Na wyjeździe #5

05 lutego 2014 23:24 / 2 osobom podoba się ten post
emilia

Obiecalam napisac ciag dalszy opowiesci o moim, kochanym acz jednak - jelopie:
Masc witaminowa zostala nabyta i nawet uzyta, temperatury nie ma, to znaczy sie - teraz wieczorem tylko 37, w dzien - oslabienie. Kolorek lekko blednie, skora nie peka, lekko swedzi. Mam nadzieje, ze juz nic sie nie bedzie dzialo, a, ucho nie boli, wezel tez nie - opuchlizny brak. Uffff, ale nie powiem, zebym dobrze spala ...

Cóż,może to niemiłe doświadczenie nauczy "kochanego jelopa" ,ze nawet jak sie po drzewo do stodoły idzie to czapke trzeba zakładać:)Smarowac 2-3 x dzeinnie.Skóra pewnie zacznie sie luszczyc jak się bedzie goiło-nie drapac żeby nie wiem co!!!!!Smarowanie az do czasu jak "wróci" zdrowa skóra.Nie moczyc za wiele,nie suszyc pocierając ręcznikiem -obchodzic sie jak z pupcia niemowlaka:)
05 lutego 2014 23:27
kasia63

Cóż,może to niemiłe doświadczenie nauczy "kochanego jelopa" ,ze nawet jak sie po drzewo do stodoły idzie to czapke trzeba zakładać:)Smarowac 2-3 x dzeinnie.Skóra pewnie zacznie sie luszczyc jak się bedzie goiło-nie drapac żeby nie wiem co!!!!!Smarowanie az do czasu jak "wróci" zdrowa skóra.Nie moczyc za wiele,nie suszyc pocierając ręcznikiem -obchodzic sie jak z pupcia niemowlaka:)

Kasiu, mam szczera nadzieje, ze nauczy ... Wiesz, czasami nie wiem, co sie dzieje, ze takie "kwiatki" w niecalkiem pustej glowie sie zalegaja, tym bardziej, daaawno temu, podczas sluzby wojskowej mial odmrozone lapki, do dzis w mrozy (rekawiczki!), ma czerwone i opuchniete. Nie wiem, czy dobrze jeszcze wymyslilam, zeby ciepla oliwe z oliwek na noc aplikowal ?

A tak ogolnie, dzisiaj jakos moje "zyciowe" sprawy sie naprawily! 
1/ Maz - w jako tako lepszym stanie, nawet juz sie nie musialam klocic, coby uwazal na siebie, bo latka leca, a jeszcze troche przed wspolna staroscia popracowac musze,
2/ Przelew na paypal wreszcie dotarl i dostalam 5 euro w prezencie za nerwy,
3/ Zakupy na ebay wreszcie zalatwione i sa "w drodze" - kupilam dwie peruczki dla mlodszej, nareszcie moze miec mniej wiecej to, co jej sie podoba,
4/ Jej strona, po ciezkiej przeprawie z administracja serwera wreszcie wrocila na miejsce.

I jestem ZADOWOLONA !
05 lutego 2014 23:34 / 2 osobom podoba się ten post
Emilia -nie już niech nie miesza tych tłuszczy-jak jest maśc to w zupełnosci starczy,Oliwka to ew,na rece ale na to bawełniane rekawiczki albo skarpetki cienkie bawełniane jak nie rękawiczek:)Ale na twarz już nic.Ooj te chlopy nasze -czasem takie niemyślące ,że aż strach.Jutro napisze co sie wczorajszej nocy przydsrzyło mojemu jełopkowi:)ide spac :)
05 lutego 2014 23:36 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Emilia -nie już niech nie miesza tych tłuszczy-jak jest maśc to w zupełnosci starczy,Oliwka to ew,na rece ale na to bawełniane rekawiczki albo skarpetki cienkie bawełniane jak nie rękawiczek:)Ale na twarz już nic.Ooj te chlopy nasze -czasem takie niemyślące ,że aż strach.Jutro napisze co sie wczorajszej nocy przydsrzyło mojemu jełopkowi:)ide spac :)

OK, odwolam tam-tamem, czyli sms-em ! Dzieki Kasiu!
06 lutego 2014 04:37 / 1 osobie podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Wiem i pamietam !!! A to ze mi szkoda!!!  ze mam serce dla niech!!!  chociaz nad nami sie niekt nie lituje to juz druga spprawa!!!!!!!

Fakt że my dobre kobiety jesteśmy :))

06 lutego 2014 07:54 / 1 osobie podoba się ten post
Dzien doberek miłego dzionka zycze no i dzis realizacja planow !!! no bo to dzis i jutro a wsobote rano pbedzie juz zmienniczka wiec to nasz dzien do przekazania wszystkich informacji !!! Normalnie ciesze sie jak dziecka hehe..Wiecie niby stella nie jest zła ale jeszcze ma wiele do uregulowania!! A tu nornalnie wszystko na siłe trzeba to do d.....y szkoda babuszki biedulka nie wie co sie dzieje.O wszystko sie upominac nawet jak juz zostało ustalone !!! No ale to ich problem  ja zgłosiłam do firmy na jakich warunkach moge tu wracac !! I chociaz corka podobno bardzo dobre referencje mi wystawiła chocaz jej dziure w brzuchu wierce cały czas. Pewne zeczy musza byc dopracowane na ti top. Ja p[rzeczytam troszke jak mi przesla do domku poczta tez nie dała do reki!!! Zalezy jej zeby wrwacac ale tu ostatnie słowo ma stała opiekunka i bardzo dobrze !!! Milutkiego ,bestresowego dzionka zycze!!!:)))))))))))))))))))))
06 lutego 2014 08:48 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

Janka, zdejmij już tę mikołajkę z głowy! Może "fundnij" sobie jakiś wiosenny kapelusz z kwiatkami?

Malgi - Janusz mi ją tak przykleil ze juz jej chyba nie zdejme , a jak zdejme to razem z wlosami .
06 lutego 2014 08:50
JaninaWasiak

Malgi - Janusz mi ją tak przykleil ze juz jej chyba nie zdejme , a jak zdejme to razem z wlosami .

Musisz poprosić koleżanki - są tu specjalistki od grafiki.
Może któraś się zlituje?
06 lutego 2014 09:27
Malgi ja to zdjecie gdzies mam u siebie , ale zebym wiedziala gdzie?
06 lutego 2014 09:44 / 2 osobom podoba się ten post
Prze miła niespodzianka przytrafiła sie dzisiaj. Wchodzę do kuchni, a mój pdp z kieliszeczkiem Amaretto na mnie czeka, cóż zdziwiłam się, ale dziś 6 lutego są imieniny Doroty, więc złożył mi życzenia. 
Jego zmarła żona miała na imię Doris, więc skojarzyl te imiona.
Bardzo to było miłe, kochane, ale imieniny obchodze we wrześniu, ale tego to już nie prostowalam, bo po co psuć pdp dobry dzień:):):):)
06 lutego 2014 10:02
Dzień dobry :) Wynalazłam nowy sposób nauki niemieckiego i spieszę się szybko podzielić. Wysiadł głos w tv i byłam zła jak osa i grzebałam w opcjach i wyszukałam ... napisy. Może dociera do mnie mniej, bo jeszcze tak szybko nie czytam ale poznaję pisownię i notuję nieznane słówka :) Próbowałam tak już kiedyś ale szybko się poddawałam, bo głos działał :):):)
06 lutego 2014 10:29
judora

Dzień dobry :) Wynalazłam nowy sposób nauki niemieckiego i spieszę się szybko podzielić. Wysiadł głos w tv i byłam zła jak osa i grzebałam w opcjach i wyszukałam ... napisy. Może dociera do mnie mniej, bo jeszcze tak szybko nie czytam ale poznaję pisownię i notuję nieznane słówka :) Próbowałam tak już kiedyś ale szybko się poddawałam, bo głos działał :):):)

Ja tej opcji używam czasami i już bardzo szybko czytam:) I nie trzeba do tego TV. Wystarczy w internecie na ZdFie wybrać ZDFmediathek i filmy z UT.
06 lutego 2014 10:49 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Ja tej opcji używam czasami i już bardzo szybko czytam:) I nie trzeba do tego TV. Wystarczy w internecie na ZdFie wybrać ZDFmediathek i filmy z UT.

Dzięki Ci dobra kobieto :)
06 lutego 2014 10:52
JaninaWasiak

Sylwunia moze zdradz nam czym doprawilas ta salatke ? Moja podopieczna to tez taki nocny Marek i czasami sposobu na nia nie mam :)

30 kropelek Dominalu :)))
06 lutego 2014 11:04 / 6 osobom podoba się ten post
kasia63

Zgodnie z obietnicą opowieść o nieodpowiedzialnym "jełopku" ,moim kochanym mężu:)
Wczorajszej nocy ,ok.4ej pies się rozszalał strasznie /inaczej szczeka na zwierzęta,które podchodza pod  dom, a całkiem inaczej na ludzi/.J.sie zbudził ,patrzy w okno ,a tam auto sobie stoi,pod naszym domem.Naprzeciwko buduje się dość majętny sasiad,dom jest w budowie ,pusty narazie,ale w środku mnóstwo drogiego sprzętu budowlanego i na posesji też.J .się ubrał i z latarką na dwór.W samochodzie 4 facetów,nieco wciętych,obcych ,nie z naszej wioski.Podszedł i pyta co tu robią o tej porze.A ci z ryjem ,żżby się od.....No to on mówi ,ze w takim razie na policję dzwoni.Mięsem porzucali ,ale odjechali-jak nic na szaber ,bo to nie 1szy raz było ,że się obcy koło tych pustych ,letniskowych domów kręcą.Na całej tej przestrzeni tylko my mieszkamy na stałe,dookoła pustkowie,do wsi ponad km....I mi to wszystko opowiada dumny jak paw ,że ich przegonił.....Ale oczywiście nie pomyslał,że mógł np.oberwać -on 1 ich 4.......O tej porze roku nikt w te strony nie zagląda.......Kto by go znalazl,w razie W...Chyba ja po powrocie.....No,rece opadają,zdenerwowalam się tylko na to jego kozaczenie.Z drugiej strony nie reagowac wcale też źle....Rejestracji nie spisał więc nawet na policje nie bardzo jest co zgłaszać.....