Nasza Perfumeria

08 maja 2016 19:03
pytajka

fioletowa myszo-opiszę krótko-rześki ! Z delikaną nutą różaną.
Dla mnie "szanelka nr.5" ewidętnie pachnie kwiatowo! Tak słodziutko,że aż mdli.No ale "darowanemu koniowi...itd."

To aldehydy tak przykro walą po nosie, kwiaty pachną ;).
08 maja 2016 19:16
Dziewczyny-"szanelka"kwiatowa jest i basta.A może mi na węch padło?Poleciałam do łazienki po flakonik-wącham,wącham i....kwiaty jak nic.
salazar-zacytuję "klasyka":spokojna twoja rozczochrana...perfumy "zażywam"w kroplach jeno!
08 maja 2016 19:25 / 1 osobie podoba się ten post
pytajka

Dziewczyny-"szanelka"kwiatowa jest i basta.A może mi na węch padło?Poleciałam do łazienki po flakonik-wącham,wącham i....kwiaty jak nic.
salazar-zacytuję "klasyka":spokojna twoja rozczochrana...perfumy "zażywam"w kroplach jeno!:-)

Pytajko, nie wiem, czy czytałaś wcześniejsze posty, ja też Chanel Nr 5 nie lubię, ale mi aldehydy w niej przeszkadzają, kwiaty pojawiają się, niestety, dużo za późno ;).
08 maja 2016 19:45 / 1 osobie podoba się ten post
Tak przeczytałam.I własciwie ocena perfum należy do tych:o gustach się nie dyskutuje. Podobno-dodam przekornie!
08 maja 2016 20:13 / 2 osobom podoba się ten post
pytajka

Dla mnie "szanelka nr.5" ewidętnie pachnie kwiatowo! Tak słodziutko,że aż mdli.No ale "darowanemu koniowi...itd."

Rzeski :)) Lubie rzeski ale pewnie inny niz Cloe. Poniucham sobie jak do jakiej perfumerii trafie. Albo probke poprosze,zeby dali. 
Chanelka smierdzi  Kazdemu inaczej,wiadomo ale wedlug mnie jest ohydna.
08 maja 2016 20:25
Pytanie w kwestii formalnej: mówicie o perfumach Chloe ;) ? O których dokładnie?
08 maja 2016 20:27
salazar

Pytanie w kwestii formalnej: mówicie o perfumach Chloe ;) ? O których dokładnie?

A Ty wiesz,ze zapomnialam zapytac Kurcze,to przez te diabelskie aforyzmy! Glowa juz nie ta..
08 maja 2016 22:39 / 1 osobie podoba się ten post
pytajka

Też bym powiedziała, że pachnie kwiatowo, ale nie słodko:) 
Oczywiście każdy ma swoją percepcję. 
09 maja 2016 20:18
wichurra2

Też bym powiedziała, że pachnie kwiatowo, ale nie słodko:) 
Oczywiście każdy ma swoją percepcję. 

Szyprem wali a kwiaty gdzies spod spodu sie dobijaja. Tylko,ze prawie ich nie slychac;)
09 maja 2016 20:23
A co to jest ten szypr? Jakoś z drzewem mi się kojarzy.
09 maja 2016 20:33
wichurra2

A co to jest ten szypr? Jakoś z drzewem mi się kojarzy.

To taka mieszanka roznych skladnikow,ktore nie tworza jakiejs oczywistej nuty zapachowej. Roznie ale najczesciej cytrusy plus kwiaty plus mech. Ale tak sie musza zmieszac,ze niczego nie rozroznisz  Nie wiem czy zrozumialas moj belkot?
09 maja 2016 20:36
fioletowa.mysz

To taka mieszanka roznych skladnikow,ktore nie tworza jakiejs oczywistej nuty zapachowej. Roznie ale najczesciej cytrusy plus kwiaty plus mech. Ale tak sie musza zmieszac,ze niczego nie rozroznisz :-) Nie wiem czy zrozumialas moj belkot?

hmm - nie do końca, ale już jestem bliżej:)  Czytam sobie o tych szyprach i chyba ja je lubię, bo znalazłam listę perfumów szyprowych i jest na niej kilka takich, co lubię. Przede wszystkim Mademoiselle, ale też be deliciouse DKNY, Miss Dior, Chanel Chance. 

09 maja 2016 20:45 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra2

hmm - nie do końca, ale już jestem bliżej:)  Czytam sobie o tych szyprach i chyba ja je lubię, bo znalazłam listę perfumów szyprowych i jest na niej kilka takich, co lubię. Przede wszystkim Mademoiselle, ale też be deliciouse DKNY, Miss Dior, Chanel Chance. 

Oto kilka popularnych damskich zapachów szyprowych:
Cristalle, Chanel
Chance, Chanel
Coco Mademoiselle, Chanel
Aromatics Elixir, Clinique
Miss Dior, Christian Dior
Knowing, Estée Lauder
Fendi, Fendi
Ysatis, Givenchy
Aqua Allegoria Herba Fresca, Guerlain
Caleche, Hermes
Attraction, Lancome
Deci Dela, Nina Ricci
For Her, Narciso Rodriguez 
Eau du Soir, Sisley
09 maja 2016 20:49
O rany tyle lat żyje i teraz się dowiedziałam że moje ulubione to szyfrów Dzięki myszko
09 maja 2016 20:50
andaluzja55

O rany tyle lat żyje i teraz się dowiedziałam że moje ulubione to szyfrów Dzięki myszko:tanczy:

Szyprowe