Zmienniczki

24 maja 2014 21:09 / 1 osobie podoba się ten post
lena7

Jest mi b. dobrze znana jeszcze praktyka opiekunek bioracych "oplate manipulacyjna" od zmienniczek. Raczej te ktore jezdza na czarno lub na Gewerbe. Wpuszczenie na stelle - 300eur (kwota najprawdziwsza - wlasna mama nie oklamuje mnie; notabene odmowila "propozycji") czasem mniej. I co? znajda sie takie co placa i placza...

Pewnie się takie znajdą jeśli nie przeszkadza im jeżdżenie na czarno,Ale jeśli się na to godzą to ich sprawa. Tylko czemu mają płakać?
24 maja 2014 21:10
greenandy

Zadzwonilam do domu i na pewno mnie tam nie ma,bo pies odkad wyjechalam nie je.Kurde niedobrze

Juz nie jest mi do śmiechu i żartów:(

No to kurde szybko się klonuj. Szkoda psa!
24 maja 2014 21:11 / 1 osobie podoba się ten post
Że sa takie głupie chyba-...że płacą

Pies ma dziś dostać kiełbaskę,nie zadne psie żarcie,zobaczymy...

24 maja 2014 21:16
lena7

Jest mi b. dobrze znana jeszcze praktyka opiekunek bioracych "oplate manipulacyjna" od zmienniczek. Raczej te ktore jezdza na czarno lub na Gewerbe. Wpuszczenie na stelle - 300eur (kwota najprawdziwsza - wlasna mama nie oklamuje mnie; notabene odmowila "propozycji") czasem mniej. I co? znajda sie takie co placa i placza...

Ja słyszałam tylko że biorą kase za załatwienie pracy ale za odstąpienie miejsca to nie
24 maja 2014 21:17 / 2 osobom podoba się ten post
greenandy

Zadzwonilam do domu i na pewno mnie tam nie ma,bo pies odkad wyjechalam nie je.Kurde niedobrze

Juz nie jest mi do śmiechu i żartów:(

Bedzie jadł nie martw się.Mam w domu 2 pieski i tez odchoruja moj wyjazd.Za to po powrocie mam z nimi przechlapane.
24 maja 2014 21:24
Moja mama jezdzi ponad 10lat juz. Nasluchalam sie od niej opowiesci od ktorych wlosy sie na glowie jeżą - dot. oczywiscie zmienniczek i kobiet zalatwiajacych stelle na czarno. Ostatni hit to wlasnie trzy stowy na wpuszczenie na miejsce. zazwyczaj chodzilo gora po 50eur za podanie namiaru. to jest taka tajemnica poliszynela ze my agencyjne opiekunki to mozemy o sobie powiedziec, ze naprawde mamy szczescie. Nie twierdze ze to jest notoryczna praktyka ale fakt faktem ze za namiar trzeba zaplacic kobiecie ktora trzyma w reku niteczki. Niektore osoby na forum wiedza o czym mowie (polecialam kurde niechcacy cytatEm pajacowatego wrozb. Macieja).
24 maja 2014 21:25
To juz stary pies,dlatego boje sie ze stracil wole życia...:(. Jak sie nie skusi na kielbase to naprawde sie bede musiala sklonowac
24 maja 2014 21:26 / 2 osobom podoba się ten post
lena7

Albo 30-50 euro z każdej tygodniówki.....Znane praktyki,wciąż się o tym słyszy,niestety....
24 maja 2014 21:45 / 1 osobie podoba się ten post
greenandy

To juz stary pies,dlatego boje sie ze stracil wole życia...:(. Jak sie nie skusi na kielbase to naprawde sie bede musiala sklonowac

A ja będe miał inny problem po wyjeździe do DE mąż wziął ze schroniska pieska i ciekawa jestem jak mnie przyjmię i czy wyjde sama do swojego ogrodu hihihi prosilam aby zdjęcie mu pokazywa i opowiadał o pani domu :)
24 maja 2014 21:57 / 2 osobom podoba się ten post
takaja

A ja będe miał inny problem po wyjeździe do DE mąż wziął ze schroniska pieska i ciekawa jestem jak mnie przyjmię i czy wyjde sama do swojego ogrodu hihihi prosilam aby zdjęcie mu pokazywa i opowiadał o pani domu :)

Ale to bardzo ryzykowna prośba, bo zależy jakie zdjęcie pokaże pieskowi i co mu tam będzie nawijał o pani domu.Nie masz wyjścia też musisz się sklonować,albo za całą wypłatę kupić polędwiczki, żeby pieska przekupić
24 maja 2014 22:08 / 1 osobie podoba się ten post
lena7

Moja mama jezdzi ponad 10lat juz. Nasluchalam sie od niej opowiesci od ktorych wlosy sie na glowie jeżą - dot. oczywiscie zmienniczek i kobiet zalatwiajacych stelle na czarno. Ostatni hit to wlasnie trzy stowy na wpuszczenie na miejsce. zazwyczaj chodzilo gora po 50eur za podanie namiaru. to jest taka tajemnica poliszynela ze my agencyjne opiekunki to mozemy o sobie powiedziec, ze naprawde mamy szczescie. Nie twierdze ze to jest notoryczna praktyka ale fakt faktem ze za namiar trzeba zaplacic kobiecie ktora trzyma w reku niteczki. Niektore osoby na forum wiedza o czym mowie (polecialam kurde niechcacy cytatEm pajacowatego wrozb. Macieja).

Podziwiam Cie za odwagę tak sie nasłuchałać a jednak zaryzykowałas wyjazd.Nigdy nie płaciłam za posrednictwo bo z niego nie korzystałam,I tak jest najlepiel sama sobie szukam a jesli mi ktos pomoże to z czystej zyczliwosci.
24 maja 2014 22:15 / 2 osobom podoba się ten post
Niektóre dziewczyny całkiem nieźle żyją z takiej "prowizji"!!!Ma taka 5 opiekunek i co tydzień bierze 50=250x 4 tyg i bez żadnego wysiłku na miesiąc ma 1000euro....
24 maja 2014 22:21 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Niektóre dziewczyny całkiem nieźle żyją z takiej "prowizji"!!!Ma taka 5 opiekunek i co tydzień bierze 50=250x 4 tyg i bez żadnego wysiłku na miesiąc ma 1000euro....

Ale to nie jest wina tej co bierze tylko tej co daje.Jesli ma opiekunka problem ze znalezieniem pracy z roznych powodow i korzysta z posredniczki to powinna zwrocic poniesione koszty przez nia, no i cos tam jednorazowo odpalic za przysługę jak tak uzgodnione. Ale nie co tydzień czy co mc.Pazerność nie zna granic.
24 maja 2014 22:24
mleczko47

Ale to nie jest wina tej co bierze tylko tej co daje.Jesli ma opiekunka problem ze znalezieniem pracy z roznych powodow i korzysta z posredniczki to powinna zwrocic poniesione koszty przez nia, no i cos tam jednorazowo odpalic za przysługę jak tak uzgodnione. Ale nie co tydzień czy co mc.Pazerność nie zna granic.

Jakie koszty masz na myśli????
24 maja 2014 22:27
kasia63

Jakie koszty masz na myśli????

No  telefony,dojazdy - przeciez musi jechac jak komus prace zalatwia zobaczyc to miejsce pracy,potelefonować.O takich kosztach myśle.