz to już całkiem mam głowę jak balon. Mam okazję wynajęcia mieszkania za 250 euro miesięcznie, plus NK (prąd, woda), 2 pokoiki, balkon i umeblowane, okazja jakich mało. Ja dalej bym pracowała jako opiekunka, ale mój mąż (już emeryt) byłby 10 minut spacerkiem ode mnie i moglibyśmy się widywać, a przy okazji on uczyłby się niemieckiego i szukałby pracy. Rodzinka nie ma nic przeciwko temu. Co byście zrobiły na moim miejscu? Pracę tutaj mam super, Babcia przekochana, rodzina nie chce słyszeć o moim wyjeździe, a ja pomału realizuję to o czym była już tutaj mowa, że wiele z was chciałoby zamieszkać w Niemczech. Przyznam się, że ja tutaj jako opiekunka zarabiam raz więcej, niż w Polsce jako księgowa i to po tylu latach nauki. Jakoś nie kocha mnie ten mój kraj. Brać to? Muszę dać odpowiedź do jutra. Pomocy