W domu

17 marca 2014 16:53 / 1 osobie podoba się ten post
Dla tych którzy są w PL:
mam kod z paragonu z Rossmanna do oddania w dobre ręce. Ja już dla siebie jeden mam więc drugiego nie potrzebuję.
Trzeba się zarejestrować na ich stronce i wpisać ten kod ode mnie i dostanie się po weryfikacji systemu 40% rabat na perfumy (jakiekolwiek).
Kto pierwszy ten lepszy - kto chce?
17 marca 2014 20:06 / 3 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie wszystkich !
Ja już ponad 10 dni w domu. I cieszę się każdą minutą . Właśnie wróciłam z ,,wojaży ''- a dokładnie z odwiedzin u siostry w Lubuskiem.Ale się działo !!!Super impreza imieninowa , wcześniej zakupy w DE - a co ! Niech i ja mam też przyjemność . A po powrocie przyszedł rachunek za ogrzewanie . O ok 40 % niższy niż przed rokiem.To efekt wakacyjnych remontów w domu.Zrobiliśmy porządną termoizolację i teraz widać jakie to daje oszczędności.
Ale czas mija szybko i powoli trzeba się brać do świątecznych porządków . Dwa miesiące szybko zlecą a końcem kwietnia powrót do pracy.
17 marca 2014 20:14
Możesz szerzej napisać o Porządnej termoizolacji??????Interesuje mnie temat,a pierwszy raz ktokolwiek tak wyrażnie pisze ile zyskał!
17 marca 2014 20:15
Impala

Możesz szerzej napisać o Porządnej termoizolacji??????Interesuje mnie temat,a pierwszy raz ktokolwiek tak wyrażnie pisze ile zyskał!

mnie też bo zaraz zaczynam remont domu na wsi.
17 marca 2014 20:30
lena7

Dla tych którzy są w PL:
mam kod z paragonu z Rossmanna do oddania w dobre ręce. Ja już dla siebie jeden mam więc drugiego nie potrzebuję.
Trzeba się zarejestrować na ich stronce i wpisać ten kod ode mnie i dostanie się po weryfikacji systemu 40% rabat na perfumy (jakiekolwiek).
Kto pierwszy ten lepszy - kto chce?

A ja bym chciala, ale do kiedy on wazny ?, bo w czwartek bede w PL to bym z checia skorzystala :D
17 marca 2014 20:35
W moim wypadku to było trochę ułatwione , bo kolega specjalista tym się zajął. A zaczęliśmy od rozeznania problemu.W poprzednim roku do wymiany poszła reszta okien w piwnicy i brama garażowa- teraz jest nowa , ocieplana. Dom jest z cegły a w środku było 5 cm styropianu - to było za mało. Dołożyliśmy jeszcze 10 na zewnątrz i tynk silikonowy .Jest lepszy - można zmywać elewację i nie traci koloru.Ponoć jeszcze lepsze jest ocieplanie specjalną wełną mineralną - ale cenowo by mnie przerosło.W tym roku jeszcze docieplę trochę strych .No i musimy w przyszłości pomyśleć o wydajniejszym ogrzewaniu , na które trzeba oczywiscie zarobić ;).Więc- oby dobra robota była jak najdłużej!
A tak z własnego doświadczenia - pytać różnych fachowców o wszystko. Wtedy mozna sobie jakiś plan ułożyć i konsekwentnie realizować. Lepiej dłużej a gruntownie , bo wtedy są efekty.
17 marca 2014 20:36
Jolek

A ja bym chciala, ale do kiedy on wazny ?, bo w czwartek bede w PL to bym z checia skorzystala :D

Ok, to wyślę Ci kod mailem.
Od 20 do 30 marca rabat jest ważny.
17 marca 2014 20:37
lena7

Ok, to wyślę Ci kod mailem.
Od 20 do 30 marca rabat jest ważny.

Dziekuje Ci bardzo kochana :*
17 marca 2014 20:45 / 2 osobom podoba się ten post
Wszystko pod kontrolą - poza gardłem. Bo na imprezie był tez znajomy siostry z gitarą .No i pośpiewaliśmy - stare , rajdowe i ,,imprezowe'' piosenki ze studenckich czasów.A że mój mąż też gra i dobrze śpiewa to się uzupełniali.No i na drugi dzień głosiki mieliśmy trochę ,,nie tego '' ! Ale było tak fajnie , ze juz się umówilismy na powtórke w lecie . A impreza była wyjazdowa , w pensjonacie  , świetne jedzenie , dobre wino i z  noclegiem.Więc nie było problemu , kto będzie kierowcą.
17 marca 2014 22:11 / 1 osobie podoba się ten post
I gitarra )))
17 marca 2014 22:19 / 2 osobom podoba się ten post
cudownie jest być w domu
17 marca 2014 23:30 / 2 osobom podoba się ten post
Witam z domowych pieleszy, pierwszy tydzień minął z wnukami, dzisiaj wizyta u stomatologa  jutro sprzatanko zejdzie 2 dni, wizyty u seniorek rodzinnych tzn. mamy i teściowej i czaaaaaas biegnie nieubłagalnie. Pozdrawiam i życzę spokojnej nocki Wszystkim koleżankom i kolegom z opiekunkowa.buziaki
17 marca 2014 23:43 / 7 osobom podoba się ten post
michalina

Witam z domowych pieleszy, pierwszy tydzień minął z wnukami, dzisiaj wizyta u stomatologa  jutro sprzatanko zejdzie 2 dni, wizyty u seniorek rodzinnych tzn. mamy i teściowej i czaaaaaas biegnie nieubłagalnie. Pozdrawiam i życzę spokojnej nocki Wszystkim koleżankom i kolegom z opiekunkowa.buziaki

Domowe pielesze:)
Lecz wcale nie leżę
A to kurze
Po kątach 
Unicestwiam 
Domowe
A to do mamy 
Wpadnę
Nawet
Do teściowej 
Wnuki pobawię
Ząbki podleczę
W domu
Czas 
Tak jak w D
Nigdy się 
Nie wlecze
Pędzi nieubłaganie
Niczym Pendolino
I ani sie obejrzę
A już urlop 
Minął..........

18 marca 2014 01:28 / 1 osobie podoba się ten post
dokładnie Kasiunia dokładnie tak poetko pozdrawiam :) 
18 marca 2014 13:18 / 3 osobom podoba się ten post
Juz po 13-tej  mogę pisać,ja jestem stara gwardia młodziez pewnie  nie wie,że to była godzina "0".Wrociłam z zakupow jak dobrze,że mam już mało wydatkow.Rachunki,rachunki,rachunki- ze ogrzewanie też w tym roku niższe i to  nie zasługa ocieplenia budynku tylko łagodnej zimy.Nic sobie sobie nie kupuje zadnych butow firmowych (mam) zadnych ubrań (bo mam).Kupiłam malwy - Andrea - kupiłam malwy pełne  na opakowaniu wygladaj pieknie,zobaczymy latem co z tego wyrośnie.Fajnie w domu siedzieć bez problemów - troche czekałam na ten czas ważne,że sie doczekałam.Wystawy już udekorowane żonkilami i zajączkami a tu jeszcze do swiąt troche czasu zostało.Proszę opatrzność,żebym do swiąt w domu została.A może juz nie pojade.No nie wiem,nie wiem...