Na wyjeździe #5

03 lutego 2014 18:19 / 3 osobom podoba się ten post
Athenka

Asik, o ja Cie krece !!! ale czadowo !

a co do tych puszek to butelki/puszki 15-25 centow, zadne 50centow!

Ale nie mam nic przeciwko Kolezankom-Opiekunkom zbierajacym po ulicy puszki . Zbierze 10 i ma 2 € :)

Joooo!!! I darmowy w dodatku! Pięknie sie poniedziałek zaczął i pieknie konczy...tfu,tfu...żeby nie zapeszyć :)
03 lutego 2014 18:33 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ale ona do Edeki musi jechac dwoma autobusami....to troche kosztuje :)

Nie mogę dzisiaj z Twoich tekstów:):)
03 lutego 2014 18:42
No Asiku Zabo Droga. Ja tez lubie poniedzialki i tez zaczelo sie dobrze. Bylam dzisiaj z Babcia w odziezowym, Babcia potrzebowala nowej bielizny a ze akurat SALE%%% to kupila sobie 2 pary BHs i 2 czy 3 slipy i szufelke, a no i ja skorzystalam i dostalam 2 pary gaci :)

no i dobrze :)

Ej, drogie Kolezanki-Opiekunki.
A wiec Babcia ma Urodziny za 2tygodnie. 8 osob zaprosila do Kawiarnii, razem z nami 10 osob i dzisiaj z Banku przyniosla mi 200€ zebym schowala na rachunek za te Kawiarniie. Myslicie ze starczy na 10 osob? ja sobie wezmne tylko czarna i jakis najtanszy kawalek ciasta. ale boje sie ze inni nazamawiaja po Latte i potem dodatkowo esspresso albo jakies torty .

A jeszcze musi mi cos zostac na 2 flaszki sekta i jakies ciasto i chipsy gdyby ktos przyszedl do domu gratulowac niezaproszony
03 lutego 2014 18:45
Athenka

No Asiku Zabo Droga. Ja tez lubie poniedzialki i tez zaczelo sie dobrze. Bylam dzisiaj z Babcia w odziezowym, Babcia potrzebowala nowej bielizny a ze akurat SALE%%% to kupila sobie 2 pary BHs i 2 czy 3 slipy i szufelke, a no i ja skorzystalam i dostalam 2 pary gaci :)

A wiec Babcia ma Urodziny za 2tygodnie. 8 osob zaprosila do Kawiarnii, razem z nami 10 osob i dzisiaj z Banku przyniosla mi 200€ zebym schowala na rachunek za te Kawiarniie. Myslicie ze starczy na 10 osob? ja sobie wezmne tylko czarna i jakis najtanszy kawalek ciasta. ale boje sie ze inni nazamawiaja po Latte i potem dodatkowo esspresso albo jakies torty .

A jeszcze musi mi cos zostac na 2 flaszki sekta i jakies ciasto i chipsy gdyby ktos przyszedl do domu gratulowac niezaproszony

Myślę, że starczy. Jak chodzimy z dziadkiem do kawiarni i bierzemy po latte machiatto (która to kawa droższa jest) i po kawałku ciasta, to tak z 12 euro rachunku płacimy. Więc na 10 osób by 120 euro wyniosło. 
Poza tym co Ty się martwisz rachunkiem babci. Najwyżej od kogoś pożyczy:)
03 lutego 2014 18:47 / 1 osobie podoba się ten post
Dzis tak tu fajnie,wesolo,to tez rozbawie wiecej towarzystwo.....Napewno czytaja dziewczyny,ktore chca jakichs rad,bo staraja sie o prace w D......Moja rada bedzie taka:chocby fajna,dobra rodzina ,Pdp nie zzywajcie sie za bardzojesli pracujecie dla jakiejs agencji,bo na poczatku bedziecie moze mowic "koslawym" jezykiem niemieckim,ale z czasem zalapuje sie go wiecej i wiecej....Jestem dla Was najlepszym przykladem.Po kilkumiesiecznym pobycie jestescie juz za dobrzy na dany kontrakt i wtedy ciezko o podwyzke,bo z reguly rodziny tez nie chca dawac agencjom forsy niz dotychczas placili.....Nie wchodze na strone pewnej agencji,bo juz mi sie nie chce,wiec nazwy nie wymieniam.....Po dwoch i pol roku pracy z jedna PDP ukrecilam sobie bat na wlasna d....e.Mialam juz do nich nie dzwonic,ale cos mnie piknelo i przed 17-ta zadzwonilam ,z mojej prywatnej "komorki",najpierw mily glos --a nagrywane a sr...e,no i jest kobitka...mowie o co biega...a ona :pani poczeka ja sie dowiem(caly czas pisze o podwyzce)...i dalej muzyka mi do ucha leci...po paru minutach ta sama pani mowi do mnie....pani podanie o podwyzke zostalo ODRZUCONE....trzymajta mnie ludzie,bo zaraz dostane jakiegos pie.......ca. Przed chwila rozmawialam z synem PDP,powiedzial,ze bedzie rozmawial z niem.koordynatorem...sama nie wiem czy warto:(:(:(:(:(......wiec mlody "narybku",nie zwiazujcie sie z rodzinami,przykre to ,ale mozecie dostac po d.....jak ja za zzycie dostaje,bo juz dwa lata temu "na ten kontrakt bylam za dobra......ale Wam humory poprawilam,nie?
03 lutego 2014 18:54
Wie ktos moze czy w Edece mozna płacic kartą Visa Electron
03 lutego 2014 18:56
Marta

Ja u siebie płaciłam, przeszło bez problemu, tak samo w Rewe.
03 lutego 2014 19:02 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Zadzwonilam na Kunde Servise do Edeki (  0 800  333 52 11  - bezplatnie z Fest Netz)   Facet powiedzial ze tak ale nie w kazdym markecie ! A ze nie wiem gdzie mieszkasz to nie moglam spytac sie o twoj market :/
 0800 3335211 
 0800 3335
03 lutego 2014 19:08 / 5 osobom podoba się ten post
Athenka

Zadzwonilam na Kunde Servise do Edeki (  0 800  333 52 11  - bezplatnie z Fest Netz)   Facet powiedzial ze tak ale nie w kazdym markecie ! A ze nie wiem gdzie mieszkasz to nie moglam spytac sie o twoj market :/
 0800 3335211 
 0800 3335

Myslalam ze dzwonilas dowiedziec sie czy mozna ta puszke oddac!
03 lutego 2014 19:13 / 7 osobom podoba się ten post
Sowa, no z takim problemem to udam sie jutro osobiscie do kierownika marketu ! Takie powazne sprawy to w 4 oczy trzeba omawiac , to nie jest temat na telefOn !!!
03 lutego 2014 19:19 / 1 osobie podoba się ten post
Athenka

0800 3335211 
 0800 3335

Ojej nawet zadzwonilas dla mnie Athenka? Dziekuje  
03 lutego 2014 19:26 / 6 osobom podoba się ten post
Athenka

Athenko ,ja przepraszam ,ja się nie znam :)Czy szufelka to jakas nowa częśc bieliźnianej garderoby??????Bo może bym też nabyła jak SALE mają???:):):):)Swoja droga szufelka w odziezowym?????Do zbierania tego co z pampersa wypadnie czy jak????:) 
03 lutego 2014 19:28 / 1 osobie podoba się ten post
Marta, Gerne :)))

Kasia63 , no nie ;) Bylysmy w NKD, i tam maja dzial z bielinza, z ubraniami ale tez Haushalt dzial :) i przy okazji nabbylysmy :) Oj lapiesz za slowka, lapiesz :)
03 lutego 2014 19:34 / 1 osobie podoba się ten post
   tu masz bezposredni autobus z Bolesławca do Połczyna:) 8.40 odjazd,16.40 na miejscu.Pociągiem do Koszalina i potem autobusem do Polczyna zajmie to 2-3 godz.dłuzej.Wybrałąbym to połączenia ,żadnych przesiadek:):):):)          http://www.e-podroznik.pl/public/searchingResultsVW.do?tseVw=regularP&startCity=Boles%C5%82awiec&tabToken=8de2ee58a17f98e89a052e3951977a43&endCity=Po%C5%82czyn-Zdr%C3%B3j&fromStopId=-33741&toStopId=-29118

Noz qu......two 3 x edytowalm i nic .On jeździ cały rok tylko w święta nie .Sprawdz na www.e-podróżnik,pl
03 lutego 2014 19:42 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Dzis tak tu fajnie,wesolo,to tez rozbawie wiecej towarzystwo.....Napewno czytaja dziewczyny,ktore chca jakichs rad,bo staraja sie o prace w D......Moja rada bedzie taka:chocby fajna,dobra rodzina ,Pdp nie zzywajcie sie za bardzojesli pracujecie dla jakiejs agencji,bo na poczatku bedziecie moze mowic "koslawym" jezykiem niemieckim,ale z czasem zalapuje sie go wiecej i wiecej....Jestem dla Was najlepszym przykladem.Po kilkumiesiecznym pobycie jestescie juz za dobrzy na dany kontrakt i wtedy ciezko o podwyzke,bo z reguly rodziny tez nie chca dawac agencjom forsy niz dotychczas placili.....Nie wchodze na strone pewnej agencji,bo juz mi sie nie chce,wiec nazwy nie wymieniam.....Po dwoch i pol roku pracy z jedna PDP ukrecilam sobie bat na wlasna d....e.Mialam juz do nich nie dzwonic,ale cos mnie piknelo i przed 17-ta zadzwonilam ,z mojej prywatnej "komorki",najpierw mily glos --a nagrywane a sr...e,no i jest kobitka...mowie o co biega...a ona :pani poczeka ja sie dowiem(caly czas pisze o podwyzce)...i dalej muzyka mi do ucha leci...po paru minutach ta sama pani mowi do mnie....pani podanie o podwyzke zostalo ODRZUCONE....trzymajta mnie ludzie,bo zaraz dostane jakiegos pie.......ca. Przed chwila rozmawialam z synem PDP,powiedzial,ze bedzie rozmawial z niem.koordynatorem...sama nie wiem czy warto:(:(:(:(:(......wiec mlody "narybku",nie zwiazujcie sie z rodzinami,przykre to ,ale mozecie dostac po d.....jak ja za zzycie dostaje,bo juz dwa lata temu "na ten kontrakt bylam za dobra......ale Wam humory poprawilam,nie?

Moze niemiecki koordynator zadziala .Rodzina niech powie ,ze chca tylko Ciebie,zadnej innej(bo ich slowo jest .raczej oststnie),Ty trzymasz slowo ,ze sie zwalniasz ,ale .......jak dostaniesz podwyzke to przemyslisz  , jeszcze raz i takim sposobem mozesz cos .............zyskac.