Ranking firm rekrutujących Opiekunki do pracy w Niemczech

10 grudnia 2018 14:07

Zapraszamy do zapoznania się z rankingiem wybranych firm, rekrutujących Opiekunki oraz Opiekunów do pracy w Niemczech.


https://www.opiekunki24.pl/ranking-firm


 


Ranking firm oparty jest na 40 kategoriach, dotyczących szczegółowej oferty firm, a źródłem rankingu są strony internetowe pracodawców oraz informacje od firm.


Celem rankingu jest ułatwienie Opiekunkom oraz Opiekunom dokonania wyboru pracodawcy, który spełnia ich oczekiwania. Dzięki plusom i minusom, dowiesz się, która firma, jakie oferuje warunki współpracy. Możesz m.in. sprawdzić, która firma posiada stronę internetową, biura, wsparcie koordynatorów, wspiera kandydatów w nauce języka niemieckiego itp.


Gratulujemy najlepszym pracodawcom, którzy mają w ofercie największy wachlarz wsparcia dla kandydatów: ATERIMA MED, AJ Partners, Medipe, Promedica Care, Gowork.pl


Podczas kolejnej edycji rankingu, zachęcamy do udziału również inne firmy.


Mamy nadzieję, że ranking przedstawi wam w uporządkowany sposób wszelkie plusy i  minusy poszczególnych kategorii oraz ułatwi wam wybór idealnego pracodawcy.


A Ty, jakie masz doświadczenia z firmami, które wzięły udział w rankingu? Zapraszamy do komentowania!

10 grudnia 2018 15:14

Bardzo dobrze , że umieściliście Państwo w wstępie do rankingu takie zdanie : " Dane pochodzą bezpośrednio od firm lub bazują na ogólnie dostępnych informacjach z internetu. " bo inaczej uznałabym ten ranking jako dobrze opłaconą reklamę niestety nie za bardzo mającą wiele wspólnego z rzeczywistą ocena osób , które na te pracują na te firmy czyli z oceną opiekunek . Może warto było bardziej poczytać niesponsorowane strony w których opiekunki wymieniają się opiniami na temat firm . Ranking na pewno by się zmienił . Proponujecie Państwo kontakt mailowy jako uzupełnienie tego rankingu . Bądźmy realistami - dużo Pań nie napisze bo boją się po prostu na wszelki wypadek spalić za sobą mosty w przypadku wydania negatywnej opinii . A nie prościej byłoby w tych wszystkich kategoriach umożliwić opiekunkom np ocenę od 1 do 10 danej kategorii , zebrać statystyczna próbkę / jak nas jest tylko w Niemczech ok 200 tyś - to próbka reprezentatywna to jakieś 50 tyś i wtedy wystawić w miarę optymalny ranking firm . Ranking wiarygodny bo oparty o ocenę osób które na te firmy pracują


Dziękujemy za wypowiedzi. Ranking, jak wskazują kategorie, opiera się na faktach, nie na subiektywnych opiniach o firmach. Kategorie dotyczą konkretnych informacji, takich jak np.: strona www, oddział firmy itd.. Natomiast ten ranking nie wyklucza w przyszłości stworzenia rankingu, opartego na ocenie firm przez kandydatów. Pozdrawiamy serdecznie.

10 grudnia 2018 15:29 / 1 osobie podoba się ten post
Ranking jest smieszny, promedica na drugim miejscu? ;)po co robic te rankingi sponsorowane i mieszac ludziom w glowach?
10 grudnia 2018 16:56 / 1 osobie podoba się ten post
Wiecie co, mam osobiste porównanie dwóch z tych firm. Zaczynałam z promediką a skończyłam na goworku. W ogóle nie rozumiem jakim cudem promedika jest na drugim miejscu. Tak jak zawiodłam się na promedice to chyba nikt nie opisze bo takie ładne reklamy mają a jakie to super oferty a niech ich!!!!!! Uciekłam stamtąd dość szybko bo miałam wyjątkowego pecha do zleceń. Teraz z kolei trafiłam na stałe zlecenie i już się trzymać go będę na pewno jakiś czas. Koordynatorzy przynajmniej się mną interesują i dzwonią regularnie czy wszystko ok. Jak nie okej to zaraz wydzwaniają do rodzinki i no problemo. Nie wiem jak inne firmy ale tu akurat to ranking w ogóle nie odzwierciedlił rzeczywistości.
11 grudnia 2018 17:58 / 4 osobom podoba się ten post
I wszystko wiadomo w rankingu firm.Same siebie polecaja i ludzie z PR reklamę robią. A poiwnien byc to ranking zlecenoiobiorców,bo wiekszość firm ma umowy zlecenia.Najlepszym poleceniem dla mnie jest zadowolona opiekunka ,która poleca firmę i jest zadowolona .W miarę znajoma opiekunka.Bo biurowe piszpanny często robią jednorazową reklame firmy w której pracują.
12 grudnia 2018 16:05 / 1 osobie podoba się ten post
basiabasia71

Wiecie co, mam osobiste porównanie dwóch z tych firm. Zaczynałam z promediką a skończyłam na goworku. W ogóle nie rozumiem jakim cudem promedika jest na drugim miejscu. Tak jak zawiodłam się na promedice to chyba nikt nie opisze bo takie ładne reklamy mają a jakie to super oferty a niech ich!!!!!! Uciekłam stamtąd dość szybko bo miałam wyjątkowego pecha do zleceń. Teraz z kolei trafiłam na stałe zlecenie i już się trzymać go będę na pewno jakiś czas. Koordynatorzy przynajmniej się mną interesują i dzwonią regularnie czy wszystko ok. Jak nie okej to zaraz wydzwaniają do rodzinki i no problemo. Nie wiem jak inne firmy ale tu akurat to ranking w ogóle nie odzwierciedlił rzeczywistości.

Droga Basiu, a powiedź mi czym się różnią te firmy? Każda jednakowo duża, najważniejsze tak jak piszesz dobrze trafić, bez niespodzianek. W firmach możemy przebierać od wyboru do koloru.
13 grudnia 2018 15:30 / 2 osobom podoba się ten post
Magdalenka

Droga Basiu, a powiedź mi czym się różnią te firmy? Każda jednakowo duża, najważniejsze tak jak piszesz dobrze trafić, bez niespodzianek. W firmach możemy przebierać od wyboru do koloru. :-)

Firm jak psów, do wyboru do koloru :) Czym się różnią? To oczywiście napiszę, a no pierwsza sprawa to zarobki jak jedziesz ze słabym językiem. Jak w promedice zaczynałam to mi proponowali 700 euro!!!!! W goworku zaczynałam od 950 a teraz jak język mi się znacznie poprawił bez problemu mam  ładnych kilka stówek więcej. Teraz znowu obłsuga i koordynatorzy. Wcześniej pani w biurze ładnie mówiła że wszystko ślicznie wyglądało do momentu wyjazdu potem kontakt z firmą się raptem urywał. W goworku i w biurze byłam przyjęta jak człowiek i na wyjeździe za każdym razem dzwonią do mnei czy wszystko ok czy przyjęta dobrze itp pogadać zawsze mogę w razie potrzeby. I chociażby właśnie tym a to dla mnie najważniejsze żeby jak człowiek zarabiać i móc liczyć na kogoś w raizie potrzeby.
14 grudnia 2018 13:48 / 1 osobie podoba się ten post
basiabasia71

Firm jak psów, do wyboru do koloru :) Czym się różnią? To oczywiście napiszę, a no pierwsza sprawa to zarobki jak jedziesz ze słabym językiem. Jak w promedice zaczynałam to mi proponowali 700 euro!!!!! W goworku zaczynałam od 950 a teraz jak język mi się znacznie poprawił bez problemu mam  ładnych kilka stówek więcej. Teraz znowu obłsuga i koordynatorzy. Wcześniej pani w biurze ładnie mówiła że wszystko ślicznie wyglądało do momentu wyjazdu potem kontakt z firmą się raptem urywał. W goworku i w biurze byłam przyjęta jak człowiek i na wyjeździe za każdym razem dzwonią do mnei czy wszystko ok czy przyjęta dobrze itp pogadać zawsze mogę w razie potrzeby. I chociażby właśnie tym a to dla mnie najważniejsze żeby jak człowiek zarabiać i móc liczyć na kogoś w raizie potrzeby.

Droga Basiu i na co tyle nerwów? Myślisz, że ty jedna przechodziłaś problemy w swojej firmie? Wystarczy przeczytać opinie na Goworku o Goworku. Nie ma idealnych firm, wszystko jest kwestią szczęścia i naszego rozumu.
14 grudnia 2018 17:45 / 1 osobie podoba się ten post
Wiesz co to nie o nerwy chodzi ile o zwykłe kpiny żeby za 700 euro mnie posyłali do Niemiec. A mi tu chodzi o promidikę!!!! Wiem że nie ja jedna tylko ja się pytam dlaczego oni tak lecą z ludźmi w durnia??
17 grudnia 2018 13:36
teresadd

I wszystko wiadomo w rankingu firm.Same siebie polecaja i ludzie z PR reklamę robią. A poiwnien byc to ranking zlecenoiobiorców,bo wiekszość firm ma umowy zlecenia.Najlepszym poleceniem dla mnie jest zadowolona opiekunka ,która poleca firmę i jest zadowolona .W miarę znajoma opiekunka.Bo biurowe piszpanny często robią jednorazową reklame firmy w której pracują.

Tak, tylko my same nie jesteśmy sobie ufne. Jak dobrze mówimy o firmie i jesteśmy zadowolone, to ktoś zaraz podejrzewa, że jesteśmy tą "piszpanną" z biura. Bo przecież w naszym świecie nie jest dobrze być zadowoloną z firmy opiekuńczej. 
19 grudnia 2018 09:30 / 1 osobie podoba się ten post
czytam trn ranking i fakt, troche przesadzony, ale w sumie to wyjechałam z promedicą juz kilka razy, zawsze jest tak jak byc powinno. nie wiem jak jest z innymi firmami, za pierwszym razem wybrałam taką, której zaufam, teraz już jade z nimi bo iwem co mnie czeka. Kasa ok ( ale mówie teraz juz bardzo dobrze po niemiecku, a to sie liczy), podopieczni różni, ale generalnie jest ok.
19 grudnia 2018 17:19 / 1 osobie podoba się ten post
Animak

czytam trn ranking i fakt, troche przesadzony, ale w sumie to wyjechałam z promedicą juz kilka razy, zawsze jest tak jak byc powinno. nie wiem jak jest z innymi firmami, za pierwszym razem wybrałam taką, której zaufam, teraz już jade z nimi bo iwem co mnie czeka. Kasa ok ( ale mówie teraz juz bardzo dobrze po niemiecku, a to sie liczy), podopieczni różni, ale generalnie jest ok.

Szczęściara :) Fakt, bardzo dużo zalezy na jakie zlecenie trafisz na początek. Można się zrazić od razu na wstępie jednak kiedy już któryś raz jest to samo że starasz się jak możesz najlepiej i masz z tego psi zarobek to szukasz dalej. Ja tak zrobiłam i nie żałuje
09 stycznia 2019 16:37
Dziewczyny - opiekunki  nie pojechałabym do pracy przez żadną polska Agenturę wszystkie wykorzystuja Wasza pracę do utrzymania siebie ,  mozna samemu znalezść ofertę i pracowac na dziłalność , albo pracowac przez niemieckie Agentury na niemiekich umowach .
 
09 stycznia 2019 18:24 / 1 osobie podoba się ten post
Helen13

Dziewczyny - opiekunki  nie pojechałabym do pracy przez żadną polska Agenturę wszystkie wykorzystuja Wasza pracę do utrzymania siebie ,  mozna samemu znalezść ofertę i pracowac na dziłalność , albo pracowac przez niemieckie Agentury na niemiekich umowach .
 

A jakie masz konkretne korzysci z pracy na własnej działalności / polskiej lub niemieckiej / lub pracy przez niemieckie agentury na niemieckich warunkach w porównaniu z pracą na umowy zlecenia / bo tylko chyba takie są / z polskimi agencjami . Wymien kilka konkretnych .
 
10 stycznia 2019 15:58
To że sama ustalam sobie cenę , omijam kłamstwa dotyczaące skladek ZUS które Agentury Polskie placą, przey samodzielnej pracy rodzina niemiecka cie szanuje wiedzą jakimi wyzyskiwaczami sa polskie Agentury i tylko dlatego ze nie moga znależć ofert na samozatrudnienie czasowo nawiazują współpracę. Zreszta juz niedługo i tak Agentury ktore wszędzie sie wciskają strcą rynek niemiecki bo prawo się zmienia . A co do przykładów podaj prywatnego maila to napisze jak i gdzie szukać ofert samodzielnych , nie będę tu robiła Agencjom przysługi
); ?>
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies. Wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zapoznaj się z polityką prywatności.