Na wyjeździe #2

24 lipca 2013 18:02 / 1 osobie podoba się ten post
Sówka

Dziewczyny mam pytanie... moze smieszne ale dla mnie to problem. Jak sie myje wlosy osobie ktora nie wstaje z lozka. Siedzi czasami na wozku, wiem ze sa specjalne krzeselka pod prysznic dla takich osob ale to odpada bo babcia nie moze sie cala moczyc, ma opatrunki po odlezynach i zrobiona stomie wiec od poczatku bylam powiadomiona ze babcia jest myta jedynie "sciereczka" na mokro. Wczesniej mycie glowy wygladalo tak,ze podjezdzalismy do umywalki, babcia nachylala sie z wozka ile mogla do przodu i jakos to szlo, teraz niestety nie ma juz na to sily.

Jak nie masz gumej rynienki mozesz zrobic sama z folii i ręczników...

http://www.arbeitlandia.eu/kurs-opieki/199,mycie-glowy.html
24 lipca 2013 18:14
Asik

Jak nie masz gumej rynienki mozesz zrobic sama z folii i ręczników...

http://www.arbeitlandia.eu/kurs-opieki/199,mycie-glowy.html

Bardzo mi pomoglas, dziekuje
24 lipca 2013 19:00
Andrea z Aterimą z Krakowa pojechałam :)
24 lipca 2013 20:37
Sówka

Bardzo mi pomoglas, dziekuje

Sowa ! Moje gratulacje! jestes 300 osoba która polubila moje posty :)
24 lipca 2013 21:00 / 1 osobie podoba się ten post
Asik

Sowa ! Moje gratulacje! jestes 300 osoba która polubila moje posty :)

Pamietaj,ze bylam tez 200 osoba lubiaca Twoj post
24 lipca 2013 21:19 / 1 osobie podoba się ten post
Sówka

Pamietaj,ze bylam tez 200 osoba lubiaca Twoj post

Oj Sowa cos ty? Ty takie masz szczescie...no no....wceluj sie na 400 :)
24 lipca 2013 21:46
Sylwunia

Melduje się po przyjeździe... Miejscowość nazywa się OLCHING - Esting i jest niedaleko do Monachium...
Pani ma 70 lat jest bardzo sympatyczna, choc ma poczatki demencji,ale z tego co wiem niegroźne... spać lubi długo...Ma dwoje dzieci syna i córkę, mieszkają niedaleko, jest rozwiedziona od kilkunastu lat...dom na małej wiosce, ale niedaleko do sklepów... Pokój spoko bardzo nowocześnie, nowa kanapa, biurko, stolik fotel szafy regał. Jutro lub pojutrze dostanę telewizor... darmowe mam na Polskę na stacjonarne
internet założyli dziś na mój przyjazd, samochód do dyspozycji, niedziela wolna...poza tym na tygodniu po 3 godz. Żyć nie umierać... Już byliśmy na rundzie po mieście z synem i na śniadaniu...A teraz muszę się połózyć, bo mnie zmaga zmęczenie...

niedziela wolna, samochod do dyspozycji, 3godz w tygodniu.... rewelacja....moze ja tez tak kiedys trafie ....hahahaha
24 lipca 2013 21:47 / 4 osobom podoba się ten post
A nad morzem cudownie :) Dzisiaj zajrzałam na plażę dosłownie na chwilę, bo ledwo żyję po podróży, ale jutro mam zamiar szaleć od rana :) Pozdrawiam z wakacji!
24 lipca 2013 21:51
giunta

A nad morzem cudownie :) Dzisiaj zajrzałam na plażę dosłownie na chwilę, bo ledwo żyję po podróży, ale jutro mam zamiar szaleć od rana :) Pozdrawiam z wakacji!

No,no jaka Ty jesteś laska fiu,fiu :)
Też będę nad morzem ale we wrześniu.Pozdrów ode mnie mewy :)
24 lipca 2013 22:03
Sylwunia

Melduje się po przyjeździe... Miejscowość nazywa się OLCHING - Esting i jest niedaleko do Monachium...
Pani ma 70 lat jest bardzo sympatyczna, choc ma poczatki demencji,ale z tego co wiem niegroźne... spać lubi długo...Ma dwoje dzieci syna i córkę, mieszkają niedaleko, jest rozwiedziona od kilkunastu lat...dom na małej wiosce, ale niedaleko do sklepów... Pokój spoko bardzo nowocześnie, nowa kanapa, biurko, stolik fotel szafy regał. Jutro lub pojutrze dostanę telewizor... darmowe mam na Polskę na stacjonarne
internet założyli dziś na mój przyjazd, samochód do dyspozycji, niedziela wolna...poza tym na tygodniu po 3 godz. Żyć nie umierać... Już byliśmy na rundzie po mieście z synem i na śniadaniu...A teraz muszę się połózyć, bo mnie zmaga zmęczenie...

Sylwunia - mam nadzieje, ze Twoje zadowolenie trwac bedzie przez caly czas Twojego pobytu,
czego b.b.serdecznie  Ci zycze.
24 lipca 2013 22:10
Ginuta tylko ci pozazdroscic tego morza ,ale ja tez 12sierpnia bede juz nad morzem!!! i wtedy potrebuje słoneczka zeby sie troche zabarwic hehepozdrow odemni morze gdzie sie wybrałas kobietko ?nad to morze!!!
24 lipca 2013 22:36
85marzena

niedziela wolna, samochod do dyspozycji, 3godz w tygodniu.... rewelacja....moze ja tez tak kiedys trafie ....hahahaha

Marzena, po tym, co przeszłam z dziadkiem to, może zabrzmi zarozumiale, ale należy mi się lżejsze miejsce... Pani dziś sama kolację sobie zrobiła oczywiście pod moim nadzorem, bo gotowa jajko na chleb rozbić :)Już w łóżeczku jest... Ja też uciekam wypocząć z nadzieją na nowy dzień... 
p.s. wczoraj mnie osa użarła... a dziś noga jak balon spuchnięta, posmarowałam maścią, ale boli jak chol... 
Dobranoc!!!!!
24 lipca 2013 22:39 / 3 osobom podoba się ten post
Drogie urlopowiczki nadmorskie!
Pobyt nad polskim Bałtykiem ma wśród paru zalet i tę, że panie mające nadmiar ciałka bez krępacji je pokazują, co pozwoliło mi przez dwa tygodnie pobytu czuć się prawie jak modelka... I nigdy nad polskim morzem nie miałam złej pogody, z reguły przeważały ciepłe, słoneczne dni.
Giunta, uprawiasz windsurfing, czy tylko się byczysz?
Sylwuniu, jak dobrze, że po erotycznym dziaduniu, masz miłą odmianę!
A ja cieszę się, że po trudach dwutygodniowego pobytu we wrocławskim czyśćcu wracam do swojego skromnego, niemieckiego przedsionka raju...
Dobranoc, drodzy emigranci w stanie ruchu i spoczynku!
24 lipca 2013 22:45
ivanilia40

No,no jaka Ty jesteś laska fiu,fiu :)
Też będę nad morzem ale we wrześniu.Pozdrów ode mnie mewy :)

Spoko, pozdrowię ;)
24 lipca 2013 22:47
Zakręcona Mamuela

Ginuta tylko ci pozazdroscic tego morza ,ale ja tez 12sierpnia bede juz nad morzem!!! i wtedy potrebuje słoneczka zeby sie troche zabarwic hehepozdrow odemni morze gdzie sie wybrałas kobietko ?nad to morze!!!

Mam mamę w Trzebiatowie a to jest 10km od morza i teraz właśnie u niej jestem. Zdjęcie zrobiłam dzisiaj w Mrzeżynie :)