Na wyjeździe #2

26 lipca 2013 08:25
Sylwunia

Melduje się po przyjeździe... Miejscowość nazywa się OLCHING - Esting i jest niedaleko do Monachium...
Pani ma 70 lat jest bardzo sympatyczna, choc ma poczatki demencji,ale z tego co wiem niegroźne... spać lubi długo...Ma dwoje dzieci syna i córkę, mieszkają niedaleko, jest rozwiedziona od kilkunastu lat...dom na małej wiosce, ale niedaleko do sklepów... Pokój spoko bardzo nowocześnie, nowa kanapa, biurko, stolik fotel szafy regał. Jutro lub pojutrze dostanę telewizor... darmowe mam na Polskę na stacjonarne
internet założyli dziś na mój przyjazd, samochód do dyspozycji, niedziela wolna...poza tym na tygodniu po 3 godz. Żyć nie umierać... Już byliśmy na rundzie po mieście z synem i na śniadaniu...A teraz muszę się połózyć, bo mnie zmaga zmęczenie...

Sylwunia wspaniale !!! 
Spokojnej pracy Ci zyczę :)
26 lipca 2013 08:32
A tak w ogóle to dobry dzień. :))
Wczoraj zapowiadali burze i lipa , pogrzmiało, powiało, i poszło dalej :(( Nawet kropelka z nieba nie spadła.
Dziś może nie bedzie tak źle.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie :)
26 lipca 2013 09:46
Andrea, przecież dopiero przyjechałaś do domu i już wracasz?
26 lipca 2013 10:01
A u nas 3 dni pod rząd po południami były burze i ładnie popadało.
Miłego dnia wszystkim
26 lipca 2013 10:06 / 3 osobom podoba się ten post
Zapominalska jestem :)
Kochane Anny i Mirosławy !!!!!
Najlepsze życzenia imieninowe :)))
Buziaki.
26 lipca 2013 10:08
Andrejko dzięki za te kroplę bo narazie chlodno jest i niech tak zostanie :) 

26 lipca 2013 10:14 / 1 osobie podoba się ten post
Anki,Hanki i Mirki -wszystkiego naj naj naj w dniu imienin:)

26 lipca 2013 10:43
Witam panie,moze ktoras mi pomoze i powie co to jest hilfsdienst malteser,to jakas sluzba pomocnicza...nic nie wiem,a czytalam gdzies o tym i juz nie moge znalezc,dzieki.
26 lipca 2013 10:49
kruszynka1964

Witam panie,moze ktoras mi pomoze i powie co to jest hilfsdienst malteser,to jakas sluzba pomocnicza...nic nie wiem,a czytalam gdzies o tym i juz nie moge znalezc,dzieki.

http://www.malteser.de/  
http://www.pflege.de/malteser-hausnotruf?gclid=CMrmw_bjzLgCFUyS3god_TIAXw

tutaj znajdziesz odpowiedz na nurtujace Cie pytania... powodzenia....
26 lipca 2013 11:08
dziekuje.lubie imieniny
26 lipca 2013 11:37
Dziękuję !

Ja również składam wszystkim Annom wszystkiego najlepszegooooooo
26 lipca 2013 11:44 / 2 osobom podoba się ten post
Wszystkim Annom - tym ,,z imienia'' i tym ,,z nicku'' życzę wszystkiego najlepszego - dobrej pracy , szczęścia w życiu rodzinnym ,zdrowia , pięknych marzeń i radości ich spełnienia !
26 lipca 2013 11:49 / 1 osobie podoba się ten post
mozah aM

Wszystkim Annom - tym ,,z imienia'' i tym ,,z nicku'' życzę wszystkiego najlepszego - dobrej pracy , szczęścia w życiu rodzinnym ,zdrowia , pięknych marzeń i radości ich spełnienia !

Dziiękuję za życzonka w imeniu koleżanek imienniczek 
Ja też składam wszystki Annom najlepszego oby nam szybko leciało 
zapraszam na kawkę .........
kurcze urodziny spędziłam tu i imieniny też ...bu'
26 lipca 2013 13:03
Asik

Ja kupuje karte np w kiosku. Ale tam najczęsciej tylko po 15,20 i 30 euro. A ja potrzebuje za 25...ale sobie radze raz kupie za 30 a na nastepny m-c za 20. Co dalej robie. Otóz ładuje przez internet. Na pasku O2 jest taka opcja"Guthaben verwalten" Klikam na to i otwiera sie okienko . Wybieram opcje "Guthaben aufladen". Wtedy we wskazane miejsce wpisujesz kod jaki masz na karcie doładowującej. Klikasz "OK" i zrobione. jest jeszcze inna opcja. Wchodzisz na  strone internetową O2 Surfmanager i tam powinno byc twoje konto. Koniec.

Ja dodatkowo jeszcze wpisuje sms o treści Start Flatrate, żeby na cały miesiąc aktywować za 25e.

Wszystkim Annom, Aneczkom, Aniom, Hankom :) Wszystkiego najlepszego :)))
26 lipca 2013 13:05
kika1

http://www.malteser.de/  
http://www.pflege.de/malteser-hausnotruf?gclid=CMrmw_bjzLgCFUyS3god_TIAXw

tutaj znajdziesz odpowiedz na nurtujace Cie pytania... powodzenia....

powodzenie mi sie przyda,bo wszystko po niemiecku:dziekuje bardzo.