Boże daj mi siłę !!!!!!!!!!!! dzięki mamusia
Powinnam w powitajkach ale jestesmy na wyjeździe :) Alleluja! Wreszcie funkcjonuje :) Mam tyle zaległości że strach. Masę czytania...aj jak dobrze znowu mi sie strona opiekunkowa otwiera. Internet wprawdzie wywala ale jest :) Mam dość biegania do mieszkania Anji w dodatku mogłam tylko sporadycznie chociaż powinnam tam zamieszkać. Internet mają jak malowanie ale sie zatrzymuje na mojej ścianie :) Za grube czy co? A szkoda. Słyszałam o takich antenkach wzmacniających sygnał...nawet pytałam w Saturnie w PL. Ale w Saturnie pracują durnie :) Przepraszam ale nikt nie umiał mi pomóc. A mówiłam po polsku :) No nic. Teraz kolacyjka i dalej czytamy. Dobrze być z wami :)
Pogadaj z rodzina PDP, nie wiem, moze zasponsoruja.
Link:
http://www.dobreprogramy.pl/TPLINK-TLWA850RE-poszerzamy-zasieg-WiFi,Lab,41952.html
To w PL kosztuje ok. 120 zl, a w DE okolo 30 euro. Mialam takie cus na jednej Steli- dzialalo super, sciagalo z sasiedniego domu.
Pogadaj z rodzina PDP, nie wiem, moze zasponsoruja.
Link:
http://www.dobreprogramy.pl/TPLINK-TLWA850RE-poszerzamy-zasieg-WiFi,Lab,41952.html
To w PL kosztuje ok. 120 zl, a w DE okolo 30 euro. Mialam takie cus na jednej Steli- dzialalo super, sciagalo z sasiedniego domu.
Ja tez..Na ostatnim urlopie bylam (do samego BN) chora,moj man regularnie bada sobie cukier i cisnienie,no to ja se mysle a co to gorsza jestem.? po wypitej mocnej kawie(pomyslalam,ze teraz bedzie wysokie)kazalam sobie tez zmierzyc....a tu d......a blada,119/78---zapamietalam dokladnie ile mialam,bo mi sie z czyms kojarzylo. Man powiedzial mi ,zebym nie grzeszyla,ze takiego cisnienia to niektore 20-30 latki nie maja.No i musialam byc tylko chora na zapalenie oskrzeli i nic wiecej sie nie udalo!!!:):):)
Nie wiem czy to w tym wątku , czy w poskarzyjkach - ale napisze tutaj . Dotyczy problemu oklepywania naszych podopiecznych . Przejrzałam dokładnie dokumenty i jest to dla nas czyli : pomocy domowych czynność zakazana . Oklepywanie podopiecznych może wykonywać tylko i wyłącznie Pflegerin w niemieckim tego słowqa znaczeniu czyli posiadająca niemieckie uprawnienia , podobnież zresztą Jak i Krankenschwester. Czyli oklepywanie mamy zabronione prawem niemieckim .
Arabrab mam podobnie ,kiedyś zmierzyłam sobie ciśnienie rano,miałam 115 na 60,wypiłam 5 kaw i wieczorem nadal 115 na 60,hi,hi lekarz zalecił codziennie rano lampkę koniaku,hi,hi w alkocholizm bym chyba wpadła,mam ciśnienie jakie ma i tak żyje.
Właśnie otworzyłam konto oszczędnościowe. Stale wszystkim wokół pomagałam, ale po ostatnich wydarzeniach, zapadła decyzja, że najwyższa pora pomyśleć trochę o sobie :)
Przeczytalam dzis artykul w necie o zonie, ktora oddala nerke swojemu dializowanemu mezowi. Wiesz co zrobil po 3 latach?
Odszedl do przyjaciolki zony.
Rozumien,że nerkę też zabrał:)