Na wyjeździe #5

27 stycznia 2014 20:36 / 4 osobom podoba się ten post
No lece sie wam pochwalic mam pauze w koncu juz myslałam ze sie nie doczekam!!!! Szykowałam sie do rozmowy z corka bo dzis znowu powturka i juz faktycznie wysiadm !!! A tu miła niespodzianka pani z firmy zadzwoniła  zeby zapytac jak jest jczy rodzina ma daleko i takie tam  no kwestia mojej pauzy  tak tak pani Elu jestesmy w trakcie załatwienia tej sprawy!!! Ech mysle sobie coz trzeba wziasc sprawe we własne rece !!! Corka przyjezdza wchodzi i od reki Elizabet  a tam gdzie ty pracujesz prywatnie to masz pauze ,tak odpowiadm zaraz po obiedzi to bardzo wazne dla nas wszystkie opiekunki maja pauze, no tak ale ja nie moge po obiedzie wiec ustalimy w innych godzinach okej ? odpowiadam oczywiscie a co ty bedziesz robic w tym czasie ? Odpowiadam pojade do miasta cos zobaczyc lub do najblizszego miasteczka zrobie spacer to nie jest daleko. Nie nie to cie Marku zawiezie .I dzis juz byłam w miasteczku ładne juz szarowka ale i tak sie ciesze bozesku jak mi tej pauzy brakowało mogłam sama byc ze swoimi myslami na swiezym powietrzu hahahahaha nawet nie wiecie jak ja sie ciesze :))))))))))))))))))))))))
27 stycznia 2014 20:38
mzap88

pyt z innej beczki:
Orientujecie się, jak to jest z wypłatami gotówki w Niemczech z bankomatów Euronet??
to też jest za darmo??

Ojej wydaje mi sie ze jest płatne ale nie wiem dokładnie :))))
27 stycznia 2014 20:39 / 1 osobie podoba się ten post
nowadanuta

Co się stało z tymi pożegnajkami - nie mogę ich znaleźć.>???))))

27 stycznia 2014 20:43
Andrea bedzie dobrze nie martw sie :)))))))))))))))
27 stycznia 2014 22:25 / 3 osobom podoba się ten post
Ja nie mam dzieci a jakoś mnie się pieniądz nie trzyma. A to nowe zęby trzeba zrobić , komuś pożyczyć na wieczne nieoddanie, kredyt płacić. Dzięki pracy w DE nie ruszam debetu na koncie ale saldo na wielkim plusie nie jest.
27 stycznia 2014 22:30 / 2 osobom podoba się ten post
No i moze  doczekasz sie wsparci:)))))) a pieniazki Andrea zecz nabyta chociaz ich brak to tez nie jest dobre a ty znajdziesz sobie cos na co brdziesz wydawac:)))) My kobiety lubimy zarabiac ale i wydawac hhehe:))))))))))))))
27 stycznia 2014 23:59 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Ubawiłam babuszke do łez!!!Siebie też zresztą:0Pyta się mnie ,który dzisiaj?No to ja inteligentna inaczej:):):) mówię: SIEDEMDZIESIĄTY DRUGI!!!!!!Mało z łózka nie spadła tak się śmiała:):):) Z liczebnikami wciąz mam problemy:):):)

Ja mam podobnie chciałam powiedzieć że w Polsce jest 16 stopi mrozu a powiedziałam ,że 60-ąt , dziadek pyta ile!!!! a ja mu dalej to samo aż się kapnełam co mówię i oboje zaczeliśmy się śmiać.
28 stycznia 2014 08:01 / 2 osobom podoba się ten post
 Dzien doberek miłego spokojnego dnia wszystkim zycze, bez stresowego pogodnie!!!! u mnie znowu wiosna ale sie ciesze hehehe:))))))))))))))Ech Andrea ja nie mowie o kasie jak dziecko dobre zawsze mamy w nim wsparcie i wcale nie chodzi tu o pieniadze. Wiem jak mnie corka czasami wspiera chociazby słowe jakie to wazne dla mnie !!!! Mysle ze dla kazdej z nas!!!!  
28 stycznia 2014 09:14 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Dzięki.Spytaj proszę czy jest jakikolwiek zwiazek zakazu oklepywania z karmieniem przez sondę załozona przez powłoki brzuszne.

Pytałam siostry - przekazuję , co powiedziała . Zasadniczo - nie ma zakazu , ale wyłącznie w pozycji siedzącej , ręka ułożona ,,w muszelkę '' , oklepywanie od dołu ku górze. Co do innych chorób - nowotwór , gruźlica itd lepiej samemu nic nie robić - nie wiadomo w jakim stanie są płuca , nie warto brać odpowiedzialności na siebie. Zgłosić problem lekarzowi.Samo oklepywanie , choć pomocne , będzie skuteczniejsze gdy pacjent otrzyma dużo ciepłych płynów do picia i coś na rozrzedzenie wydzieliny. Wtedy łatwiej odkrztusi .
28 stycznia 2014 09:58
mozah aM

Pytałam siostry - przekazuję , co powiedziała . Zasadniczo - nie ma zakazu , ale wyłącznie w pozycji siedzącej , ręka ułożona ,,w muszelkę '' , oklepywanie od dołu ku górze. Co do innych chorób - nowotwór , gruźlica itd lepiej samemu nic nie robić - nie wiadomo w jakim stanie są płuca , nie warto brać odpowiedzialności na siebie. Zgłosić problem lekarzowi.Samo oklepywanie , choć pomocne , będzie skuteczniejsze gdy pacjent otrzyma dużo ciepłych płynów do picia i coś na rozrzedzenie wydzieliny. Wtedy łatwiej odkrztusi .

Dziękuję za wiadomość.Może właśnie problem w tym,że on nie pije nic.Zadnych płynów,wszystko podawane bezpośrednio do żołądka.To nie będę nic robić.Trudno.Widocznie ma kaszleć.Miłego dnia.
28 stycznia 2014 11:18 / 1 osobie podoba się ten post
No melduje pierwy spacerek godzinny zaliczony zaraz biore sie za obiadek i pozniej jeszcze jeden !!!! kawka !!! pauza kolacyjaka i koniec dnia no naprawde pogoda jest zeby nie przechwali jak wiosna:)))))))))))))))))
28 stycznia 2014 11:29
Zakręcona Mamuela

No melduje pierwy spacerek godzinny zaliczony zaraz biore sie za obiadek i pozniej jeszcze jeden !!!! kawka !!! pauza kolacyjaka i koniec dnia no naprawde pogoda jest zeby nie przechwali jak wiosna:)))))))))))))))))

A to Ty dwa obiadki jadasz?.....podziel sie z glodnymi:):):):)
28 stycznia 2014 11:47 / 2 osobom podoba się ten post
Lili i Kasia 45 tez cos nie nadaje!---dziewczyny jestesmy z Wami :):):)
28 stycznia 2014 12:12
Nie wiem,ale cos sie przestala "udzielac" i to mnie niepokoi.Wczoraj bylo ja troche widac w temacie "zgon PDP"........Kaska 45 wracaj,bo Cie tu brakuje!!!!!:):):)
28 stycznia 2014 12:13 / 11 osobom podoba się ten post
Właśnie otworzyłam konto oszczędnościowe. Stale wszystkim wokół pomagałam, ale po ostatnich wydarzeniach, zapadła decyzja, że najwyższa pora pomyśleć trochę o sobie :)