Zmienniczki

23 maja 2014 07:35
Ona_Lisa

Czy miałyscie już taka sytuacje, że zmienniczka jest tzw Protegowana ??

Protegwana przez kogo?
23 maja 2014 07:36
Ona_Lisa

Ona  hihihih ja to od poczatku jestem protegowana  hahahaa jak dziadek chcial golnac to zawsze mówil ,, prosze kupic i sie nie bac pani to moja protegowana  ożesz Ty w morde a tak na serio  trzeba bylo zapytac kto ja protegowal  
23 maja 2014 08:33
beata

Ona :-)  hihihih ja to od poczatku jestem protegowana :-) :-) :-) :-) :-) :-)  hahahaa jak dziadek chcial golnac to zawsze mówil ,, prosze kupic i sie nie bac pani to moja protegowana :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)  ożesz Ty w morde a tak na serio  trzeba bylo zapytac kto ja protegowal:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) 

Protegowana prze Firme, przez koordynatorke.
23 maja 2014 08:35
Ona_Lisa

To chyba normalne,Ty tez jesteś protegowana.Jak inaczej moga twoja kandydaturę przedstawić.
23 maja 2014 08:38
Mleczko, nie oto chodzi, Ona zna sie osobiscie z koordynatorka, miło sie witaja itp
Zmienniczka ma stawke taka, jak przy Osobie leżacej, Ja ma tak sobie, nie za dużo,oto mi chodzi, że jest z tzw wyższej półki.
23 maja 2014 08:44 / 4 osobom podoba się ten post
Są takie co się przechwalają ,jak to nic nie robią ,jak miały dobrze gdzieś tam , jak ich rodzina uwielbiała.Najbardziej nie lubię i mnie to wkurza , jak zmienniczka mówi do mnie po niemiecku i przekazuje mi sztele.
23 maja 2014 08:45 / 2 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Mleczko, nie oto chodzi, Ona zna sie osobiscie z koordynatorka, miło sie witaja itp
Zmienniczka ma stawke taka, jak przy Osobie leżacej, Ja ma tak sobie, nie za dużo,oto mi chodzi, że jest z tzw wyższej półki.

No moze ma jakieś walory,lepszy jezyk, czy cos innego.I co Ty z ta "wyższa pólka" bo zaczne podejrzewac czyja zmienniczka jesteś.Ja tu półki nie mam ,najwyżej grzędę.
23 maja 2014 08:48 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

No moze ma jakieś walory,lepszy jezyk, czy cos innego.I co Ty z ta "wyższa pólka" bo zaczne podejrzewac czyja zmienniczka jesteś.Ja tu półki nie mam ,najwyżej grzędę.

Nie prawda, po prostu zna sie z koordynarka dlatego za ta sama prace, ja mam niższa stawke Ona wygorowana,,Jezyk nie ma lepszy, a jezeli Mleczko nie rozumiesz o czym Ja pisze, to prosze..............pauza.
23 maja 2014 09:22 / 4 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Nie prawda, po prostu zna sie z koordynarka dlatego za ta sama prace, ja mam niższa stawke Ona wygorowana,,Jezyk nie ma lepszy, a jezeli Mleczko nie rozumiesz o czym Ja pisze, to prosze..............pauza.

Nie obrażaj się na Mleczko , bo nic złego nie napisała , zadała Ci tylko proste pytania . Jeżeli język ma na takim samym poziomie jak Ty to niesprawiedliwe , zgadzam się z tym . Zmienniczki czasem się przechwalają , bierz na to poprawkę ..... A może ona dłużej pracuje w tej agencji niż Ty i załapywała się po prostu na podwyżki . :)))))))
23 maja 2014 09:32 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Nie obrażaj się na Mleczko , bo nic złego nie napisała , zadała Ci tylko proste pytania . Jeżeli język ma na takim samym poziomie jak Ty to niesprawiedliwe , zgadzam się z tym . Zmienniczki czasem się przechwalają , bierz na to poprawkę ..... A może ona dłużej pracuje w tej agencji niż Ty i załapywała się po prostu na podwyżki . :)))))))

No właśnie ja sie tylko dopytywałam.
23 maja 2014 09:34 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

No właśnie ja sie tylko dopytywałam.

przepraszam...
23 maja 2014 09:34 / 2 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

A może ma ''dłuższy przebieg''i większe doświadczenie.
23 maja 2014 09:48 / 5 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Koordynatorki jak z nami rozmawiają ( jeśli ) to robią w ten sposób , że odbieramy to tak jak byśmy były najważniejsze. Twoja zmienniczka może być ( nie musi )tak płytka i zarozumiała ,że odbiera to jako " protegowanie " , toż to zwykły psychologiczny marketing . Wkurza mnie przechwalanie się  , bo tej drugiej stronie przecież jest przykro , czuje się gorsza ..... Byłam długo , bo dwa i pół roku na jednej szteli , ale w rozmowach z kobitkami tłumaczyłam im , że mam więcej ponad stówę , bo jestem po podwyżkach , weryfikacjach językowych itd. ja doszłam do szumnej , zawrotnej sumy ok. 850 euro a one były początkujące . Nie mogłam się chwalić znajomościami z koordynatorką , bo zmieniały mi się z prędkością światła :)))))))DDDD
23 maja 2014 10:10 / 5 osobom podoba się ten post
Przez słowo protekcja rozumiem "polecona przez kogoś", no a przez kogo ma być polecona jak nie przez koordynatorke reprezentującą firme? Protekcja byłaby gdyby koordynatorka znała rodzine i w rozmowie wspomniała np. "to jest moja bliska znajoma więc proszę przymknąć oko na ewentualne niedociągnięcia" lub coś w tym stylu. Innej protekcji nie widze jeżeli chodzi rodzine i opiekunke. Koordynatorka może załatwić po znajomości wyższe zarobki, chociaż też nie wiem czy ma taką władze.
Może Twoja zmienniczka pomyliła słowa i zamiast "protegowana" jest "zobligowana" do opieki hahaah! :-D
23 maja 2014 10:27 / 1 osobie podoba się ten post
Sówka

Przez słowo protekcja rozumiem "polecona przez kogoś", no a przez kogo ma być polecona jak nie przez koordynatorke reprezentującą firme? Protekcja byłaby gdyby koordynatorka znała rodzine i w rozmowie wspomniała np. "to jest moja bliska znajoma więc proszę przymknąć oko na ewentualne niedociągnięcia" lub coś w tym stylu. Innej protekcji nie widze jeżeli chodzi rodzine i opiekunke. Koordynatorka może załatwić po znajomości wyższe zarobki, chociaż też nie wiem czy ma taką władze.
Może Twoja zmienniczka pomyliła słowa i zamiast "protegowana" jest "zobligowana" do opieki hahaah! :-D

Ja też się czuję protegowana, ale moja zmienniczka jest również protegowana. Przez szefową, przez PDP, przez rodzinę. Nie wiem ile zarabia, bo mnie interesuje tylko mój portfel. Z szefową (której na oczy nie widziałam) rozmawiam jakby była moją długoletnią znajomą- wiąże się to zapewne z naszym podejściem do ludzi.
Jesteśmy zadowolone z naszej pracy,  zarobków, układów z PDP - stąd pewnie wynika uczucie protekcji. Były tutaj dziewczyny, które nie czuły bluesa Dr i podejrzewam, że one nie czuły się protegowane. Ale to ich, a nie mój problem...