Na wyjeździe #2

01 sierpnia 2013 10:33 / 2 osobom podoba się ten post
Mnie takie zakupy zdecydowanie poprawiaja nastroj. Nie wydaje duzo, wiadomo, kasa do domu potrzebna, ale wczoraj pozwolilam sobie kupic dzinsy (znam ten fason z DE), bluzke, stanik i pierscionek z mojego ulubionego szkla za jedyne 46 CHF - bo akurat byla 30 % obnizka cen "na wszystko". Ja uwielbiam polowac na takie okazje, w DE mam karte klienta VIP w Takko i raz do roku, na urodziny, duza znizke indywidualna !
No, miejsce w walizce - z checia, z checia, widze tylko niejakie trudnosci techniczno-organizacyjne ....
01 sierpnia 2013 10:37 / 1 osobie podoba się ten post
Oj tam, Emilko, nie piętrz trudności.
Ja po prostu nie mam dostępu do sklepów. Tu, gdzie jestem - nie ma sklepów wcale. Do miasteczka, gdzie jadę rowerem pooglądać ludzi w Aldi - jest jeszcze tylko jeden sklep z odzieżą wiejsko - sportową. Kropka. No i oszczędność w domu i zagrodzie.
01 sierpnia 2013 10:40 / 1 osobie podoba się ten post
witajcie kochanienkie w czWARTECZEK...USMIECHU ZYCZE...:) POZDRAWIAM z Wiesbaden ...juz odliczm dni do domku....:)
01 sierpnia 2013 10:54 / 1 osobie podoba się ten post
No w moim pięknym Baden-Baden,ceny powalają na kolana,para dżinsów,kosztuje 500 euro,buty,od 200 euro w górę,najtanszy jest HM i oczewiście markety,więc kupuję tylko chemię,hi,hi,oszczędność w ciuchach a i tak zawsze mam problem z zapakowaniem.
01 sierpnia 2013 11:26 / 1 osobie podoba się ten post
To sie pochwale: na Bahnhofstrasse w Zurichu (ponoc jedna z najdrozszych ulic EU), jest sklep w typie Takko, obok H&M i wielkie SALE. Mam ucieche z drobnych zakupow. Mamusia - 500 EU za dzinsy??? Nie widzialam jeszcze takich cen ... Buty - tak, buty drogie, hi, hi, w sklepie Bata - wyprzedaz letnich, skorzanych klapek w cenach rzedu 20 - 30 CHF. Nie, nie nabylam, nie lubie w klapkach biegac.
01 sierpnia 2013 11:47 / 2 osobom podoba się ten post
emilia

To sie pochwale: na Bahnhofstrasse w Zurichu (ponoc jedna z najdrozszych ulic EU), jest sklep w typie Takko, obok H&M i wielkie SALE. Mam ucieche z drobnych zakupow. Mamusia - 500 EU za dzinsy??? Nie widzialam jeszcze takich cen ... Buty - tak, buty drogie, hi, hi, w sklepie Bata - wyprzedaz letnich, skorzanych klapek w cenach rzedu 20 - 30 CHF. Nie, nie nabylam, nie lubie w klapkach biegac.

Emila nie słyszałaś o Baden-Bade,toż to miasto milionerów,głównym deptakiem idziesz same firmoew sklepy ta cena dżinsów nie wiem czy dobrze napiszę to Wlanger,ceny kosmiczne,na każdym sklepie pisze mówimy po rosyjsku,wszyscy narzekają że Baden to drogie miasto,chodż ja mieszkam u zwykłych ludzi.
01 sierpnia 2013 11:48
kasia63

No nareszcie jesteś !!!!!!!
Niebieskie cus też mi sie pojawia ale klikam na białe gdzies z boczku i znika.

No ja tak robiam i nic,te wielkie niebieskie cos nie znika:(:(:(
Kto to wymyslil?Przypuszczam,ze miao ulatwic,ale mnie wkurza whrrrrrr:(:(:(
Kasiu napisz mi w mailu ten adresik,bo musze naskrobac,wiesz o czym mysle:)
01 sierpnia 2013 11:56
Powitać Wszystkich i każdego z osobna :) u mnie znów gorąco jak w piekle. Właśnie wróciłyśmy z zakupów... Moja Anne jest niemożliwa, muszę jej ciągle pilnować i zwracać uwagę, by nie napakowała do koszyka jakiś niepotrzebnych rzeczy... Dziś np. Były to szczoteczki do zębów opakowanie 3 szt.x 2 :))) Zaraz jedziemy na obiadek proszony... Chce mi się żyć tu naprawdę... :) Miłego dnia :*

P.s. Znalazłam ogłoszenie: 
http://praca.gratka.pl/oferta/opieka-nad-domem-i-prowadzenie-gospodarstwa-domowe-1972695.html?ap=488536&utm_source=ap_praca&utm_campaign=powiadamiacze&utm_medium=email
01 sierpnia 2013 12:03 / 2 osobom podoba się ten post
Witaj Hogata po wakacjach. Siostrę Ci znalazłam. :)
01 sierpnia 2013 12:04
Sylwunia

Powitać Wszystkich i każdego z osobna :) u mnie znów gorąco jak w piekle. Właśnie wróciłyśmy z zakupów... Moja Anne jest niemożliwa, muszę jej ciągle pilnować i zwracać uwagę, by nie napakowała do koszyka jakiś niepotrzebnych rzeczy... Dziś np. Były to szczoteczki do zębów opakowanie 3 szt.x 2 :))) Zaraz jedziemy na obiadek proszony... Chce mi się żyć tu naprawdę... :) Miłego dnia :*

P.s. Znalazłam ogłoszenie: 
http://praca.gratka.pl/oferta/opieka-nad-domem-i-prowadzenie-gospodarstwa-domowe-1972695.html?ap=488536&utm_source=ap_praca&utm_campaign=powiadamiacze&utm_medium=email

Sylwunia,hi,hi czytałam,tylko do jakiej pracy,hi,hi,niestety ja się nie łapie,latka nie te i Dody urodą nie przebije,hi,hi.
01 sierpnia 2013 12:14
Cześć Hogata ;-))) Witamy w pracy.
01 sierpnia 2013 12:24 / 1 osobie podoba się ten post
Sylwunia ciekawe to ogłoszenie... tylko dla mnie trochę za wcześnie... chcę coś nowego od października...

Ale grzeszę dziewczyny... zrobiłam sobie sałatkę owocową na obiad... no ale smak poprawiłam lodami... ale mniamuśne!
Zostało mi jeszcze... może ktoś ma ochotę to zapraszam, tylko spieszcie się, bo wybywam za niedługo na basen... :D Żyć nie umierać... hehehehe!
01 sierpnia 2013 12:45 / 2 osobom podoba się ten post
IGGA

Witaj Hogata po wakacjach. Siostrę Ci znalazłam. :)

To ta brzydsza siostra-HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA;zawsze chce mnie przegonic w wygladzie,w rozumie i w ogole we wszystkim,ale Jej nie wychodzi,przez co jest wredna i zgryzliwa,ale ja mam to gdzies-Hahahahahahahahahaha

Mucha :):):) Witaski

Sylwunia,kurcze mac juz za stara jestem,hmmmmmmmmm,chyba sie odmlodze hihihihihi:):):)
01 sierpnia 2013 12:48 / 1 osobie podoba się ten post
Mialo byc Mycha-sorki,no ale mnie te niebieskie cos denerwuje,nawet nie moge edytowac-MASAKRA:(:(:(
01 sierpnia 2013 13:01
Hogata witaj szkoda że w naszym mieście nie udało nam się spotkać,tali ja się piszę na sałatkę u nie dziś gołąbkowa,ale jeszcze się gotuje,ale też zapraszam,póżniej wizyta u lekarza,zdrówko trzeba sprawdzić puki czas.