Nie chciałam już tego pisać, żeby Geronimo do reszty nie dołować, ale też tak myślę w kwestii żony.
Nie chciałam już tego pisać, żeby Geronimo do reszty nie dołować, ale też tak myślę w kwestii żony.
Znam ten lek,ale tu w Niemczech nie miałam z nim do czynienia.Mogę powiedzieć,że działa podobnie jak te klasyczne,benzodiazepinowe ,takie jak np.Oxazepam.Osoby dementywne mogą róznie reagować,z pobudzeniem włącznie,jezeli Twoja PDP zaczyna ten lek przyjmowac ,to ją obserwuj.Tak ,jak w przypadku innych leków nasennych moze uzalezniać,no i długotrwałe podawanie może wymagać zwiększenia dawki,bo organizm sie do tego leku przyzwyczaja.
Dzieki, czy uważasz, że również może powodować zawroty głowy? Dwa razy mi się dzisiaj przerwóciła w nocy.Na całe szczęscie nic się nie stało.Ma tabletki 7,5mg , dostała wczoraj pół tak jak zalecił lekarz. Wczoraj był pierwszy raz.
E tam - Ty tak tu ogólnie mówisz. Wiadomo, że rodzice powinni mieć autorytet, ze dzieci powinny słuchać ich rad itd. Ale nie zawsze tak jest, a raczej coraz częściej nie jest. Facet tu potrzebuje wsparcia i sensownych rad, a nie pogaduszek o autorytecie.
Może mieć zawroty głowy,dawkę ma dobrą.Teoretycznie powinna po tym całą noc przesypiać,ale róznie to bywa,nie ma cudownego srodka.Moze bierze inne leki ,przeciwdepresyjne,neuroleptyki,które mogą nasilac działanie tabletek nasennych.Ale to dopiero poczatek,jednak,jak będzie sie notorycznie wywracać,to melduj doktorkowi.
Bierze tylko ziołowy BALDIPRAN i na pęcherz SPASMEX, żeby tak często nie chodziła do toalety. Ale lekarz wczoraj przepisywał te nasenne razme z tym SPESMEXEM to chyba wiedział , że to dla,jednej osoby. Będę kontrolować na pewno i w razie czego poinformuje rodzinę.
Nie wiem, jak wyglada sytuacja mieszkaniowa i nie pytam. Corka chce odejsc, ale zycie jest zyciem, czy pozniej macie szanse na wspolny kat? Dla Twojej corki teraz wszystko wydaje sie byc lepsze, niz wspolny dach. Ale czy naprawde wie, jak wyglada zycie w internacie, jakie sa rygory? Czy masz moze kogos z rodziny, kto moglby chociaz przez ten rok do konca gimnazjum zajac sie Twoja corka? Nie poddawaj sie i walcz, oby wszystko sie ulozylo !