04 listopada 2015 09:53 / 4 osobom podoba się ten post
terka8Ja też mam doła.Pech,naiwność,głupota-nie wiem..Drugi raz dałam się wrobić 'profesjonalnej firmie".Nie śpię,jestem wrakiem człowieka.Dostałam opis PDP informujący o "sporadycznych"kłopotach ze snem.Na miejscu okazało się,że Pani śpi po 2-3 godziny i budzi.Zrywam się w nocy po 3-4 razy.Rodzina ściągnęła niemieckiego koordynatora,który stwierdził,że opiekunka ma być dostępna 24/24.Podobno mogę sobie pospać w czasie 2-godzinnej przerwy:)
Proszę polską agencję o natychmiastowe ściągnięcie mnie do Polski,ale nie widzę entuzjazmu.Każdy udaje,że nie wiedział.Przecież to przechodzi ludzkie pojęcie .Niewolnictwo w UE. W Polsce są jakieś uczciwe firmy wysyłające opiekunki do Niemiec,czy tylko o kasę chodzi-kosztem naszego zdrowia?
Terka - Kochana...brak mi słów!!! Wiem, co czujesz bo kiedyś miałam taką samą sytuację... Wyjechalam wtedy po raz drugi z PR24 - potentatem na rynku usług opiekuńczych. Co innego było w opisie pacjenta, co innego okazało się w rzeczywistości... Żona mojego POP zamówiła opiekę nocną!!! O czym, oczywiście, mnie nie pionformowano! Widziałam dokumenmty, które wypełniła ta kobieta - jak byk stało - pacjent potrzebuje opieki w nocy!!!! Ja, niczego nieświadoma, na pytanie "ile razy wstawałam w nocy" - odpowiadałam zgodnie z prawdą "ani razu". I tak było przez 3 dni. Po czym pani wyjęła dokumenty i mi pokazała na czym ma moja praca polegać... na służbie nocnej i... dziennej...24 godzinnej!!!! Bo skoro pracuję w firmie z logo "24" to tak też powinnam pracować!!!! Natychmiast skontaktowałam się z PR24... moje gadanie to jak rzucanie grochem o ścianę!!!! Ja w nocy nie spalam wcale... wstawałam nawet po 15 razy... Mogłam odespać w dzień...w czasie mojej 3 godzinnej przerwy!!! A spróbuj zasnąć jak wszystko się w środku trzęsie ze zmęczenia...Byłam wtedy świeżynką, bałam się, że jak zgłoszę natychmiastowy zjazd, to potem nie dostanę nowej oferty... Głupia ja, oj głupia... Ważyłam wtedy 10kg mniej niż teraz...(a teraz jestem szczupła) ... biust wisiał... włosy wypadały garściami... Na moje monity PR24 życzyła mi "aby mój pacjent nie wybudzał się tak często w nocy".... a jak on miał sie wybudzać skoro wcale nie zasypiał??? Ciągle się tylko ubierał i sikał gdzie popadło... Andrea zna ten przypadek bo ją kiedyś moja zmienniczka wymieniała... Ja byłam pierwsza na tej stelli, zmienniczka poinstruowana przeze mnie - już na drugi dzień zgłosiła rezygnację ale i tak musiała te 2 tygodnie tam się męczyć...
Reasumując - żądaj NATYCHMIASTOWEGO ZJAZDU - nie popełniaj mojego błędu... błagam!!!! Trzyma kciuki za Ciebie i daj znać co załatwiłaś - przytulam...