Ojciec chce mnie podać o alimenty

23 lutego 2014 15:32 / 3 osobom podoba się ten post
nianta

Moje drogie Panie, ~20 euro, jest to dieta dzienna, jest jeszcze podstawa, w końcu jestem na zleceniu. Dziękuję za wsparcie, prawdą jest że w siebie nie wierzę, czuję się gorsza i słaba. Niejednokrotnie miałam i czasem jeszcze mam wszystkiego dość. Chciałam odezwać się wczoraj i wywalić mój ogromny ból , który mnie męczy i wręcz obezwładnia. Ciężko mi, fakt, ale co zrobić takie życie... Z niektórymi faktami się pogodziłam, niektóre mnie straszą, ale żyję dalej... Nie mam siły walczyć...

Nianta jesteś tylko rok starsza od mojej córki a ja kilka lat starsza od twojej matki. Ja sobie nie wyobrażam żeby siedzieć w domu a moja córka mialaby zarabiać w opiece żeby utrzymywać rodzinę. Sądzę, że to ciężki kawałek chleba w takim wieku? Z pewnością jest ci ciężko podołać tym obowiązkom. Jesteś jeszcze młoda i brak ci doświadczenia życiowego. Widzę w Twoim profilu, że mieszkasz blisko mnie. Może odezwij się do mnie bo nie masz meila w profilu. Pogadamy, trochę cię nakieruję, żebyś poczuła się pewniej i lepiej. Podam ci mojego Skype jak do mnie napiszesz. Trzymaj się :))
23 lutego 2014 15:42
Panie Moderatorze chyba sie nie rozumiemy? Co pisze w regulaminie? bo juz nie wiem,chyba slepne!!!!!!!
23 lutego 2014 16:02
ania37

Panie Moderatorze chyba sie nie rozumiemy? Co pisze w regulaminie? bo juz nie wiem,chyba slepne!!!!!!!

Między innymi to:

"14. Administracja, przy uwzględnieniu sugestii użytkowników decyduje o wyborze agencji zatrudnienia wymienionych w kategorii "Opinie na temat agencji i pośredników". Dokonując wyboru o dodaniu agencji na listę, administrator bierze pod uwagę wielkość, reputację, długość funkcjonowania na rynku oraz sytuację prawną danego podmiotu."

23 lutego 2014 16:14 / 2 osobom podoba się ten post
nianta

Moje drogie Panie, ~20 euro, jest to dieta dzienna, jest jeszcze podstawa, w końcu jestem na zleceniu. Dziękuję za wsparcie, prawdą jest że w siebie nie wierzę, czuję się gorsza i słaba. Niejednokrotnie miałam i czasem jeszcze mam wszystkiego dość. Chciałam odezwać się wczoraj i wywalić mój ogromny ból , który mnie męczy i wręcz obezwładnia. Ciężko mi, fakt, ale co zrobić takie życie... Z niektórymi faktami się pogodziłam, niektóre mnie straszą, ale żyję dalej... Nie mam siły walczyć...

A kto nie usiadl na du...tylko się wziął i pojechał i zarabia,mało ale jednak????!!!!Nie gadaj bzdur -nie jestes ani gorsza ,ani słaba!!!!jestes młoda,zdrowa,masz faceta więc jakie takie wsparcie jest:)Dasz sobie radę ,z gorszych opresji sie wychodzi na prostą!!!!!!My Ci tu wszystkie kibicujemy:):):)Ja na pewno!!!!!:):):):)
23 lutego 2014 16:35 / 4 osobom podoba się ten post
Pomoc forum1

A co to jest polecanie? Wskazywanie poszukującej pracy opiekunce jedynej słusznej i właściwej firmy? Już to przerabialiśmy: firmy podszywające się pod opiekunki, jak i same opiekunki, które za polecanie biorą prowizję... Po co chcesz polecać? Chcesz napisać co Ci się podoba/nie podoba w firmie, w której pracujesz - masz od tego dział z opiniami i tematy o firmach. W czym problem? Ostatnio słyszałem że pracujesz na własnej działalności, więc dział z opiniami Ciebie chyba nie dotyczy? Co do Waszych maili - guzik mnie one obchodzą, ale jak można pisać publicznie na forum "Jolka wysłałam ci maila" itp? Jaki to ma sens? Potem dziwicie się że forum się robi nieczytelne - i słusznie, bo przez takie wpisy tak właśnie jest. Powinienem dawać tygodniowego albo miesięcznego bana na dział dla takich osób, bo niektórzy robią to niemal codziennie i mają w głębokim poważaniu to, że zwracam im uwagę.

Pana zdaniem fakt ,że pracuję na działalności własnej wyklucza mnie z grona czytelników działu z opiniami?????????Nie dotyczy????A to niby czemu mam nie czytać?????Dobrze wiedziec na wszelki wypadek co w trawie piszczy-dla mnie to co najmniej dziwaczny argument....
Co do polecania firm wystepujących na forum - wiadomo ,że,jak ktos nowy pisze pochwalnego posta n.t danej firmy to wszyscy się z tego śmiejemy,ale kiedy swoją firmę poleca osoba będąca długo na forum i aktywnie sie udzielająca to jest coś złego?
Meile-połowicznie się zgadzam ,ale czasem ktoś chce,żeby druga osoba szybko odczytała,a nie ma innego sposobu na forum.Gorsze głupoty zaśmiecają forum,durne tematy,150 witajek czy szukam koleżanki - to jakoś nie jest piętnowane....
Reasumując, to czasem mam wrażenie,że ma nas Pan za zbiorowsko głupich bab ,które przysparzają dodatkowej pracy.....Ale cóż rozumiem tez ,ze jako płec odmienna nie może Pan akceptowac naszej odwiecznej skłonnosci do bałaganienia:)
23 lutego 2014 16:36 / 1 osobie podoba się ten post
Może po prostu popadłam w jakąś chwilową depresje... Za dużo wali mi się na głowę... Agencja odsyła mnie do domu, mimo,iż uważam, że swoje obowiązki należycie;więc przywiozę połowe tego co miałam mieć, ojciec dymi-choć wczoraj się wreszcie odważyłam napisać do nich smsa, tęsnię bardzo za moim 'lubym'... I tak mnie jakoś dopadło...
23 lutego 2014 16:46 / 2 osobom podoba się ten post
Nianta będzie dobrze :) A Tatuś może sobie dymić i iść do sądu. Nie będziesz musiała płacić alimentów, nie bój się. Po opłaceniu Twoich kosztów utrzymania, Twoich kredytów i innych zobowiązań musiałoby Ci coś zostawać w kieszeni a to raczej niemożliwe jak się ma komornika na karku. Trzymaj się, szukaj lepszej agencji i się nie poddawaj.
23 lutego 2014 16:53
Pomoc forum1

Między innymi to:

"14. Administracja, przy uwzględnieniu sugestii użytkowników decyduje o wyborze agencji zatrudnienia wymienionych w kategorii "Opinie na temat agencji i pośredników". Dokonując wyboru o dodaniu agencji na listę, administrator bierze pod uwagę wielkość, reputację, długość funkcjonowania na rynku oraz sytuację prawną danego podmiotu."

toz napisalam ze Pan postronny !!!!!!!!

a jak firma nie ma wpisu do odpowiednich instytucji to tym bardziej Pan powinien zalozyc temat,aby ja zniszczyc tu na forum czyz sie myle ?
23 lutego 2014 16:53 / 5 osobom podoba się ten post
nianta

Może po prostu popadłam w jakąś chwilową depresje... Za dużo wali mi się na głowę... Agencja odsyła mnie do domu, mimo,iż uważam, że swoje obowiązki należycie;więc przywiozę połowe tego co miałam mieć, ojciec dymi-choć wczoraj się wreszcie odważyłam napisać do nich smsa, tęsnię bardzo za moim 'lubym'... I tak mnie jakoś dopadło...

Nianta, moze to znak, zeby cos zmienic, moze nowa agencje, szukac czegos lepszego, Nianta, jesli firma postepuje Twoim zdaniem niesprawiedliwie, zmien ja , jest tyle innych. Nie poddawaj sie dziewczyno, jestes młoda silna kobietą. Ty nie boj sie swojego ojca, on nie moze juz miec zadnego wpływu na Twoje zycie, bo to Twoje zycie Nianta i Ty jestes jego rezyserem. My Cie polubiłysmy, przez Twoja szczerosc i spontan. Uwierz w siebie i walcz ! Nianta wrzuc jakis kontakt w swoj profil.
23 lutego 2014 17:03 / 2 osobom podoba się ten post
nianta

Ty nie rozpaczaj ,że każą zjeżdżać -ciesz się bo miejsce ciężkie i nie wąz sie czuć jakaś gorsza bo Cię agencja stamtąd zabiera!!!! .Znajdziesz inne miejsce, niekoniecznie z tej "szczodrej" firmy.Przyznaj się  no grzecznie - ile aplikacji juz wysłałaś?????Jak jeszcze żadnej to zamiast depresji my Cię dopadniemy :):):):)
23 lutego 2014 17:08 / 1 osobie podoba się ten post
Zastanawiam sie ,dlaczego ten kij ma tylko jeden koniec ,(agencja ,robi co chce).Kiedy wreszcie znajdziemy ten drugi dla Nas korzystny ? ,tak ,wiem, mozemy sie zwolnic i szukac dalej ..Uczciwa agencja ,istnieje????????? ,NIE MA takiej ,nie ma ,wszystko to grubymi nicmi szyte.Czas myslec o samodzielnosci???????,chyba tak.
23 lutego 2014 17:11 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Ty nie rozpaczaj ,że każą zjeżdżać -ciesz się bo miejsce ciężkie i nie wąz sie czuć jakaś gorsza bo Cię agencja stamtąd zabiera!!!! .Znajdziesz inne miejsce, niekoniecznie z tej "szczodrej" firmy.Przyznaj się  no grzecznie - ile aplikacji juz wysłałaś?????Jak jeszcze żadnej to zamiast depresji my Cię dopadniemy :):):):)

No... Musicie mnie dopaść :):):):):)
23 lutego 2014 17:13
MeryKy

To nie tak... chyba nie wywija numeru? Sama przyznasz, że trudno wyżyć za 800 zł i pewnie stara się Z MOPS-u o zapomogi a oni zmuszają ludzi aby podawali swoją rodzinę o alimenty. Jest to warunek aby dostać kilka groszy od nich.

W Mopsie nikt nikogo do niczego nie zmusza. Sugerują, ale nikogo do niczego zmusić nie mogą. Zresztą oni sami sprawdzają możliwości alimentacyjne rodziny,
przychodzą na wywiad i wówczas widzą czy dzieci/rodzice maja takie luksusy, żeby mieli możliwość, żeby wspierać rodzinę.
Gdyby pracownik socjalny przyszedł do Nianty i zobaczył jej dochody, wydatki, nakazy komornicze zostawiliby ją w spokoju.
23 lutego 2014 17:15
nianta

Noooooo,koleżanko!!To my tu ze skory wychodzimy ,żeby Cię dowartościowac i wyprostowac a Ty nas tak olałaś????Siadals na 4 literach i miauczysz jak to źle i ciężko.Przez te kilka dni to juz powinnaś ze 20 aplikacji powysyłać -do firm które sa na forum chociażby!!!!!Bierz się do roboty!!!!!Bo się pogniewamy:)
23 lutego 2014 17:16 / 2 osobom podoba się ten post
nianta

Nianta to na co Ty czekasz  wysyłaj te aplikacje . A może nadal chcesz pracowac za marne grosze . głowa do góry i doceń siebie , bo jak sama sie nie docenisz to nikt cię nie doceni , firma tym bardziej nie. Działaj dziewczyno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!