W nocy popadało dość obficie.Forsycje zakwitły zółto,żółciutko w ogrodach.
W nocy popadało dość obficie.Forsycje zakwitły zółto,żółciutko w ogrodach.
Kup sobie ciepłe buciki i kożuszek hi,hi Cieszę się razem z Tobą :)
Pozdrawiam serdecznie wszystkich z domu - dzisiaj ostatni pogodny dzień pd jutra deszczowo a w niektorych regionach deszczowo-śnieżnie.Szkoda.Wczoraj sasiad kosił trawnik - jaki miły dla ucha warkot kosiarki kojarzy sie z latem - jestem w swoim żywiole. Wynika,że pobyt moj w domu sie wydłuży moja potencjalna pdp jest w szpitalu dowiedziałam sie tylko,że to nie wypadek.Chcę pobyć w domu do wielkanocy dawno tych swiąt nie spędzałam z rodziną zawsze przedkladalam zimowe swieta ponad wiosenne.Miło by mi było pobawić sie jajkami.
Z tamtej agencji poprosili mnie o niemiecki nr komórki,podpisałam z nimi umowę ramową,ale całe szczęście nie jest ona szczególnie zobowiązująca,tak że z firmą jakoś się dogadałam.Już mi się nie chciało niczego odkręcać i stanęło na tym,że teraz pojadę gdzie indziej,a oni mają cos dla mnie mieć w maju.
Byłam u fryzjera,ufarbować odrost;).Chciałam obciąć włosy,ale fryzjerki odwiodły mnie od tego zamiaru.A psy tej rasy,to wiecznie mają taki wyraz pyska,mój osobisty pies też,tylko skubaniec do aparatu fajnie ustawić się nie chce,wiercipięta z niego,ciężko go złapać.
Jak rodzina tamtej pani,chorej na raka zastanawia się czy ją będzie stać na opiekunkę,to lepiej że tam nie jedziesz,bo nie byłoby ich stać również na inne podstawowe rzeczy jak choćby normalne wyzywienie.
Nie ma tego złego,a tu gdzie teraz jedziesz czeka Cię wyzwanie z babcią-szatanem (hi,hi),nowe doświadczenie :)
Ło ,już miałam pod opieką taką babciunię,urwis z niej był,ale nie była wredna,a w nocy spała jak aniołek,ta ponoć też w nocy spokój,ale w dzień lata,ale będzie nas dwie,to chyba damy radę.Jak nie,to spadam stamtąd.
Przed chwilą kurier mi dostarczył polecenie wyjazdu służbowego.Wcześniej nie pracowałam w żadnej firmie na zlecenie,ale teraz jak robiłam rekonesans w innych firmach równiez,to stwierdzam,że bardziej odpowiada mi bycie szefem samej sobie.
Jest niestety wiele nieścisłości,ogólny bałagan w tych firmach,mnóstwo niedociągnięć,faktycznie,jakbyśmy były tylko środkiem do zarabiania pieniędzy.To mi się nie podoba.Chyba babcia szatan będzie mniej stresująca,niż współpraca z firmą;).
Swoją drogą w tej sytuacji jak biuro zajmuje się takimi sprawami,jak pobieranie opłat od klienta,wypłatami opiekunek,ubepieczeniem,to jak mozna zatrudniać delikatnie mówiąc niezbyt w tych kwestiach wyedukowane osoby,nie mówiąc już o absurdalnych ustaleniach i liczenie na to,że opiekunka da się nabrać.
Własnie czytam to polecenie wyjazdu i śmieję się w głos.
Ło ,już miałam pod opieką taką babciunię,urwis z niej był,ale nie była wredna,a w nocy spała jak aniołek,ta ponoć też w nocy spokój,ale w dzień lata,ale będzie nas dwie,to chyba damy radę.Jak nie,to spadam stamtąd.
Przed chwilą kurier mi dostarczył polecenie wyjazdu służbowego.Wcześniej nie pracowałam w żadnej firmie na zlecenie,ale teraz jak robiłam rekonesans w innych firmach równiez,to stwierdzam,że bardziej odpowiada mi bycie szefem samej sobie.
Jest niestety wiele nieścisłości,ogólny bałagan w tych firmach,mnóstwo niedociągnięć,faktycznie,jakbyśmy były tylko środkiem do zarabiania pieniędzy.To mi się nie podoba.Chyba babcia szatan będzie mniej stresująca,niż współpraca z firmą;).
Swoją drogą w tej sytuacji jak biuro zajmuje się takimi sprawami,jak pobieranie opłat od klienta,wypłatami opiekunek,ubepieczeniem,to jak mozna zatrudniać delikatnie mówiąc niezbyt w tych kwestiach wyedukowane osoby,nie mówiąc już o absurdalnych ustaleniach i liczenie na to,że opiekunka da się nabrać.
Własnie czytam to polecenie wyjazdu i śmieję się w głos.
Witam Wszystkich! Mam wiadomości - nie chciałam się wcześniej chwalić, by nie zapeszyć... Dziś wysłałam wypowiedzenie do firmy, kończę z wyjazdami do Niemiec, wyjeżdżamy z Narzeczonym na Islandię. Dostał tam pracę, a ja na razie będę opiekować się dzieckiem znajomym znajomych. Dziś kupiłam bilety na 23 kwietnia, chcemy jeszcze Wielkanoc spędzić z najbliższymi. Pozdrowienia :*
No wiesz.....wiele osob poprostu podpisuje,nie czytając.
Myślałam,ze wyjeżdżasz z gewerbą za pośrednictwem agencji?
Sylwunia powodzenia !!! ;-))) I życzę Ci z całego serca aby się wszystko bardzo dobrze ułożyło. Odezwij się czasem, nie zapominaj tak od razu o nas.

Na nową drogę życia, szkoda że wirtualne ;-)))
a co tam takiego smiesznego napisali???
A no chociażby to,że w razie ,gdybym nie mogła podpisać,to żebym napisała upoważnienie dla kogoś z rodziny,albo znajomych,żeby umowę za mnie podpisali i odesłali razem z upoważnieniem. Kurier przyszedł dzisiaj,bo panienka z biura nie wiedziała nawet ,że ja jadę w poniedziałek,chyba koordynatorka jej nie poinformowała. Termin wyjazdu ustaliłam telefonicznie z synem pdp,i koordynatorce przekazał na pewno.
Jak takie zachowania są powszechne w firmach,to jak mieć tu do nich zaufanie.
To upoważnienie jest faktycznie trochę niepoważne,zabezpieczają się jak mogą,tworzą absurdy. Co Ty zamierzasz w związku z tym ?