Dla tych co maja doła

24 maja 2014 21:59 / 3 osobom podoba się ten post
Mariolan

nie mam z kim tu pogadać to Wam napiszę.
Moja pdp jak wie, że jutro ma gości to w nocy szalje. o 23.30 już chce wstaać i się ubierać. Nie wiem jak inne dziewczyny sobie z tym radziły- nie mówiły o wizytach? ale tą wczorajszą i dzisiejszą to musiała wiedzieć bo były dość ważne. 2 noce pod rząd mnie tak załatwiła.. no to o tej 23.30 powiedziała że jeszcze pośpi. Byłam u niej jeszcze o 2 zrobiła siusiu i poszłam spać. o 2.40 krzyczy że chce siku no to lecę po schodach a ona że musi wstać już bo ma odwiedziny..no i powiedziałam że mamy 6 godzin spania itp, że goście po obiedzie...i poszłam do góry. o 3 znowu siku chciała- tylko z nią pogadałam i poszłam o 4 znowu siku krzyczy a jak ja na dole to że ona musi wstawać... od 5 spałam na dole a ona se gderała coś tam po niemiecku- chyba to dobrze ze nie znam super języka bo mogłoby być mi przykro jak ona mnie wyzywa(?). No i jak była córka to jej wszystko opowiedziałam że wstajemy już od 6 ale ja schodzę o 6.30 bo ona sobie dosypia w fotelu a ja nie... Ma porozmawiać z lekarzem o tabletkach na noc- jakieś łyka ale chyba nie są zbyt skuteczne...
No to się wygadałam a właściwie wypisałam.
PS. Czy Was czas wolny to też czas kiedy trzeba zrobić zakupy i nic więcej??

Czy Ty jestes na pierwszej szteli?Dziewczyno Ty sie tam wykończysz i nic Ci nie pomoze "wygadanie" sie na forum.Co to znaczy ma porozmawiać o tabletkach z lekarzem tabletki nasenne musi pdp miec skuteczne.Jak Ci dziewczyno mozna cos poradzic jak nic nie wiemy: na co choruje pdp, jak długo tam jesteś,dlaczego wstajesz tyle razy w nocy,dlaczego w swoim wolnym czasie robisz zakupy zamiast iść do łózka i przespać się.Napisz czy ma na noc windeln jak sie zachowuje w dzień.

Nie wiem tylko po co chodzisz do pdp w nocy na pogaduszki rozbisurmanisz ja do konca.Nie potrafisz zorganizować sobie dnia.Kto to wstaje o 6 rano i co robisz z pdp do sniadania.Ta praca wymaga doswiadczenia wszystkie sie chcetnie z Toba podzielimy, ale napisz coś blizszego.

Dlaczego informujesz ja  o tym,ze ktoś ja odwiedzi?Widocznie juz nie ma wyczucia czasu i bedzie zniecierpliwiona oczekiwała na gosci a Ty jej bedziesz towarzyszyć przez całą noc.

24 maja 2014 21:59
greenandy

Dokladnie- nie mówić o wizytach! Tak,to wlasnie wyglada,jak opisalas,jak się powie/pdp z demencją Al/.
Jesli robisz zakupy to nie jest to czas wolny.
Chyba ze mowisz o zakupach dla siebie,nie dla pdp.

np dziś miałam tylko godzinę wolnego- kiedy musiałam iść na zakupy spożywcze dla nas obu. Minionej niedzieli miałam 3 godziny dla siebie bo wtedy nie robiłam zakupów - jezdziłam po okolicy rowerem- dobrze ze jest co oglądać:) Miałam też 2 godziny wychodnego we wtorek ale byłam na zakupach.... więc mój czas wolny zapisuję sobie dla siebie samej bo nie wiem jak sie za to zabrać

24 maja 2014 22:00
Córka mojej babci zawsze mówi jej o wizytach o jakimś wyjeżdzie o odwiedzinach kogoś,a potem ja się męczę. Niby babcia nie pamięta,ale o wizytach zawsze pamięta.
Ostatnio przez 4 noce miałam z nią urwanie głowy bo co jakiś czas wstawała i chciala jechać.
24 maja 2014 22:01
mleczko47

Czy Ty jestes na pierwszej szteli?Dziewczyno Ty sie tam wykończysz i nic Ci nie pomoze "wygadanie" sie na forum.Co to znaczy ma porozmawiać o tabletkach z lekarzem tabletki nasenne musi pdp miec skuteczne.Jak Ci dziewczyno mozna cos poradzic jak nic nie wiemy: na co choruje pdp, jak długo tam jesteś,dlaczego wstajesz tyle razy w nocy,dlaczego w swoim wolnym czasie robisz zakupy zamiast iść do łózka i przespać się.Napisz czy ma na noc windeln jak sie zachowuje w dzień.

Nie wiem tylko po co chodzisz do pdp w nocy na pogaduszki rozbisurmanisz ja do konca.Nie potrafisz zorganizować sobie dnia.Kto to wstaje o 6 rano i co robisz z pdp do sniadania.Ta praca wymaga doswiadczenia wszystkie sie chcetnie z Toba podzielimy, ale napisz coś blizszego.

Dlaczego informujesz ja  o tym,ze ktoś ja odwiedzi?Widocznie juz nie ma wyczucia czasu i bedzie zniecierpliwiona oczekiwała na gosci a Ty jej bedziesz towarzyszyć przez całą noc.

tak jestem na 1 wyjezdzie.Na dziś dziękuję czuję się zje*&*($$ i idę spać.Dobranoc
24 maja 2014 22:03
Mariolan

tak jestem na 1 wyjezdzie.Na dziś dziękuję czuję się zje*&*($$ i idę spać.Dobranoc

Pisz i pytaj pomozemy Ci.
24 maja 2014 22:12 / 1 osobie podoba się ten post
Mariolan

np dziś miałam tylko godzinę wolnego- kiedy musiałam iść na zakupy spożywcze dla nas obu. Minionej niedzieli miałam 3 godziny dla siebie bo wtedy nie robiłam zakupów - jezdziłam po okolicy rowerem- dobrze ze jest co oglądać:) Miałam też 2 godziny wychodnego we wtorek ale byłam na zakupach.... więc mój czas wolny zapisuję sobie dla siebie samej bo nie wiem jak sie za to zabrać

Jesteś 1x, ale wywnioskowałam ,że nie jako pierwsza tam opiekunka.Zmienniczki też przerw nie miały?Leki nie ustawione?I żadna się za to nie wzięła.Przerwy musisz miec -minimum 2 godziny dziennie ,lub jeden przynajmnie caly wolny dzień w tygodniu ,inaczej sie wykonczysz szybko.Koniecznie pogadaj z rodzinaNawet jesli w tym czasie nie da sie inaczej i musisz zakupy zrobic to mozna to ogarnąc w pół godzin a resztę czasu mieć dla siebie.Nie czekaj z rozmowa bo jak nic nie zrobisz to będzie dla rodziny znaczyło ,że tak jak jest to Ci pasuje.Powodzenia.
24 maja 2014 22:33 / 3 osobom podoba się ten post
Idę spać bo sobie sama doła wykopie.Chociaż tym razem bije rekord jeszcze  nie mialam załamki - ale to wszystko zasługa mojej pdp.
Obie staramy sie,żeby nam ze soba było normalnie.To bardzo serdeczny czlowiek do tego stopnia,ża nawet ja jej z rownowagi nie wyprowadzę:):):):).Oby to tak trwało i trwało.Dobrej,spokojnej i długiej nocy zycze wszystkim.
24 maja 2014 23:31
  Dobranoc i słonecznej  niedzieli Wszystkim życzę :)
25 maja 2014 09:53
Z tego co wiem to poprzednie dziewczyny były tutaj po 2 mies i spadały... ta ostatnia ma faceta z innej cześci niemiec wiec juz tu nie wróci..
25 maja 2014 13:07 / 1 osobie podoba się ten post
Mariolan

Napisz coś więcej o tej stelli. Np jak robisz zakupy to kto jest z PDP? Albo co ona w tym czasie robi?
Twój czas wolny powinien być TYLKO dla Ciebie!!! A zakupy są częścią obowiązków.
25 maja 2014 13:54 / 1 osobie podoba się ten post
Ja juz tez babce nie mówie o gościach ,jakiś wyjazdach bo szaleje :( Nawet nie mówie jak do domu zjezdzam bo to samo sie dzieje zarwane noce i totalny odkot do swego swiata Im babka mniej wie tym lepiej ,jak jej dzieci za dużo namoca w głowie albo rozbiją jej rytm dnia to to samo się dzieje ,zaduzo impulsów jest nie wsazane przy Al i demenc:)
25 maja 2014 14:00 / 1 osobie podoba się ten post
A już myślałam,że ze mną jest coś nie tak........że tylko ja ma doła i ochotę spakować się i wyjechać.........poczytałam,co tam u Was i poczułam się lepiej.Mamy prawo do załamki,ale tak sobie myślę,że optymalny czas dla nas ,to 6 tygodni,taki na luzie,bez stresu.Niestety ,nikt nie chce płacić za dojazd,a nas nie stać na podróże......Jeszcze jedno PODZIWIAM opiekunki zgadzające się na pobyt u pacjenta dłuższy niż 2 msce.....Pełen szacun! Jak Wy to robicie?Pozdrówka :)
25 maja 2014 14:07 / 1 osobie podoba się ten post
robin

A już myślałam,że ze mną jest coś nie tak........że tylko ja ma doła i ochotę spakować się i wyjechać.........poczytałam,co tam u Was i poczułam się lepiej.Mamy prawo do załamki,ale tak sobie myślę,że optymalny czas dla nas ,to 6 tygodni,taki na luzie,bez stresu.Niestety ,nikt nie chce płacić za dojazd,a nas nie stać na podróże......Jeszcze jedno PODZIWIAM opiekunki zgadzające się na pobyt u pacjenta dłuższy niż 2 msce.....Pełen szacun! Jak Wy to robicie?Pozdrówka :)

mam podobne zdanie do Twojego, ale sytuacja mnie zmusiala z poprzednia firma i zeby dobrze wyjsc to stwierdzilam, ze zostane trzy miesiace....juz teraz wiem ze to cale wieki.....z mila chceia bym sie spakowala i pojechala do domu ....ale co bede tam miec.... 
D-A-M-Y--R-A-D-E
25 maja 2014 14:20 / 4 osobom podoba się ten post
robin

...........a normalnie ,za mna juz 140  dni ..........zblizam sie do konca .Zostalo jeszcze okolo 20 dni (chyba ).........ale tez dam rade ,spokojnie i bez dolow . Teraz najpowazniej w swiecie ,wszystko zalezy od wielu czynnikow.....ja jestem sama i moge sobie pozwolic  na takie dlugie siedzenie .Miejsce "dopracowane "do konca tzn.-symbioza .
25 maja 2014 14:40 / 1 osobie podoba się ten post
zosia_samosia

...........a normalnie ,za mna juz 140  dni ..........zblizam sie do konca .Zostalo jeszcze okolo 20 dni (chyba ).........ale tez dam rade ,spokojnie i bez dolow . Teraz najpowazniej w swiecie ,wszystko zalezy od wielu czynnikow.....ja jestem sama i moge sobie pozwolic  na takie dlugie siedzenie .Miejsce "dopracowane "do konca tzn.-symbioza .

To pobiłaś mnie , ja 132 dni.
Właśnie, jak dobre miejsce i w domu poukładane, to można wytrzymać tak długo.