Na wyjeździe #5

14 lutego 2014 10:46 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Ideal Pflege - ogłasza się wciąż w dziale oferty.Tylko kasa tam maluśka-ok.700 bez języka.

Dziękuję bardzo, moja znajoma  nawet za taka kasę pojedzie bo nie ma wyjścia. Wiem ,że to karygodne taka płaca ale dla niektórych jest to jedyna możliwość wyjazdu  pierwszy raz. Zegnam  bo lecę do roboty-ogromna prosba do pozostałych dziewczyn ,nie komentujcie decyzji tej osoby a pozatym  ta sprawa juz była wiele razy wałkowana .Dziękuję z góry.
14 lutego 2014 10:52
Agama,szerokiej drogi i zasłuzonego wypoczynku:))
14 lutego 2014 10:54
didusia

Cześć nie było mnie na forum juz troche czasu ,siedzę w Polsce ale mam małe pytanko -były ,chyba w grudniu informacje na temat agencji ,która przyjmowała bez języka. Czy Ktoś z was pamięta ,gdzie to moge znaleść? Proszę o odpowiedź ,bo mojej znajomej bardzo zalezy wyrwac się z Polski.

W mojej firmie z tego co wiem też biorą bez języka , bo moja zmienniczka była z prawie zerową znajomoscią . Na dzień dobry miała 1000eur
14 lutego 2014 10:56 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Wpadam tu na krótko ,nie ma gorszej cholery jak wspólny ,rodzinny komputer i ktoś stojący nad człowiekiem ,pytający ,czy długoooo jeszczeeeee?...Wczoraj dzwonili do mnie ze starej firmy i wypełniali ankietę "jaką opinię mam na temat : wyjazdów ,kontaktów ,zjazdów itp.".....na koniec pytanie ,czy jak dołożą mi więcej czy się zastanowię jeszcze nad dalszą współpracą....ile nie powiedziano mi :)))....Moja odpowiedź była :zależy za ile...no i zobaczymy...Działam dalej -pomalutku i spokojnie-langsam ,langsam :)...Mój man oszalał! zachciało mu się placków kartoflanych w moim wykonaniu.....nic tylko by luksusy wyżerał -dziadyga jeden ,no !...Ledwie mnie zobaczył a już lepszego żarełka mu się zachciewa a jeszcze nygus nie zdążył zasłużyć !!!!!Noooo!

tylko tam sie nie rozsiaduj w tym domu za bardzo, robota czeka!!!podciągaj rękawy i walizki wyciągaj,decyduj sie na firme i wyjazd z Polski, myślisz,ze teksty o plackach przejdą?!!to sie mylisz, My wszystkich podopiecznych nie ogarniemy, euro tylu tez nie damy rady zarobic, no kochana, krotka pilka, decyzje podejmuj gdzie i z kim i za ile i na pomoc Nam tu wracaj:)
14 lutego 2014 11:01 / 1 osobie podoba się ten post
kaska_45

tylko tam sie nie rozsiaduj w tym domu za bardzo, robota czeka!!!podciągaj rękawy i walizki wyciągaj,decyduj sie na firme i wyjazd z Polski, myślisz,ze teksty o plackach przejdą?!!to sie mylisz, My wszystkich podopiecznych nie ogarniemy, euro tylu tez nie damy rady zarobic, no kochana, krotka pilka, decyzje podejmuj gdzie i z kim i za ile i na pomoc Nam tu wracaj:)

a Ty juz spakowana??????????????
14 lutego 2014 11:04
ivanilia40

Wczoraj tuż za granicą z Niemcami zatrzymali nas celnicy niemieccy. Przetrzepali bagaże i wyprowadzili jednego chłopaka.Nikomu jednak nie zabrali fajek.Podobno jak są kupione ze znakami akcyzy to się nie czepiają.
Natomiast na granicy szwajcarskiej celnik nawet nie zajrzał do autokaru,więc chyba to nie jest regułą ,ze spisują osoby wjeżdzające ,tylko zależy na kogo się trafi.
Napisałam to jako ciekawostkę,bo niektórzy się obawiali większej ilości fajek przewozić:)

Noo - ja się trochę obawiam.
A co ludzie jakie ilości ze sobą mieli?
14 lutego 2014 11:15
magdalena_k

a Ty juz spakowana??????????????

jaaa????jasne, tzn prawie, a jestem taka szczęsliwa dziś:):):):):):)
14 lutego 2014 11:49 / 1 osobie podoba się ten post
Witam wszystkich w piękny dzień kalendarzowy(za oknem niestety pochmurno). Dawnoo tutaj nie zagladałam,korzystam z urlopu.Miłego i spokojnego dnia z gorącymi pocałunkami wszystkim życzę :)
14 lutego 2014 11:50 / 1 osobie podoba się ten post
A wyjeżdzającym bezpiecznej podrózy :)
14 lutego 2014 12:26
wichurra

Noo - ja się trochę obawiam.
A co ludzie jakie ilości ze sobą mieli?

Wiesz co ,nie pytałam kto ile miał ze sobą,ale 80% jechała do opieki i mieli na pewno przy sobie dużo fajek.
Nie masz sie czego obawiać,bo nie zabiorą Ci jeśli będą znaki akcyzy. Nie wiem tylko za co tego chłopaka wyprowadzili z autokaru,może miał coś niedozwolonego?
14 lutego 2014 12:28
albo go szukali roznie bywa.....
14 lutego 2014 12:34
ivanilia40

Teraz prze 3 miesiące mam polską umowę,ale następne 3 miesiące jeśli zostanę nieprzerwanie będę mieć szwajcarską,wtedy ponegocjuję warunki. Teraz też nie mam mało,ale jak patrzyłam na ogłoszenie jednej z agencji szwajcarskiej to faktycznie dużo wiecej płacą.

Jak będziesz miała szwajcarską,to zdaje się,że łaski nie zrobią,jak dostaniesz więcej.W Szwajcarii jest płaca minimalna,tak że poniżej okreslonej granicy nie możesz zarobić,przynajmniej ja mam tak w umowie okreslone.Nawet jak odlicza ubezpieczenia i podatek ,to i tak porządna kwota zostaje.
14 lutego 2014 12:45
tina 100%

Jak będziesz miała szwajcarską,to zdaje się,że łaski nie zrobią,jak dostaniesz więcej.W Szwajcarii jest płaca minimalna,tak że poniżej okreslonej granicy nie możesz zarobić,przynajmniej ja mam tak w umowie okreslone.Nawet jak odlicza ubezpieczenia i podatek ,to i tak porządna kwota zostaje.

No własnie wiem ,że jest zupełnie inaczej. Zobaczymy jak będzie ,narazie jestem na polskiej umowie :)
14 lutego 2014 12:58
Jestem od wtorku u swoich pdp po 4-tygodniowym urlopie i trche mam mieszane uczucia. Moj dziaduszek strasznie malo je, w sumie wczesniej nie objadal sie bardzo, ale teraz naprawde skubie jak ptaszek. W dodatku zrobil sie Taki Jakis bardzo apatyczny, spac kladzie sie juz przed 19, a w czesniej jeszcze ogladalismy zawsze wiadomosci o 20, a i babcia taka osowiala sie zrobila. Jak bylam na urlopie nie chciala chodzic na spacery i ogolnie taka nijaka. Fakt w srode juz ja wyciagnelam na spacer, wczoraj padalo wiec nie bylysmy a dzisiaj nie chce bo zimno.
14 lutego 2014 13:01
esmeralda

Jestem od wtorku u swoich pdp po 4-tygodniowym urlopie i trche mam mieszane uczucia. Moj dziaduszek strasznie malo je, w sumie wczesniej nie objadal sie bardzo, ale teraz naprawde skubie jak ptaszek. W dodatku zrobil sie Taki Jakis bardzo apatyczny, spac kladzie sie juz przed 19, a w czesniej jeszcze ogladalismy zawsze wiadomosci o 20, a i babcia taka osowiala sie zrobila. Jak bylam na urlopie nie chciala chodzic na spacery i ogolnie taka nijaka. Fakt w srode juz ja wyciagnelam na spacer, wczoraj padalo wiec nie bylysmy a dzisiaj nie chce bo zimno.

no niestey choroby posuwaja sie do przodu nic nie zrobisz niesety