Na wyjeździe #5

27 stycznia 2014 14:44
ania37

To napewno ze szpitala wrócił z taką flegmą,ma syrop,którego nie pije,bo się zatruje...Z rosołem spróbuję,będze chyba problem z suszoną pietruszką,ale popatrzę w REWE...Herbatę z imbirem surowym też wypróbuję,bo imbir tu mają...Na następny tydzień będzie lekarz,więc też powiem o tej flegmie...Mam problem z posiłkami,bo facet się dusi i kilka widelców czegokolwiek  uważa się za najedzonego...Ale ja lubię wyzwania,więc nie ma tego złego...

Aniu jak facet jest na nie do tabletek to ty mu wciśniej , że lekarze medycyny naturalnej / i to nie jest blaga / polecaja płukanie gardła szłwią a jak cie lub jedo zawieje do apteki to w kazdej znajdziesz taki domowy inhalator / pojemnik na płyn + takie coś na twarz / kosztuje max 5 eu / Namów go wtedy n inhalacje z szałwii naprzemian z inhalacjami z wosy z solą / 2g soli na 100 gramów goracej wody / do dwóch tygodni powinno mu to przejść .
27 stycznia 2014 14:44
o wywa chodzi wiec mozesz przecedzic,ach wywar,jezeli bedzie chcial to szklaneczka dziennie po lyczku,zrozumialam z opoznieniem,nie ma,hm
27 stycznia 2014 14:49
ania37

Witam wszystkich...A więc sprawozdanie krótkie będzie-Pan,bo na dziadka wcale nie wyglaga,78 lat,inteligent,żona zawsze w domu wszystko robiła a on kasę do domu przynosił...jak na razie to mam problem,bo Pan ma pełno flegmy i non stop się nią dusi...Jak któraś ma na to jakiś domowy sposób,to b proszę o radę...Pan jest anty nastawiony do leków i wszelkich tabletek...
A reszta ok...Zajechałam i od razu na dzień dobry zapłacili za sticka z Vodafone i za miesiąc internetu...
Spałam dobrze,a dziś już obiad zjedzony,więc dzień zaliczony... ;)

Jeśli Twój podopieczny się zgodzi to można go pooklepywac, musiałby położyć sie na brzuchu tak by nogi były wyzej niż glowa, a Ty dłonią złożoną w muszelke po pleckach go tak miejsce po miejscu oklepac.Kierunek od pasa do głowy. Dobrze by było, gdyby pdp kaszlal, wtedy flegme odpluje.Jest to dobry sposób, małe dzieci też się tak oklepuje przy kaszlu.
27 stycznia 2014 14:54
Dziękuję dziewczynki za dobre rady..będę próbować i rozmawiać z córką...
27 stycznia 2014 15:22 / 2 osobom podoba się ten post
ania37

Dziękuję dziewczynki za dobre rady..będę próbować i rozmawiać z córką...

Aniu,...Mas w swoim poscie radzila Ci tez lubczyk......jesli mialabys go mu podawac.....to nie przesadz z iloscia,bo ten Twoj Pdp jeszcze nie taki mocno stary:):):):):):):)
27 stycznia 2014 15:24
Witam melduję się po przyjeździe do Niemiec. Na pierwszy dzień dla mnie trochę za dużo... :) Płaczę cały czas. Zmienniczka własnie odjeżdża... :((( Miałam klopoty z moim modemem, ale dałam radę...
27 stycznia 2014 15:30
Sylwunia

Witam melduję się po przyjeździe do Niemiec. Na pierwszy dzień dla mnie trochę za dużo... :) Płaczę cały czas. Zmienniczka własnie odjeżdża... :((( Miałam klopoty z moim modemem, ale dałam radę...

nie placz masz nas my Ci pomozemy:)
27 stycznia 2014 15:30
z lubczykiem hm,no podobno na rozne przypadlosci podobno (: sylwunia,mysl dlaczego wyjechalas,bedzie wiecej kasy kiedy wrocisz,nie placz .dasz rade
27 stycznia 2014 15:33 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Ubawiłam babuszke do łez!!!Siebie też zresztą:0Pyta się mnie ,który dzisiaj?No to ja inteligentna inaczej:):):) mówię: SIEDEMDZIESIĄTY DRUGI!!!!!!Mało z łózka nie spadła tak się śmiała:):):) Z liczebnikami wciąz mam problemy:):):)

Bój się Boga, jakby styczeń miał tyle dni, a ja dopiero pod koniec lutego do domu, az mnie otrzepało:))
27 stycznia 2014 15:35
emilia

Dobrze, ze nie wyszedl Ci 1410 ...

Takie same skojarzenia miałam:) 

A wiecie co znaczy data 1410?
27 stycznia 2014 15:37 / 1 osobie podoba się ten post
Sylwunia

Sylwunia a dlaczego płaczesz,nie płacz,otrzyj łezki,trzymaj się dzielnie,jak coś jesteśmy tutaj i podamy chusteczkę.
27 stycznia 2014 15:45 / 2 osobom podoba się ten post
efka66

Takie same skojarzenia miałam:) 

A wiecie co znaczy data 1410?

15 lipiec 1410---Bitwa pod Grunwaldem!!!
27 stycznia 2014 15:46 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

no prosze jakie Pingwinki (nie mylic z Nietoperzem hahaha) sa madre:):):)
27 stycznia 2014 15:50 / 6 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

A dlaczego należy pamiętać tę datę? Zeby zrobic dobry bimber. 
1 kg cukru, 4 litry wody i 10 dag drożdży, przepis na bimber, czyli bitwa pod Grunwaldem:)
27 stycznia 2014 15:52
Sylwunia

Sylwunia chyba nie masz gorzej niż na poprzedniej.???  Glowa do góry. Jak coś to pisz na moje fb :D 
Jesteś dzielna konecczanka  :D:D:D