Na wyjeździe #5

28 stycznia 2014 14:27
fiber39

Boże daj mi siłę !!!!!!!!!!!! dzięki mamusia

Fiber trzymaj się ,damy radę,nie jesteś sama ,pamiętaj,jak coś to wieczorem na skypie możemy pogadać,nie dawaj się zwątpieniu.
28 stycznia 2014 14:29
fiona

Gdzie Ty Sylwuś teraz jesteś nadal na Bajerach ? U mnie tez jest gorzej, ale oby dni szybko leciały :) Damy rade uwazaj na kregosłup bo mozna przy obracaniu ,szybko sie załatwić .

A Ty droga koleżanko gdzieś się tak długo ukrywała? 
Miło zobaczyć Cię z powrotem  

Mój kręgosłup też ostatnio biedny protestuje przeciw zabawom z układaniem, przekładaniem Omy. 
28 stycznia 2014 15:30
fiber39

Boże daj mi siłę !!!!!!!!!!!! dzięki mamusia

Fiber ja sie nie znam na tym,ale mam meza cisnieniowca,wydaje mi sie ,ze masz niebezpiecznie wysokie to drugie-rozkurczowe,moj man tez ma skoki raz za niskie raz za wysokie,na moj gust powinnas skontaktowac z lekarzem,trzymam kciuki:):):)
28 stycznia 2014 16:04 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

A to Ty dwa obiadki jadasz?.....podziel sie z glodnymi:):):):)

Haha nie nie a kto by mi kazał dwa obiadki gotowac ja do południa wyszłam na spacer ,bo mozna sie zamotac w domu siedzac aze pogoda dopisuje wiec kozystam ile moge:)))))))))
28 stycznia 2014 16:25
Też byłam na spacerku i teraz nóg nie czuję. Troszkę połaziłam, pogoda ładna, słoneczko świeci. Z rana mieliśmy z PDP przyspieszenie, bo zadzwoniła pani z kliniki że nam wizytę przekłada na wcześniejszą godzinę. Niby dobrze ale pieronem musieliśmy się wyszykować i jechać.
Jak mi się dzisiaj nic nie chce ;-// Napiłabym sie chętnie kawy, takiej mocnej ale nie mogę. Szkoda. Musi herbatka wystarczyć.
A Hogata się nie odzywa ;-//
28 stycznia 2014 16:31
fiber39

dsziewczyny potrzebuję waszej pomocy ! jestem niskociśnieniowcem , dzisiaj bardzo żle się poczułam , jest mi cały czas gorąco , zmierzyłam cisnienie i mam 169/127 - puls 117 ! co mam robic ?????????????

Nie masz od Pdp Wassertablette? Coś na szybkie wysikanie. Może być herbata z pokrzywy albo te moczopędne są w sklepach. Może za dużo kawy wypiłaś? Palisz to se daruj bo każdy dymek podnosi ciśnienie.

Ja bym zalecała kontakt z lekarzem!
28 stycznia 2014 16:45 / 1 osobie podoba się ten post
A mnie wyjatkowo babka irytuje ,demencja jej sie pogłębiła dzisiaj na siłę do banku chciała lecieć,gdzie nie chodzi od paru lat w nocy szaleje ,szok zaczyna mnie wkurzać ,moze za bardzo przechodze jej problemami .
28 stycznia 2014 16:55 / 1 osobie podoba się ten post
Fiber-górne ciśnienie i puls takie wysokie to nie zabawa.Powinnas jak najszybciej do dr!!!!Czy leczyłas sie do tej pory na nadcisnienie????Nie lekcewaz tego!!!!!!!!!!
28 stycznia 2014 17:14 / 4 osobom podoba się ten post
A mnie opiekunka kontraktu we Frankfurcie dzisiaj bardzo miło zaskoczyła. Powiedziała, że mąż mojej PDP dziś wychodzi ze szpitala i lekarze oceniają Jego stan jako krytyczny. Odpowiedziałam, że wiem a Ona na to czy się decyduję po tej stelli z nieprzespanymi nocami. Decyduję się, bo po pierwsze będzie 3 lub 4 razy przychodził pflegedinst a po drugie to są przemili ludzie i takim aż chce się pomagać :)
28 stycznia 2014 17:22 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Też byłam na spacerku i teraz nóg nie czuję. Troszkę połaziłam, pogoda ładna, słoneczko świeci. Z rana mieliśmy z PDP przyspieszenie, bo zadzwoniła pani z kliniki że nam wizytę przekłada na wcześniejszą godzinę. Niby dobrze ale pieronem musieliśmy się wyszykować i jechać.
Jak mi się dzisiaj nic nie chce ;-// Napiłabym sie chętnie kawy, takiej mocnej ale nie mogę. Szkoda. Musi herbatka wystarczyć.
A Hogata się nie odzywa ;-//

Hogata odezwie sie jutro .............
28 stycznia 2014 17:26 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Fiber-górne ciśnienie i puls takie wysokie to nie zabawa.Powinnas jak najszybciej do dr!!!!Czy leczyłas sie do tej pory na nadcisnienie????Nie lekcewaz tego!!!!!!!!!!

Nie leczyła się, pisała że jest niskociśnieniowcem. To jest niebezpieczne! Więc musi do lekarza jak najszybciej pójść.
28 stycznia 2014 17:33
MeryKy

Nie leczyła się, pisała że jest niskociśnieniowcem. To jest niebezpieczne! Więc musi do lekarza jak najszybciej pójść.

No właśnie-Ty Fiber nie czekaj aż do PL wrócisz tylko idx tutaj!!!!!!!!!I napisz nam co i jak bo sie martwimy!!!!
28 stycznia 2014 17:54 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie na spokojnie...Byłam w sklepie...gotuję ten pyszny rosół z udek tak tłustych,że chyba trzeba będzie zbierać z wierzchu kożuch tłuszczu...
28 stycznia 2014 17:59
fiber39

dsziewczyny potrzebuję waszej pomocy ! jestem niskociśnieniowcem , dzisiaj bardzo żle się poczułam , jest mi cały czas gorąco , zmierzyłam cisnienie i mam 169/127 - puls 117 ! co mam robic ?????????????

na takie cisnienie to tylko cos moczopednego
28 stycznia 2014 18:05
fiber39

Jeśli jeśli jesteś w kwiecie wieku młoda i gibka czyli przechodzisz początki klimakterium to bardzo często to sie tak objawia u niskocisnieniowców -przykład to Ja. W pierwszym momencie trochę sie zdenerwowałam sytuacją i szybciutko pobiegłam do lekarza. Miałam zrobione wszystkie badania i wykluczyły prblemy zdrowotne . Moja doktóra rzekła , że tak czasami bywa z kobitkami w pewnym okresie życia.