Na wyjeździe #5

23 stycznia 2014 17:41 / 4 osobom podoba się ten post
Jeszcze nic dokladnie nie wiem, dzisiaj rano dzwonili i może jutro sie odezwą. Na razie piwkiem oczyszczam watrobę i namawiam męża na ogladanie sufitu, ale On biedny, z katarem, jeszcze się udusi, albo co. Muszę dziada na imprezę 1 lutego wykurować:))))
23 stycznia 2014 17:41 / 5 osobom podoba się ten post
emilia

W sumie jestes w luksusowej sytuacji. Masz rodzine i meza PDP pod reka, moglas przekazac swoje spostrzezenia. Teraz, ta nielatwa decyzja juz w ich rekach lezy, co postanowia, to bedzie. Oni tez maja w tej chwili dylemat, co robic, to jest dla wszystkich trudne. Co moge Ci powiedziec - niezaleznie co postanowia, nie bierz nic do siebie i badz dobra dusza, ale "obok".

Emilia - kilka zdań a w tym absolutnie wszystko. Nie ma tu nic do dodania . Dałam plusa - dałabym więcej ale się nie da.
23 stycznia 2014 17:43 / 4 osobom podoba się ten post
emilia

W sumie jestes w luksusowej sytuacji. Masz rodzine i meza PDP pod reka, moglas przekazac swoje spostrzezenia. Teraz, ta nielatwa decyzja juz w ich rekach lezy, co postanowia, to bedzie. Oni tez maja w tej chwili dylemat, co robic, to jest dla wszystkich trudne. Co moge Ci powiedziec - niezaleznie co postanowia, nie bierz nic do siebie i badz dobra dusza, ale "obok".

Emilko, to co najważniejsze już mi powiedziałaś, i ja naprawdę doceniam te słowa. Pewnie bez nich moje "bicie się z myślami" trwałoby znacznie dłużej. DZIĘKUJĘ :)
23 stycznia 2014 17:58 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Tali - szkoda,że nie mozna wystawić referencji za Twoje forumowe wpisy za pogode ducha za szczerosc i za bezinteresownosc.Same trzy literki przed nazwiskiem nie wiele mowią,ale u Ciebie znaczą wiele.Jestes po germanistyce pniesz sie w dążeniu do poprawy materialnej swojego bytu.Jesteś mądrą dziewczyną nie zgorzkniała germanistka,ktora szuka okazji zeby pokazać swoja wyższosc.Mama Twoja jest dumna z madrej i serdecznej corki.Już dawno miałam Ci to napisać.Tak trzymaj.

Tak Mleczko,nasza Tali jest wspaniała, młoda,mądra, ciepła i do tego bardzo ładna kobieta. Bardzo się cieszę, że Ją poznałam osobiście. Dużo mi pomogła.
23 stycznia 2014 18:09 / 4 osobom podoba się ten post
barbarella

Tak Mleczko,nasza Tali jest wspaniała, młoda,mądra, ciepła i do tego bardzo ładna kobieta. Bardzo się cieszę, że Ją poznałam osobiście. Dużo mi pomogła.

Zawsze bylam tego samego o Niej zdania. Cieszę się też ,  że układa się jej w pracy - w sumie należało tego oczekiwać . Każdy szef doceniłby takiego pracownika jak Tali .
23 stycznia 2014 18:57 / 6 osobom podoba się ten post
Hej Kochane Kolezanki - Opiekunki ! Wlasnie mowili w Wiadomosciach , ze liczba osob potrzebujacych pflegle (starszych, niewladnych...) wzrosnie do 500 000 . Potrzeba pilnie opiekunek. W zwiazku z niskimi zarobkami malo kto chce pracowac w tym trudnym zawodzie. W zwiazku z tym ma nadejsc Reforma . A w ogole dzisiaj Narodowy Dzien Opieki :)
23 stycznia 2014 19:17
giunta

Idę sobie spacerkiem do sklepu po zaopatrzenie na wyjazd i myślę o tym, jak wspaniale byłoby mieć fortepian. Fajnie by było dostać takowy w prezencie, ale równie dobrze sama mogłabym sobie na niego uzbierać. Pewnie zająłby mi całą przestrzeń mieszkalną w moim pokoju, ale co tam. Najwyżej spałabym pod nim. Albo na nim ;) I tak idę, idę i myślę i nagle spotykam pana, który uczył mnie w dzieciństwie grać. Wieki go nie widziałam. "To na pewno znak! Tak, to na pewno znak!" Mijam go ucieszona... i jak orła nie wywiiiinę! Teraz już nie wiem, jak powinnam to interpretować... ;)

To nie przypadek, o nie. Widocznie za słabo myslałaś i spotkałaś na swojej drodze tylko pana od fortepianu, ale jak będziesz więcej o tym mysleć, to kto wie...:)
23 stycznia 2014 20:16 / 1 osobie podoba się ten post
Athenka

Hej Kochane Kolezanki - Opiekunki ! Wlasnie mowili w Wiadomosciach , ze liczba osob potrzebujacych pflegle (starszych, niewladnych...) wzrosnie do 500 000 . Potrzeba pilnie opiekunek. W zwiazku z niskimi zarobkami malo kto chce pracowac w tym trudnym zawodzie. W zwiazku z tym ma nadejsc Reforma . A w ogole dzisiaj Narodowy Dzien Opieki :)

Tak tak  ja tez cos o tym słyszałam ale nie dokładnie bo miałam troszke robutki i nawet na urodzinach curki była upiekłam ciasto, i dałam skromniutka bombonierke naprade skromna nie nie mysla ze tu cuda płaca 0,99centow zapłaciłam ale u nich nie widziałam jakis super prezentow zeby dostała,no  ale a ja zawsze powtarzam lepsze szczere słowa z zyczeniami niz bogaty prezent !!!
23 stycznia 2014 21:29 / 1 osobie podoba się ten post
efka66

To nie przypadek, o nie. Widocznie za słabo myslałaś i spotkałaś na swojej drodze tylko pana od fortepianu, ale jak będziesz więcej o tym mysleć, to kto wie...:)

To moze spotkam fortepian? :)
23 stycznia 2014 21:32 / 1 osobie podoba się ten post
giunta

To moze spotkam fortepian? :)

Tak se właśnie pomyslałam, jak pisałam tego posta:))
23 stycznia 2014 21:35
A co z Asikiem i jej urodzinami?nie widzialam jej dzis na forum
23 stycznia 2014 21:36 / 2 osobom podoba się ten post
Sówka

A co z Asikiem i jej urodzinami?nie widzialam jej dzis na forum

Pojutrze-25ego Asik ma urodziny:):):):)Może oczom daje odpoczać od kompa:)
23 stycznia 2014 22:05 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Pojutrze-25ego Asik ma urodziny:):):):)Może oczom daje odpoczać od kompa:)

Kasia,a jak sie juz 21-go zlozylo Asi zyczenia to wypada jeszcze raz 25-go?Czy to juz za duzo bedzie?E,chyba nie ?
23 stycznia 2014 22:24 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Kasia,a jak sie juz 21-go zlozylo Asi zyczenia to wypada jeszcze raz 25-go?Czy to juz za duzo bedzie?E,chyba nie ?

Ja nie składałam:)A wypada to plomba:):):):)
23 stycznia 2014 22:31 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Ja nie składałam:)A wypada to plomba:):):):)

O!!!!jaka dowcipna ,ojejciu,a bo 21-go Andrea wyyyyyynalazla(mialam napisac wygrzebala,ale bys jeszcze cos walnela)w "nasze urodziny",ze 21-go!!!!!