Dla tych co maja doła

07 października 2014 13:35
Nie biadol tylko zakasaj rekawy i dzialaj,dzialaj samo nic nie przyjdzie 
07 października 2014 13:36 / 2 osobom podoba się ten post
Magdzie jakbyś mogła mi też napisać na maila jak to wygląda będę Ci bardzo wdzięczna,
Skarbek nie załamuj się, znajdzie się oferta dla Ciebie, ja na swoją czekałam kilka dni, a niemiecki znam tak sobie, choć rodzina tutaj mi mówi że całkiem dobrze mówię, ale jakoś im nie wierzę, a doświadczenia też nie miałam dużego, więc uszy do góry i trzymam za Ciebie kciuki cobyś do nas dołączyła w DE...
07 października 2014 13:38
ja już się popłakałam za wzruszenia...dzięki!! to jest zawszę inaczej jak ktoś cię na duchu podniesię..
07 października 2014 13:38
Nie załamuj się tylko działaj. Firm jest od groma. Na forach masz opinie o nich. Dzwoń do kilku, na pewno przejdziesz test językowy. A potem pakuj się bo oferty dostaniesz z wyjazdem w ciągu 2-3 dni. Tylko zastanów się dobrze nad wyborem, żebyś nie żalowała. Nie warto rzucać sie na pierwszą.
Ja uczyłam się języka na kursie, a przeszłam test w każdej firmie. Oferty dostałam już po 2 dniach i wybierałam. Przyjęłam 3 i dobrze wybrałam, Tobie też zaproponują. Tylko nie skupiaj się na jednej firmie.
07 października 2014 13:39 / 3 osobom podoba się ten post
Jest jak najbardziej ok,dziadek w porządku,dogadujemy się.Jestem jeszcze "skanowana" przez krewnych dziadka,zwłaszcza przez synową,ale ten typ tak ma;)Zresztą nie mieszkają z dziadkiem,wpadają w odwiedziny.Jeżeli chodzi o zmiany klimatu,to ja nie jestem wrażliwą na to osobą,no chyba,ze temperatury bylyby jakieś ekstremalne,ale na Grenlandię do pracy się nie wybieram:)
07 października 2014 13:43

Skarbek,czy Ty czasem nie starasz się o pracę w Szwajcarii?Jeżeli tak ,to uzbrój się w cierpliwość i nastaw na poszukiwania.Jeżeli w Niemczech,to jest naprawdę dużo ofert.Może nie poprzestawaj na samym złożeniu aplikacji,po prostu sama dzwoń i się przypominaj. W biurach często-gęsto mają bałaganik:)

Spójrz tylko na oferty pracy na naszym forum,znajdź strony internetowe firm i dzwoń sama,od razu sprawdzą znajomość języka.Mają na pewno też inne oferty,niż te zaprezentowane na forum.Oprócz tego na poloniuszu jest mnóstwo ofert,też dzwoń,na pewno coś znajdziesz.Ofert pracy jest naprawdę duzo.

07 października 2014 13:57 / 2 osobom podoba się ten post
Skarbek -a do ilu firm się zgłosiłaś ? Nie trwaj przy jednej , dwóch . W Twojej sytuacji - bo chyba młoda jesteś - to powinnas do wszystkich , które mają opinie przyzwoitych. A i jeszcze jedno. Jak Twój jezyk niemiecki ? Nasza Wichurra tez młoda dziewczyna a nie czeka na oferty długo . Nie patrza na wiek , gdy ktos mówi bardzo dobrze . Nie załamuj sie ale i nie rezygnuj. Będzie dobrze bo Święta za pasem i popyt na opiekunki zwiększony.
07 października 2014 14:01
ja mam niemiecki mocno komunikatywny-dobry..w skali niemieckiej to jest B2..chyba B2..wysłałam już do 3 firm..czekam na kontakt.własnie ktoś do mnie zadzwonił..tylko ja szukam firmy żeby mi opłaciła przejazd do De..
07 października 2014 14:04
skarbek

ja mam niemiecki mocno komunikatywny-dobry..w skali niemieckiej to jest B2..chyba B2..wysłałam już do 3 firm..czekam na kontakt.własnie ktoś do mnie zadzwonił..tylko ja szukam firmy żeby mi opłaciła przejazd do De..

Myślę, ze powinnaś zadzwonić jeszcze do kilku. Z Twoim niemieckim nie powinnaś mieć problemów. Ja za dużo nie umialam, a wierz mi, że telefon dzwonił nawet jak już przyjechałam do Niemiec. Pracy jest naprawdę dużo.
07 października 2014 14:10
tylko z kasą u mnie jest krucho..żeby mi opłacili przejazd do Niemiec..to o.k,bo jak sama mam opłacić to lipa..
07 października 2014 14:11 / 1 osobie podoba się ten post
skarbek

tylko z kasą u mnie jest krucho..żeby mi opłacili przejazd do Niemiec..to o.k,bo jak sama mam opłacić to lipa..

Jest wiele firm, które organizują i oplacają przejazd. Wystarczy sprawdzić w ofercie.
07 października 2014 14:26
skarbek

Czasem firma nie podaje informacji , że opłaca podróż, ja np. Pytałam, z reguły odpowiadali, że nie ma problemu, tylko później odciągali z wypłaty, a zwrot miałam dostać od rodziny.
07 października 2014 14:28 / 2 osobom podoba się ten post
skarbek

skarbek, w mojej firmie jest tak, że jeżeli decyduję się na przejazd autokarem, to firma załatwia bilet i potrąca sobie  za niego z wypłaty, a na miejscu dostaję zaraz od rodziny niemieckiej równowrtość w euro więc bardzo dobre rozwiązanie,ale już sie pogubiłam ostatnio co tu można pisac, a czego nie więc jakby co mam meila w profilu. 
07 października 2014 14:29
to dawaj mi na pocztę jaka to firma..ja już do tylu wysłałam..bo przed chwilką dzwonił do mnie babka z firmy ofertv mają masę..ale nie opłacają przejazdu ..
07 października 2014 14:38
W mojej firmie oplacają sami przejazd, a ja musiałam tylko uzgodnić gdzie mnie odbiorą. Nic mi też z wypłaty nie potrącali. Na stronie firmy stoi wyraźnie, że organizują i opłacają przejazd.