pyt z innej beczki:
Orientujecie się, jak to jest z wypłatami gotówki w Niemczech z bankomatów Euronet??
to też jest za darmo??
pyt z innej beczki:
Orientujecie się, jak to jest z wypłatami gotówki w Niemczech z bankomatów Euronet??
to też jest za darmo??
Co się stało z tymi pożegnajkami - nie mogę ich znaleźć.>???))))
Ubawiłam babuszke do łez!!!Siebie też zresztą:0Pyta się mnie ,który dzisiaj?No to ja inteligentna inaczej:):):) mówię: SIEDEMDZIESIĄTY DRUGI!!!!!!Mało z łózka nie spadła tak się śmiała:):):) Z liczebnikami wciąz mam problemy:):):)
Dzięki.Spytaj proszę czy jest jakikolwiek zwiazek zakazu oklepywania z karmieniem przez sondę załozona przez powłoki brzuszne.
Pytałam siostry - przekazuję , co powiedziała . Zasadniczo - nie ma zakazu , ale wyłącznie w pozycji siedzącej , ręka ułożona ,,w muszelkę '' , oklepywanie od dołu ku górze. Co do innych chorób - nowotwór , gruźlica itd lepiej samemu nic nie robić - nie wiadomo w jakim stanie są płuca , nie warto brać odpowiedzialności na siebie. Zgłosić problem lekarzowi.Samo oklepywanie , choć pomocne , będzie skuteczniejsze gdy pacjent otrzyma dużo ciepłych płynów do picia i coś na rozrzedzenie wydzieliny. Wtedy łatwiej odkrztusi .
No melduje pierwy spacerek godzinny zaliczony zaraz biore sie za obiadek i pozniej jeszcze jeden !!!! kawka !!! pauza kolacyjaka i koniec dnia no naprawde pogoda jest zeby nie przechwali jak wiosna:)))))))))))))))))