Komputerowe SOS

25 kwietnia 2015 01:45 / 1 osobie podoba się ten post
Taak! masz instalować te 186 aktualizacji (już teraz nie ma czasu na segregowanie!)
Coś takiego:" aktualizacja nigdy" - ciężko spotkać :)))) ...
25 kwietnia 2015 08:57
A ja mam takie "komputerowe"pytanko-nie udaje mi się żadnego filmu obejrzeć.Zaczyna się i prawie natychmiast obraz się zatrzymuje i na środku kreci się takie kółeczko(jak wtedy,kiedy cos się ładuje)-czy to oznacza,ze mam za słaby zasieg,czy też mam jakiś komputerowy problem?
Zazwyczaj na trójkącie pokazującym zasieg mam zapełnione 3 kreseczki.
I nawet w nocy,kiedy wszystkie kreseczki są na biało-czyli pełnia zasięgu-jak tylko włączam film-to spada do 3 a czasami do 2 kresek.
Router jest ponoć daleko od moich pomieszczeń i nie wszędzie mam połączenie,jedynie w sypialni mogę korzystać.
Wyjście na zewnątrz budynku tylko pogarsza sprawę,bo robi się jedna kreseczka zasięgu.
Czy w tej sytuacji nie uda mi się oglądać filmów?
Grzebać w laptopie nie będę,bo nie dam sobie rady-rozumiem jeszcze mniej od Andrei.I zacięcia takiego nie mam jak ona.
25 kwietnia 2015 09:09 / 1 osobie podoba się ten post
Impala

A ja mam takie "komputerowe"pytanko-nie udaje mi się żadnego filmu obejrzeć.Zaczyna się i prawie natychmiast obraz się zatrzymuje i na środku kreci się takie kółeczko(jak wtedy,kiedy cos się ładuje)-czy to oznacza,ze mam za słaby zasieg,czy też mam jakiś komputerowy problem?
Zazwyczaj na trójkącie pokazującym zasieg mam zapełnione 3 kreseczki.
I nawet w nocy,kiedy wszystkie kreseczki są na biało-czyli pełnia zasięgu-jak tylko włączam film-to spada do 3 a czasami do 2 kresek.
Router jest ponoć daleko od moich pomieszczeń i nie wszędzie mam połączenie,jedynie w sypialni mogę korzystać.
Wyjście na zewnątrz budynku tylko pogarsza sprawę,bo robi się jedna kreseczka zasięgu.
Czy w tej sytuacji nie uda mi się oglądać filmów?
Grzebać w laptopie nie będę,bo nie dam sobie rady-rozumiem jeszcze mniej od Andrei.I zacięcia takiego nie mam jak ona.

Sprawdż sobie prędkość netu,ale pewnie słabiutka jest. Ja tez mam słabiutki internet i czasem nie moge obejrzec nic,spraóbuj oglądać ja deszcz pada,mnie zawsze internet śmiga :)
25 kwietnia 2015 09:19 / 1 osobie podoba się ten post
Ja nawet nie wiem,jak to się sprawdza. Rozumiem,że to nie od zasiegu zależy a od prędkości neta-zapamiętam sobie.

Sprawdziłam-napisało to do mnie-twój PING jest niski.
Czyli nie pooglądam sobie?
25 kwietnia 2015 10:02
Impala

Ja nawet nie wiem,jak to się sprawdza. Rozumiem,że to nie od zasiegu zależy a od prędkości neta-zapamiętam sobie.

Sprawdziłam-napisało to do mnie-twój PING jest niski.
Czyli nie pooglądam sobie?

Tu sprawdzałaś? http://www.speedtest.pl/
25 kwietnia 2015 10:18
ivanilia40

Tu sprawdzałaś? http://www.speedtest.pl/

Tak.
Tam był jeszcze takie cos-download 1,73M.upload 0,35
25 kwietnia 2015 17:02 / 1 osobie podoba się ten post
Impala

Tak.
Tam był jeszcze takie cos-download 1,73M.upload 0,35

Masz za wolny internet na filmy. Ping niski - u mnie jest 21ms, download 15,19 Mbps, upload 1,59 Mbps.  Niski PING to jest dobrze, ale zeby obejrzec film, to musi on byc pobrany, musi sie zaladowac. Przy malej predkosci netu sa wlasnie takie objawy, ze zaczyna, cos tam sie chwile wyswietla, a pozniej koleczko sie kreci, bo pobiera sie (bardzo wolno), nastepna czesc filmu.
09 maja 2015 19:50 / 1 osobie podoba się ten post
Dobrze jest mieć Malwarebytes. Malwarebytes mogą pomóc w większości adware Malwarebytes pomógł mi z crazy-score  =  http://pcspywareshield.com/guides/crazy-score/  
11 maja 2015 18:05
Nie wiem co sie stało ,ale nie mogę się zalogowac na Skypie:(Aktualizacja sprawdzona -mam najnowszą.Przeglądarka Chrome.Nie wyświetla mi się ekran Skypa normalnie tylko białe pole....buuuuuuu
11 maja 2015 19:17 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Nie wiem co sie stało ,ale nie mogę się zalogowac na Skypie:(Aktualizacja sprawdzona -mam najnowszą.Przeglądarka Chrome.Nie wyświetla mi się ekran Skypa normalnie tylko białe pole....buuuuuuu

Ja nie wiem co z tym skypem,mialam niedawno tez problem,bo wyskoczyl mi komunikat jak juz bylam zalogowana,a chcialam do kogos napisac,że jest to niemozliwe bo na innym obiekcie skype jest zalogowany. Moja córka tez miala problemy z logowaniem. Kasia uruchom ponownie kompa.
11 maja 2015 19:24 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Ustawione mam w laptopie ze sie wlacza i wylacza z chwila otwarcia lub zamkniecia-systemu .Nie bawie sie za kazdym razem .Mam zalozone haslo do laptopa i .....poczucie bezpieczenstwa ....przed "zlym"okiem .
11 maja 2015 19:40
kasia63

Wyuloguuj sie ze wszystkiego, co tam masz, zamknij porzadnie system, wylacz lapka i uruchom jeszcze raz. Nie wiem, jak tam Twoj interent, wolny - szybki? Przetestuj uruchomienie systemu i tylko Skype wlacz.
11 maja 2015 20:14
zosia_samosia

Ustawione mam w laptopie ze sie wlacza i wylacza z chwila otwarcia lub zamkniecia-systemu .Nie bawie sie za kazdym razem .Mam zalozone haslo do laptopa i .....poczucie bezpieczenstwa ....przed "zlym"okiem .

Zosiu-mam tak samo ,ale juz drugi raz mi Skyp taki nr wyciął:(Kompa resetowałam i dupa:(
11 maja 2015 20:16
emilia

Wyuloguuj sie ze wszystkiego, co tam masz, zamknij porzadnie system, wylacz lapka i uruchom jeszcze raz. Nie wiem, jak tam Twoj interent, wolny - szybki? Przetestuj uruchomienie systemu i tylko Skype wlacz.

Robiłam tak już:(NIC:(:(:(:(:( Net z Aldika ,wyjatkowo mam tu mały zasięg,zobaczymy może jutro "wskoczy" normalnie.
11 maja 2015 20:17
kasia63

Robiłam tak już:(NIC:(:(:(:(:( Net z Aldika ,wyjatkowo mam tu mały zasięg,zobaczymy może jutro "wskoczy" normalnie.

Odinstaluj i zainstaluj skajpa od nowa, to juz powinno pomoc. Sprobowac zawsze mozna.