Na wyjeździe #5

28 stycznia 2014 18:11 / 2 osobom podoba się ten post
Powinnam w powitajkach ale jestesmy na wyjeździe :) Alleluja! Wreszcie funkcjonuje :) Mam tyle zaległości że strach. Masę czytania...aj jak dobrze znowu mi sie strona opiekunkowa otwiera. Internet wprawdzie wywala ale jest :) Mam dość biegania do mieszkania Anji w dodatku mogłam tylko sporadycznie chociaż powinnam tam zamieszkać. Internet mają jak malowanie ale sie zatrzymuje na mojej ścianie :) Za grube czy co? A szkoda. Słyszałam o takich antenkach wzmacniających sygnał...nawet pytałam w Saturnie w PL. Ale w Saturnie pracują durnie :) Przepraszam ale nikt nie umiał mi pomóc. A mówiłam po polsku :) No nic. Teraz kolacyjka i dalej czytamy. Dobrze być z wami :)
28 stycznia 2014 18:11
fiber39

Boże daj mi siłę !!!!!!!!!!!! dzięki mamusia

Fiber- Malutka jak się czujesz???
28 stycznia 2014 18:12
Często jest tez tak ,że osoby któe caęł życie były niskocisnieniowcami po 40-50 zmieniaja sie w wysokociśnieniowców .Moczopędne srodki Fiber to doraźnie ,ale na pewno musisz iśc do lekarza,koniecznie!!!
28 stycznia 2014 18:53 / 2 osobom podoba się ten post
Ja tez..Na ostatnim urlopie bylam (do samego BN) chora,moj man regularnie bada sobie cukier i cisnienie,no to ja se mysle a co to gorsza jestem.? po wypitej mocnej kawie(pomyslalam,ze teraz bedzie wysokie)kazalam sobie tez zmierzyc....a tu d......a blada,119/78---zapamietalam dokladnie ile mialam,bo mi sie z czyms kojarzylo. Man powiedzial mi ,zebym nie grzeszyla,ze takiego cisnienia to niektore 20-30 latki nie maja.No i musialam byc tylko chora na zapalenie oskrzeli i nic wiecej sie nie udalo!!!:):):)
28 stycznia 2014 19:55 / 3 osobom podoba się ten post
Nie wiem czy to w tym wątku , czy w poskarzyjkach - ale napisze tutaj . Dotyczy problemu oklepywania naszych podopiecznych . Przejrzałam dokładnie dokumenty i jest to dla nas czyli : pomocy domowych czynność zakazana . Oklepywanie podopiecznych może wykonywać tylko i wyłącznie Pflegerin w niemieckim tego słowqa znaczeniu czyli posiadająca niemieckie uprawnienia , podobnież zresztą Jak i Krankenschwester. Czyli oklepywanie mamy zabronione prawem niemieckim .
28 stycznia 2014 20:05
Asik

Powinnam w powitajkach ale jestesmy na wyjeździe :) Alleluja! Wreszcie funkcjonuje :) Mam tyle zaległości że strach. Masę czytania...aj jak dobrze znowu mi sie strona opiekunkowa otwiera. Internet wprawdzie wywala ale jest :) Mam dość biegania do mieszkania Anji w dodatku mogłam tylko sporadycznie chociaż powinnam tam zamieszkać. Internet mają jak malowanie ale sie zatrzymuje na mojej ścianie :) Za grube czy co? A szkoda. Słyszałam o takich antenkach wzmacniających sygnał...nawet pytałam w Saturnie w PL. Ale w Saturnie pracują durnie :) Przepraszam ale nikt nie umiał mi pomóc. A mówiłam po polsku :) No nic. Teraz kolacyjka i dalej czytamy. Dobrze być z wami :)

Pogadaj z rodzina PDP, nie wiem, moze zasponsoruja.
Link:
http://www.dobreprogramy.pl/TPLINK-TLWA850RE-poszerzamy-zasieg-WiFi,Lab,41952.html
To w PL kosztuje ok. 120 zl, a w DE okolo 30 euro. Mialam takie cus na jednej Steli- dzialalo super, sciagalo z sasiedniego domu.
28 stycznia 2014 20:12
emilia

Link:
http://www.dobreprogramy.pl/TPLINK-TLWA850RE-poszerzamy-zasieg-WiFi,Lab,41952.html
To w PL kosztuje ok. 120 zl, a w DE okolo 30 euro. Mialam takie cus na jednej Steli- dzialalo super, sciagalo z sasiedniego domu.

Dzięki Emilia :) Pogadam a jak nie to sama kupie może sie kiedyś też przydać :)
28 stycznia 2014 20:12
emilia

Link:

Dzięki Emilia :) Pogadam a jak nie to sama kupie może sie kiedyś też przydać :)
28 stycznia 2014 20:12 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ja tez..Na ostatnim urlopie bylam (do samego BN) chora,moj man regularnie bada sobie cukier i cisnienie,no to ja se mysle a co to gorsza jestem.? po wypitej mocnej kawie(pomyslalam,ze teraz bedzie wysokie)kazalam sobie tez zmierzyc....a tu d......a blada,119/78---zapamietalam dokladnie ile mialam,bo mi sie z czyms kojarzylo. Man powiedzial mi ,zebym nie grzeszyla,ze takiego cisnienia to niektore 20-30 latki nie maja.No i musialam byc tylko chora na zapalenie oskrzeli i nic wiecej sie nie udalo!!!:):):)

Arabrab mam podobnie ,kiedyś zmierzyłam sobie ciśnienie rano,miałam 115 na 60,wypiłam 5 kaw i wieczorem nadal 115 na 60,hi,hi lekarz zalecił codziennie rano lampkę koniaku,hi,hi w alkocholizm bym chyba wpadła,mam ciśnienie jakie ma i tak żyje.
28 stycznia 2014 20:14 / 1 osobie podoba się ten post
Usunięty

Nie wiem czy to w tym wątku , czy w poskarzyjkach - ale napisze tutaj . Dotyczy problemu oklepywania naszych podopiecznych . Przejrzałam dokładnie dokumenty i jest to dla nas czyli : pomocy domowych czynność zakazana . Oklepywanie podopiecznych może wykonywać tylko i wyłącznie Pflegerin w niemieckim tego słowqa znaczeniu czyli posiadająca niemieckie uprawnienia , podobnież zresztą Jak i Krankenschwester. Czyli oklepywanie mamy zabronione prawem niemieckim .

Co prawda ja mam zakaz oklepywania więc tego nie robie ale o tym,że nam nie wolno odgórnie to nie wiedziałam.Dzieki za info.
28 stycznia 2014 20:20 / 1 osobie podoba się ten post
fiber39

Boże daj mi siłę !!!!!!!!!!!! dzięki mamusia

Fiber, to wysokie cisnienie zmierzylas po np. 5 minutowym odpoczynku?
Nie lekcewaz tak wysokiego cisnienia, poniewaz jest bardzo niebezpieczne. Najlepiej zglos sie do lekarza i unikaj soli.
28 stycznia 2014 20:23 / 1 osobie podoba się ten post
mamusia2

Arabrab mam podobnie ,kiedyś zmierzyłam sobie ciśnienie rano,miałam 115 na 60,wypiłam 5 kaw i wieczorem nadal 115 na 60,hi,hi lekarz zalecił codziennie rano lampkę koniaku,hi,hi w alkocholizm bym chyba wpadła,mam ciśnienie jakie ma i tak żyje.

Lepiej miejmy jakie mamy,nakombinowalam sie przy mojej Mamie,jak nie mierzylam jej przez ostatnie 2lata cisnienia 5,6 razy na dzien to bylo swieto.Mama miala jeszcze wiele chorob,ale z cisnieniem walczylam na co dzien,miala tez aortalna wade serca,jak zaczynala miec dusznosci musialam szybko podac nitrogliceryne,dusznosci mijaly to cisnienie skakalo na ponad 200.....a juz nawet nie chce mi sie wspominac,za bardzo boli:(
28 stycznia 2014 20:25 / 1 osobie podoba się ten post
giunta

Właśnie otworzyłam konto oszczędnościowe. Stale wszystkim wokół pomagałam, ale po ostatnich wydarzeniach, zapadła decyzja, że najwyższa pora pomyśleć trochę o sobie :)

Przeczytalam dzis artykul w necie o zonie, ktora oddala nerke swojemu dializowanemu mezowi. Wiesz co zrobil po 3 latach?
Odszedl do przyjaciolki zony.

28 stycznia 2014 20:26 / 5 osobom podoba się ten post
amelka55

Przeczytalam dzis artykul w necie o zonie, ktora oddala nerke swojemu dializowanemu mezowi. Wiesz co zrobil po 3 latach?
Odszedl do przyjaciolki zony.

Rozumien,że nerkę też zabrał:)
28 stycznia 2014 20:28 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Rozumien,że nerkę też zabrał:)

Dobreee,Dorotko,dobreeee!!!........ale mogla zarzadac zwrotu:):):):)