Kim jestesmy z zawodu?

30 listopada 2013 17:33 / 3 osobom podoba się ten post
Beata. A nie pomyslałas o własnej firmie? Masz takie wykształcenie, masz 10 lat na stanowisku inspektora BHP a to daje duże możliwości. Szkolenia sa bardzo drogie. Nie zaprzeczysz, że troche wygodnictwo wzieło góre.Zapotrzebowanie na profesjonalistów z zakresu szkoleń BHP z uprawnieniami jest nadal.
Zosiu samosiu każdy powinien znaleźć recepte na siebie, na swoje życie. Nie można niczego generalizować. Jednemu starcza to a innym to duzo za mało. Nie moja wina, ze świat taki jest. :)
30 listopada 2013 17:35 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Byłabyś tu,w Polsce żeby zarobić 3000 zł netto trzeba się nieżle nazasuwać.Tu pracujesz 3 miesiące i urlop,wcale się przemęczając.Fakt praca jest upierdliwa,ale za to jaki powrót do domu! Ktoś kto zacznie pracę jako opiekunka ,trudno póżniej jest zrezygnować,bo nie ukrywajmy-jest dość wygodna :)

Ps. Jak się czują Twoje korzonki?

Odpowiem tylko na temat korzonek -boli oli ale juz troszke lepiej :) wytrzymam dostalam ibuprofem 600x4 pomaga !dzieki za zainteresowanie:):):)
30 listopada 2013 17:39 / 14 osobom podoba się ten post
Kurcze pieczone czytam i oczy przecieram ...
Na wscieklego pieska tez sie pisze :)
Z wykszatlcenia jestem technikiem hotelarstwa, mam dyplom administracji publicznej oraz rachunkowosci. Pracowalam jako sprzedawca, agent ubezpieczeniowy, doradca finansowy - posrednik pomiedzy firmami a bankami w Kancelarii Gospodarczej, specjalista ds zamowien publicznych, potem bylam ksiegowa, a potem Doradca Klienta w bankach.A teraz jestem opiekunka osoby starszej.
Za kazydm razem byl to skok na gleboko wode. Za kazdym razem duzo nauki, szybkiego intesywnego lykania wiedzy i pracy na 100%.
Czy jestem dumna z siebie?
TAK
Czy moje kolezanki Opiekunki powinny byc z siebie dumne?
TAK
Czy jestesmy potrzebne?
Tak
Czy opluwamy nasza Ojczyzne?
Nie
Czy ciezko pracujemy ?
Tak
a dla kogo to robimy?
DLA NASZYCH NAJBLIZSZYCH, oraz posrednio dla naszego kraju.
Czy to cos zmieni, ze czasem puszcza nam nerwy i pobrzeczymy negatywnie na nasza PL?
Niczego bo nadal jestesmy Polkami i kazda z nas dumnie o tym mowi.
Ja tak robie
Jestem Polka, Zona, Mama i Opiekunka osoby starszej.

i za to wszystko kiedy wroce do domu juz za pare dni wzniose taost, majac gleboko nadzieje,ze kiedys bede mogla pracowac w Pl i byc Mama i Zona na miejscu :)))
30 listopada 2013 17:41 / 4 osobom podoba się ten post
IGGA

Basiu, ja czytam to co chcę czytać. Nie wiem dlaczego piszesz do mnie, że mogę miec problem z sobą.Bardzo odważne jest takie stwierdzenie, taka ocena.Nie odważyłabym się nikomu tak napisać.nie odważyłabym sie oceniac cudzą osobowość. Bo tak szczerze mówiąc to nawet nie wiem z kim piszę, ty jesteś jakas stara babcia nad tortem. Nie znamy się. Wiec trudno jest sie oceniać. Ja odnoisłam sie do tematu ogólnie, bez wycieczek personalnych. Miłego wieczoru.

Skierowałam to do Ciebie bo to ty napisałas : ... Bo nie jest żadnym osiągnięciem praca w Niemczech jako opiekunka ......Bo moim zdaniem tylko wygodnictwo w wielu przypadkach usprawiedliwia nasz pobyt tutaj.Takie pieniądze, jeśli ktoś ma pomysł na siebie to mozna zarabiać juz w kraju..... Dla tych 1200euro nie można wszystkiego opluć " skoro pracuje jako opiekunka Twoje słowa dotycza także mnie .Ja nie uzywam słowa opluwać - to pojecie dla mnie jest kompletnie obce - skoro Ty go uzywasz to mam prawo ocenić to co napisałas na forum i mam prawo z mojego punktu widzenia ocenić postac , która tutaj na forum wykreowałaś . Czy to tylko kreacja czy to TY prawdziwa . Nie wiem i zastanawiać sie nad tym nie bede . Oceniam Twoją postać pokazywaną tutaj na forum .

30 listopada 2013 17:42
Kochane ja jestem po sredniej szkole i kursach mala ksiegowosc ostatnie lata pracowalam jako magazynierka w pasmanterii potem jak pracownik biurowy w pasmanterii ale niestetety rtnek sie skurczyl i musioalam cos pomyslec wiec wrocilam do moich urlopowych wyjazdow jako opiekunka,a teraz wiecie zycie zmusilo mnie do czestych wyjazdow bo ciezko samej utrzymac 2 domy pracujac w kraju za1600!!!
30 listopada 2013 17:52 / 4 osobom podoba się ten post
tak trochę na wesoło bo skoro pomieszały sie i "wsiekłe psy " i "starzy wyjadacze" i " młodzież :) " z przyszłościa lub bez to proponuje abysmy wychylając "wscikłego psa " przytoczyły taka to opowiastkę :
Młody złodziej uczył sie zawodu , przyszedł czas na egzamin , Stary doświadczony złodziej zaprowadził młodego pod drzewo , gdzie na każdej gałązce był załozony mały dzwoneczek . Na samym czybku była sakiewka z pieniędzmi . Stary powiedział do młodego , jak wejdziesz na to drzewo , zdejmisz woreczek i przyniesiesz go tutaj i żaden dzwoneczej nie zadzwoni - to zdałeś egzamin . Młody , ruszył pod góre , zdjął woreczek , zchozi na dół i tuż przezd końcem jednak potrącił rękawem koszyli jeden z dzwoneczków . Zmartwiony mówi do starego : Mistrzu pokaz mi zatem jak to trzeba zrobic . Stary rozebrał sie do naga , wszedł na góre , zawiesił woreczek na czubku , zszedł na dół . zaden dzwoneczek nie zadźwięczał . Tyle , ze pod drzewem nie było juz ani młodego aadepta sztuki złodziejskiej ani ubrania mistrza . Wypijmy zatem za Młodych specjalistów .
30 listopada 2013 17:54 / 2 osobom podoba się ten post
sorry za błedy i literówki - ale moje okulary dokonały zywota , sama na nie nadepnełam :(((( i teraz w oczekiwaniu na nowe ratuję sie takimi jakimiś z Rossmanna :(
30 listopada 2013 18:13 / 5 osobom podoba się ten post
Usunięty

sorry za błedy i literówki - ale moje okulary dokonały zywota , sama na nie nadepnełam :(((( i teraz w oczekiwaniu na nowe ratuję sie takimi jakimiś z Rossmanna :(

Pan Hilary byl mądrzejszy
Bo na czole je umieścił
A ja swoje okulary
Rozdeptałam jak poczwary:)
Te z Rossmana niby szkła
Ale przed oczami mgła
Więc cóż począć mam
Nieszczęsna?
Post z błędami ?
Toż to klęska!!!
Pisać jednak nie przestanę:)
A gdy nowe już dostanę
Zawieszę je na sznur
Jakem BasiaBur!!!:):):)
30 listopada 2013 18:26
Usunięty

Basiu moje juz maja zywot skonczony w kwietniu,ale wciaz sa pilniejsze wydatki i ida w odstawke teraz mialam zrobic to cholera kardiolog optyka wyprzedzil i jak z tym nadazyc heheee
30 listopada 2013 18:31 / 1 osobie podoba się ten post
Kasia63 - jesteś rewelacyjna :))))) skopiowałam i chyba zaczę spisywać te Twoje wierszyki . Jak sie uzbiera troche - to poszukam - gdzie je wydać . Oczywiście jako twoje z pełymi prawami autorskimi .Tantiemy beda - wieć może i pożegnasz staruszków :) ale jakby co to obiecaj - że wpadać tutaj bedziesz i pisać twe swoje wierszyki :)))
30 listopada 2013 18:36
Usunięty

Kasia63 - jesteś rewelacyjna :))))) skopiowałam i chyba zaczę spisywać te Twoje wierszyki . Jak sie uzbiera troche - to poszukam - gdzie je wydać . Oczywiście jako twoje z pełymi prawami autorskimi .Tantiemy beda - wieć może i pożegnasz staruszków :) ale jakby co to obiecaj - że wpadać tutaj bedziesz i pisać twe swoje wierszyki :)))

Też juz pomału zaczęłam spisywać -za chwilę się jeszcze okaże, że ja nie pielęgniarka tylko "połetka",ha ha ha:):):)Ale ,co tam Grochola z Kalicińską też zaczynały dośc poźno:):)To i ja mogę:)

ps.a bryle to naprawde daj na łańcuszek bo znów rozklapiesz:):):):)
30 listopada 2013 18:49 / 6 osobom podoba się ten post
IGGA

Czytając ten temat przeraziłam się. Jak bardzo mało potrzeba ludziom, aby uwierzyć w swoją doskonałość.Tu ona jest nawet wyceniona ok 1200 euro miesięcznie.Można zapomnieć o wszystkim wielkim i pięknym co sie do momentu wyjazdów jako opiekunka osiągneło? Straszne. Przeciez każda z nas ma coś co zostawia w Polsce. To jest dom, rodzina, ogrody, zwierzaki nasze kochane, nasi przyjaciele.Dla tych 1200euro nie można wszystkiego opluć.A jeśli już tak ktoś pluje to chyba tylko z własnej bezsilnośći. Bo nie jest żadnym osiągnięciem praca w Niemczech jako opiekunka. Jest to bardzo łatwe i w miarę szybkie załapanie sie na troche lepiej płatna pracę. Żadnych barier, ograniczeń. Wystarczy troche odwagi, troche języka i do pracy.Już na drugim kontrakcie zachowujemy sie jak profesjonalistki. Czyli nie trzeba dużo. I to jest najbardziej niebezpieczne.Można uwierzyć, że nasze wykształcenie, nasza wiedza, nasze osiągnięcia są nic nie warte, niepotrzebne, że wszystkie jestesmy tu od podcierania ...... . Jeśli tak któraś z was myśli, to albo nic wcześniej nie zdobyła, albo nie umie docenić tego co zostawiła. Albo najzwyczajniej w swiecie jest bardzo wygodna. Bo moim zdaniem tylko wygodnictwo w wielu przypadkach usprawiedliwia nasz pobyt tutaj.Takie pieniądze, jeśli ktoś ma pomysł na siebie to mozna zarabiać juz w kraju.
Ja kibicuję tym dziewczynom, które mają swoje plany, które nie wstydzą się tego że kiedyś skończyły studia.I nie uważają siebie za dzielne kobiety bo pracują w niemieckich domach jako opiekunki.Mają jeszcze swoje ambitne plany. A to(praca opiekunki w niemieckim domu) jest miłą przygodą w drodze do realizacji swoich planów.

IGGA::::
Ty znowu zaczynasz?????????????????????????????????????????
Takie pierdoly prawisz,az glowa boli:(Ja sie zastanawiam cz wszystkie Twoje srobki sa na miejscu......?Byc moze nawet pogubilas troche...

O Jesssu,jak Ty tak w domu do rodziny gadasz-to ja im wspolczuje.

Zarabiasz tu i tam?I dobrze,ale przestan bardzo Cie prosze glupoty wypisywac.
Tu juz nie chodzi tylko o ten post,chodzi ogolnie o Twoje wpisy,fakt......Nie ma Cie,pojawiasz sie i sie zaczyna ,tyle tylko Kochanienka,te posty do Ciebie zawsze sa pisane w nerwie.

Piszesz,ze trzeba byc wykszatlconym,ze trzeba skonczyc studia,teraz ze plujemy na PL,alez Ty mnie draznisz.Ja raczej nie dyskutuje z Toba,bo rozmowy z Toba prowadza  mnie do wscieklosci,ale dzisiaj jak poczytalam,to whrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

P.S. Tak sie wlasnie wczoraj zastanawialam ,kiedy sie pojawisz,zeby napisac w tym wllasnie temacie i jak zwykle udawac ze Jestes Najlepsza,Najmadrzejsza i juz sama nie wiem ile masz jeszcze tych NAJ,NAJ........
30 listopada 2013 18:49
IGGA

Czytając ten temat przeraziłam się. Jak bardzo mało potrzeba ludziom, aby uwierzyć w swoją doskonałość.Tu ona jest nawet wyceniona ok 1200 euro miesięcznie.Można zapomnieć o wszystkim wielkim i pięknym co sie do momentu wyjazdów jako opiekunka osiągneło? Straszne. Przeciez każda z nas ma coś co zostawia w Polsce. To jest dom, rodzina, ogrody, zwierzaki nasze kochane, nasi przyjaciele.Dla tych 1200euro nie można wszystkiego opluć.A jeśli już tak ktoś pluje to chyba tylko z własnej bezsilnośći. Bo nie jest żadnym osiągnięciem praca w Niemczech jako opiekunka. Jest to bardzo łatwe i w miarę szybkie załapanie sie na troche lepiej płatna pracę. Żadnych barier, ograniczeń. Wystarczy troche odwagi, troche języka i do pracy.Już na drugim kontrakcie zachowujemy sie jak profesjonalistki. Czyli nie trzeba dużo. I to jest najbardziej niebezpieczne.Można uwierzyć, że nasze wykształcenie, nasza wiedza, nasze osiągnięcia są nic nie warte, niepotrzebne, że wszystkie jestesmy tu od podcierania ...... . Jeśli tak któraś z was myśli, to albo nic wcześniej nie zdobyła, albo nie umie docenić tego co zostawiła. Albo najzwyczajniej w swiecie jest bardzo wygodna. Bo moim zdaniem tylko wygodnictwo w wielu przypadkach usprawiedliwia nasz pobyt tutaj.Takie pieniądze, jeśli ktoś ma pomysł na siebie to mozna zarabiać juz w kraju.
Ja kibicuję tym dziewczynom, które mają swoje plany, które nie wstydzą się tego że kiedyś skończyły studia.I nie uważają siebie za dzielne kobiety bo pracują w niemieckich domach jako opiekunki.Mają jeszcze swoje ambitne plany. A to(praca opiekunki w niemieckim domu) jest miłą przygodą w drodze do realizacji swoich planów.

Takie pierdoly prawisz,az glowa boli:(Ja sie zastanawiam cz wszystkie Twoje srobki sa na miejscu......?Byc moze nawet pogubilas troche...

Tu juz nie chodzi tylko o ten post,chodzi ogolnie o Twoje wpisy,fakt......Nie ma Cie,pojawiasz sie i sie zaczyna ,tyle tylko Kochanienka,te posty do Ciebie zawsze sa pisane w nerwie.

Piszesz,ze trzeba byc wykszatlconym,ze trzeba skonczyc studia,teraz ze plujemy na PL,alez Ty mnie draznisz.Ja raczej nie dyskutuje z Toba,bo rozmowy z Toba prowadza  mnie do wscieklosci,ale dzisiaj jak poczytalam,to whrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

P.S. Tak sie wlasnie wczoraj zastanawialam ,kiedy sie pojawisz,zeby napisac w tym wllasnie temacie i jak zwykle udawac ze Jestes Najlepsza,Najmadrzejsza i juz sama nie wiem ile masz jeszcze tych NAJ,NAJ........
30 listopada 2013 18:49 / 1 osobie podoba się ten post
Az mi sie 2 razy kliknelo,whr...................:(
30 listopada 2013 18:55 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

Nie cieszy mnie, że osoba o mnie myśli. Prosiłam juz kiedyś, że łatwiej nam będzie nie czytać siebie.Ten wpis nie dotyczył osoby, więc nie widze powodu, aby osoba głos zabierała.Każdy swoje miejsce znać powinien. :)