27 lipca 2013 21:01 / 6 osobom podoba się ten post
Boże, co ja dzisiaj przeżyłam. W czasie przerwy coś mnie podkusiło, aby zobaczyć sobie film z tych od 18 wzwyż. Rozłożyłam się wygodnie w fotelu , kliknęłam a tutaj stronka z niemiecką policją.... , dane mojego komputera oraz moje zdjęcie .... A pod spodem co mnie czeka, a więc wsadzą mnie do więzienia i to na całkiem sporo lat, przytoczony odpowiedni paragraf, albo jak się zlitują, to w najlepszym razie zapłacę taką karę, że będę pół życia za pół darmo tutaj robić. Byłam w takim szoku, że nie mogłam myszki utrzymać tak mi ręce latały... Co wyłączyłam komputer, to po starcie wszystko wracało do tej stronki. Oczami wyobraźni widziałam siebie wyprowadzaną z domu Babci, zakutą w kajdanki, na oczach sąsiadów... W panice zadzwoniłam do męża, trochę mnie uspokoił, bo powiedział, że jego kolega miał to samo, tylko jemu groziła polska policja.
Kilka oddechów i na spokojnie przeczytałam co mi grozi
Pod spodem było napisane, co trzeba zrobić, aby tego uniknąć. Trzeba tylko zapłacić 100 Euro i już wiedziałam, że chyba coś jest nie tak, bo przecież co to 100 Euro, za takie "straszne" przewinienie.
Krótka narada z kolegą informatykiem i przywróciłam system sprzed kilku dni, ale co przeżyłam to moje. Jeszcze do tej pory mam napis przy antywirusie, ze system jest zagrożony.
A miało być tak cudnie , następnym razem, to sobie mszę załączę